ВМРО: Трябва да мислим държавнически, а не така пожарно

  • 27 август 2020 07:38

  • 728
  • 0
ВМРО: Трябва да мислим държавнически, а не така пожарно
© Кадър БНТ

Красимир Богданов, депутатът от ПГ на „Обединените патриоти“, ВМРО, коментира пред БНТ поредната министерска оставка – тази на правосъдният министър Данаил КириловДанаил КириловДанаил Кирилов е роден на 25 юни 1970 г. в Димитровград. Висшето си образование получава в СУ "Св. и искането за нова Конституция.

Той заяви, че трудно може да коментира случващото се и поясни, че правосъдието е част от квотата на ГЕРБ. Според него е възможно проектът за Конституция да е причина за оставката на Кирилов. „Поне това чувам от медиите, но в действително не съм запознат“, каза Богданов.

А относно развитието, той заяви, че не знае и не може да коментира.

Пред БНТ Богданов сподели, че от медиите е разбрал за оставката на министър Кирилов. сподели, че е притеснителен.

Във връзка с идеята за нова Конституция, депутатът от ОП от квотата на ВМРО сподели, че има неща, които го притесняват него и колегите му. Например едно от нещата са свързани с ограничаване на правомощията на президента. „Мисля, че това е свързано със сегашната ситуация. Трябва да мислим държавнически, а не така пожарно. Трябваше да има дълъг дебат и по-скоро сега да се отвори дебата, ако ще се тръгне към тази процедура, да се консултираме с конституционалисти. Велико Народно събрание е необходимо, но то не трябва да бъде свиквано прибързано“, каза още той.

 

Данаил Кирилов подаде оставка пред премиера Борисов

Последвайте канала на

Novini.bg
728 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини