Оставката на Данаил Кирилов се оказа изненaда за всички

  • 26 август 2020 13:51

  • 2522
  • 3
Оставката на Данаил Кирилов се оказа изненaда за всички
© Булфото (архив)

"За мен е изненада тази оставка на министър Данаил КириловДанаил КириловДанаил Кирилов е роден на 25 юни 1970 г. в Димитровград. Висшето си образование получава в СУ "Св.", заяви пред БНР депутатът от "Обединени патриоти" Християн Митев, зам.-председател на правната комисия в Народното събрание. Той посочи, че не може да я коментира, защото не са ясни мотивите за нея.

"Не виждам причина за подаване на оставка в резултат на работата му. Не откривам съществени пропуски в неговата работа. Като правосъден министър той се справя добре", категоричен беше Митев.

Данаил Кирилов подаде оставка пред премиера Борисов

 

Според него няма как Кирилов да бъде хвален или укоряван за изработването на проекта за нова Конституция предложен от ГЕРБ, тъй като той е създаден от работна група, а не лично от министъра: "Който и да беше предложил проект за изменение на Конституцията или за нова, щеше да срещне същите или по-големи критики".

По думите на Митев Министерството на правосъдието е в квотата на партия ГЕРБ и те трябва да решат кой да замени Данаил КириловДанаил КириловДанаил Кирилов е роден на 25 юни 1970 г. в Димитровград. Висшето си образование получава в СУ "Св. на поста министър, но посочи, че в Коалиционното споразумение е записано, че оставката се коментира с партньорите в управлението.

"Въпрос на бъдещи разговори е дали "Обединени патриоти" ще подкрепим тази оставка", уточни депутатът. 

Последвайте канала на

Novini.bg
2522 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
провален съучастник в

2020.08.26 | 20:06

3
новата конституция - и от алкатрас бегат ама не през парадния вход и да ги гони чистачката ...
...

2020.08.26 | 17:53

2
Срам го е от новата система дето искат да наложат във всички съдилища.
какво толкова

2020.08.26 | 14:35

1
Един артист по-малко!

Добави коментар

Водещи новини