Зам.-директорът на СДВР: По фейсбук ли да следим къде ще има блокади? Не може да обвинявате МВР!

  • 20 август 2020 08:32

  • 7435
  • 119
Зам.-директорът на СДВР: По фейсбук ли да следим къде ще има блокади? Не може да обвинявате МВР!
© Кадър: бТВ

Трябва да направим някои уточнения и да разсеем някои неистини относно протестите. Трябва да кажа кое е законно и кое не е. Обществото е склонно, чувайки нещо от микрофона на трибуната, да приемат, че нещо е истина, а то не е. "Гражданско неподчинение" в Конституцията няма. Меко казано неистини са твърденията, че оттук граждани могат да пречат на други граждани. Това каза зам.-директорът на СДВР ст. ком. Антон Златанов.

По думите му всеки има право на демонстрации, но по законовоустановения ред. У нас режимът не е разрешителен, а уведомителен. Трябва да има заявление за протеста. 

"Именно и аз също се ядосвам за моменти, в които ни обвиняват в насилие. Тактиките на полицията е достатъчно толерантна. Това го правим за всички, не се стремим да пазим която и да е партия. Ние опазване гражданския ред", коментира Антон Златанов. 

"Кой да допусне умишлено такъв сблъсък? Протестът не започва нито в 21, нито в 22 ч., а около 16-18. В тези 40 дни имаше "изненади", които ги разбираме от фейсбук. При всяко изненадващо блокиране на движението, винаги в капана между блокажа остават десетки коли. На съседните кръстовища по улица "Иван Асенов", на "Черковна", Телевизионната кула, първо там се поставят полицаи да отбиват движението", заяви по темата с напрежението на бул. "Ситняково" преди няколко вечери.

Главчев с интересен коментар за протестите: Ботев и Левски не са искали охрана от властта

Гл. комисар Златанов увери, че МВР е дошло на мястото на "грозната сцена" навреме. Не е имало предварително заявление, че там ще има блокада. Златанов каза, че от трибуната организаторите на протеста казват едно, но не винаги тълпата последва заръката.

"Един ден има, друг ден няма (блокада, бел. ред.) Ние сме изключително натоварени по ежедневната ни дейност. Всеки ден има оперативен ръководител, който взима решения на ден. Считам, че не трябва да се обвинява МВР. При възникване на инциденти реагираме. Палатковия лагер на "Орлов мост" за мен е незаконен", каза Антон Златанов.

За сблъсъка на "Ситняково" той коментира още учудването си защо в един момент само тази кола е била останала в блокадата, а другите са се измъкнали. 

"Нямаше полиция и ние за това счупихме колата на гражданката. Абсолютно несъстоятелна теза!", реагира остро ст. ком. Златанов. 

Последвайте канала на

Novini.bg
7435 119

Свързани новини

Коментари 119

Добави коментар
хах

2020.08.21 | 07:24

119
Когато ме хванете да карам с 10 км отгоре ме карате да си плащам. Когато спра в зона и не пусна смс идва паяк. А на тия всичко гратис...
А ГЛОБИ кога

2020.08.20 | 13:54

118
Щом МВР не желае да гарантира правата на гражданите, които се разграничават от протеста ЗАЩО не се налагат СОЛЕНИ ГЛОБИ на всички ,които са снимани как замърсяват, вандалстват и нарушават купчина закони?! Както се вижда, спонсорите на Отровното трио и повечето от участниците са платежоспособни и то доста.
лекАР

2020.08.20 | 13:08

117
Защо прведи това имаше охрана на нерегламентираните протести, а сега няма? Вие сте част от корумпираната система - не защитавате хората, а силните на деня и олигархията. България е страната, в която има най -много служители в МВР на глава от населението в цяла Европа и да се оправдавате, че много са заети и затова не са там, където може да има сблъсъци - звучи нелепо. Сам каза, че си ходил доста при службите в други страни - ами лесно е да се внедри опита в България, но се иска дуп.е и желание - ай и двете ви липсват, защото действате като подлоги. И какво коментира този - общо взето нищо не можа да каже. Браво на Мария за въпросите.И вашите мишчици се скриха когато протестиращите правиха омлет по вашата сграда. Много се замислете как да продължавате напред.
до всички болшевики

2020.08.20 | 09:54

25
Болшевишки гнусни пед.ерасти, за вас трябва як бой както в Москва и Минск! Вие болшевиките разбирате само от кютек! ББ е виновен, че не дава на полицията да си свърши задълженията по констиутуция и да ви измете от улицата! В 21 век, в страна членка на ЕС и НАТО НАГЛИТЕ комунделите от БКП-БСП трънали под юмрука на оня олигофрен радефф, с който иначе бърка в разпраната п.утка на деса простакеса, да бутат ЗАКОННО ИЗБРАНОТО от МНОЗИНСТВОТО ПРАВИТЕЛСТВО на БЪЛГАРИЯ! СИКТИР мамицата ви болшевишка гадна да е.ба!
do cervenata k.urva below

2020.08.20 | 12:57

116
Radeff e tehen ucenik! Siktir cerven NAGAL pederast!

2020.08.20 | 09:56

27
ББ Е КАТО ЛУКАШЕНКО И ПУТИН
А

2020.08.20 | 12:15

115
АРЕСТ И ЗА РАДЕЕЕФ ,КАКТО НЕГОВИТЕ ДРУГАРИ БОБОКОВИ - ДРУГАРИ НА ПЛАМЕН УЗУНОВ, КОИТО СА ЗАРОВИЛИ ТОНОВЕ ОПАСНИ ОТПЪДЪЦИ .. ...АЙЙДЕЕЕ..РАЕДВ - ВРЕМЕ Е -АРЕСТ ЗА РАДЕЕЕФ...!
А

2020.08.20 | 12:15

114
АРЕСТ И ЗА РАДЕЕЕФ ,КАКТО НЕГОВИТЕ ДРУГАРИ БОБОКОВИ - ДРУГАРИ НА ПЛАМЕН УЗУНОВ, КОИТО СА ЗАРОВИЛИ ТОНОВЕ ОПАСНИ ОТПЪДЪЦИ .. ...АЙЙДЕЕЕ..РАЕДВ - ВРЕМЕ Е -АРЕСТ ЗА РАДЕЕЕФ...!
А

2020.08.20 | 12:15

113
АРЕСТ И ЗА РАДЕЕЕФ ,КАКТО НЕГОВИТЕ ДРУГАРИ БОБОКОВИ - ДРУГАРИ НА ПЛАМЕН УЗУНОВ, КОИТО СА ЗАРОВИЛИ ТОНОВЕ ОПАСНИ ОТПЪДЪЦИ .. ...АЙЙДЕЕЕ..РАЕДВ - ВРЕМЕ Е -АРЕСТ ЗА РАДЕЕЕФ...!
Африканец

2020.08.20 | 12:13

112
Този има физиономия на ретард !
ОСТАВКА МАФИОТИ!

2020.08.20 | 12:12

111
Не ви щем СИКСУЦИЯТА! И ФАЛШИФИЦИРАНИТЕ ИЗБОРИ!
Анонимен

2020.08.20 | 12:11

110
ББонев 2001 е величаел бойко, а днес е против бойко. Как ще я бъде България. Излиза, че под давлението на бб е изпълнявал заповеди бонев. Маса народ вкара в гроба. И бяха едни от най - умните и възпитани ченгета. А днес, кофти материал. От всяко дърво свирка, ако ставаше. Само ви напомням. Тежи ми за еродита ченге. А днес в техните жилища се настаниха т. е. вие ги подменихте дпс и бб

Добави коментар

Водещи новини