Началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов ще посети Съюзното командване по операциите на НАТО

Началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов ще проведе работно посещение утре в Съюзното командване по операциите на НАТО в Монс, Кралство Белгия, съобщиха от пресцентъра на Министерството на отбраната.

Това е първото посещение от подобен характер на български началник на отбраната в Стратегическото командване на Алианса в Европа.

Президентът Радев проведе среща с началника на отбраната

Адмирал Ефтимов ще бъде посрещнат с официална церемония от Върховния главнокомандващ на съюзните сили на НАТО в Европа (SACEUR) генерал Тод Уолтърс.

В рамките на посещението ще бъдат обсъдени широк кръг от въпроси, свързани със сигурността на България в рамките на колективната отбрана, мерките за укрепване на сигурността на Алианса с акцент върху усилената охрана на въздушното пространство на страната (еnhanced Air Policing), адаптираното предно присъствие в региона на Черно море, участието в мисията на НАТО в Афганистан, както и в Инициативата за готовност на НАТО.

Ще бъдат дискутирани още и въпроси от дневния ред на Алианса, имащи отношение към повишаване ролята на България за общата сигурност и отбрана на НАТО, както и за по-ефективното използване на съвместните съоръжения за подготовка на съюзниците.

Коментари

  1. 2020.08.12 | 16:18
    радеФ, защо го пускаш да ходи там бе, нали ще го насъскат против теб бе. Да го бяха повикали в Москва, или поне при Лукашенко, а то.....
  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Политика

още

Анкета

Каква ще бъде учебната година заради COVID-19?

Каква ще бъде учебната година заради COVID-19?

Избрано от Интернет