Милен Велчев: Сделката по дълга беше образцова

  • 18 април 2012 08:22

  • 1789
  • 5
Милен Велчев: Сделката по дълга беше образцова
©

Мнението на ЕЦБ, че намесата на Сребърния фонд на ограничения по обем пазар на българските ценни книжа ще изкриви пазарни те лихви и ще доведе до непазарно образуване на лихвите по ДЦК. Това предупреди в предаването „Добро утро, България“ бившият финансов министър Милен ВелчевМилен Велчев Милен Велчев е роден в София. Завършва международни отношения във ВИИ „Карл Маркс“ през 1988.

Това ще доведе до вторичен ефект да се постави под съмнение доколко България изпълнява критериите за присъединяване към еврозоната. Това мнение навява усещане, че ако Сребърния фонд инвестира сериозно на този пазар ЕЦБ има опасност да откаже да признае, че страната изпълнява критериите за членство в еврозоната, каза Велчев.

Ако управлявах не политически, за операцията щеше да се чуе в деня в който операцията по дълга се проведе. Тогава тя се организира няколко месеца и когато влезе в НС кампанията беше проведена по образцов начин. Тогава стар дълг по брейди облигациите бяха заменени с нов дълг. Емитираните през 2002 г облигации изтичаха в началото на следващата година и няма нищо по-естествено да бъде емитиран нов дълг, с който да се плати старите задължения.

Фискалният резерв не е на критично равнище, въпреки че беше по-добре да не намалява. По време на криза обаче е ясно, че разходите ще се повишават. Правителството е на път да овладее дефицита, който бушуваше преди първите две години, посочи Велчев.

По отношение на бъдещия проект на Меглена КуневаМеглена Кунева Меглена Кунева е български политик, първи европейски комисар от България. Кунева е родена на 22 Милен ВелчевМилен Велчев Милен Велчев е роден в София. Завършва международни отношения във ВИИ „Карл Маркс“ през 1988 коментира, че не трябва да се допуска в политиката да се върне двуполюсния модел. Има риск малките партии като Синята коалиция и Атака да не влязат в следващия парламент. Не е добре да имаме две партии с вечното присъствие на ДПС, каза Велчев. Меглена КуневаМеглена Кунева Меглена Кунева е български политик, първи европейски комисар от България. Кунева е родена на 22 ще бъде баланс, който да гарантира че няма да се стигне със залитания в крайности.

Последвайте канала на

Novini.bg
1789 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Son derece hayirsiz

2012.05.25 | 10:56

5
Мязен, нахален крадец!!! Била образцова сделка - образцово източване на народните пари в посока отвъд океяна!!! Мезерник - НЕМА да си закараш откраднатите мельони и миризливи хотели на оня свят - ама Оня горе те чака в справедливия си съд - щото земен за тебе явно няма да има! Бъди проклет, ти, и всички крадливи безродни български шаячни, комплексирани политикани! Ще живеете в нашите лайна и в кенефа на историята!!!
М.К.Р.

2012.05.25 | 10:56

4
Велчев,комунистическо отроче крадливо.Продай хотелите по морето и върни ограбените от теб пари в хазната,или бог ще те съди!!!
Дянков фалира държавата

2012.05.25 | 10:56

3
Самопровъзгласилият се за "най-добър икономист на Източна Европа" успя за три години да опука 4 милиарда от резерва,национализира от НЗОК 1,4 милиарда и те изчезнаха безследно,сега иска да профука и парите от Сребърния фонд,нищо че БНБ и Европейската централна банка се обявиха против....Вече се говори и за външни заеми.А в същото време три години не можа да напълни хазната,а обещаваните 2 милиарда допълнително приходи на година към бюджета си останаха блян. От три години доходите са замразени,а ток,бензин,храни си скачат както си искат ...........И имаме 400 000 нови безработни.
Разбира се,

2012.05.25 | 10:56

2
че е образцова, та нали разликата се превърна в хотели по черноморието, ама частни, някой да не си помисли, че са държавни....
Norvegian

2012.04.19 | 07:27

1
Защо ми триете коментара, нещастни комунист?

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини