Меглена Кунева: Отвратена съм от начина, по който се движи икономиката

  • 18 април 2012 08:15

  • 6491
  • 59
Меглена Кунева: Отвратена съм от начина, по който се движи икономиката
© Булфото

Няма сделка между нас и напусналите ДСБ. Човек или прави сделки, или това, което трябва. Аз съм избрала втория начин.

Това каза в сутрешния блок на БНТ лидерът на сдружението "България на гражданите" Меглена КуневаМеглена Кунева Меглена Кунева е български политик, първи европейски комисар от България. Кунева е родена на 22.

"Има съвпадение на идеология, на мислене. Радвам се, че при нас идват млади хора, но това не ме учудва, защото това повтаря резултатите от президентските избори, на които много млади гласуваха за мен. Ограничих се да чета коментарите по тази тема, защото има много жлъч в тях", добави тя.

"Важни са вярващите, а не храмът, защото вярващите крепят храма" - така Кунева коментира думите на лидера на ДСБ Иван КостовИван Костов През 1967 година завършва средно образование в 18-о СПУ "Кирил и Методий" (СОУ "Уилям Гладстон") -, че отцепниците ще предадат и нея. "Политиката е кауза. Това са хора, които мислят почти по еднакъв начин с много хора, които вече са се присъединили към движението. Хората не са крепости и партиите трябва да разберат това. Всеки, който иска да държи до себе си важни хора от партийния апарат, трябва да може да ги мотивира и да им дава път за развитие", подчерта бившият еврокомисар.

Тя повтори тезата си, че според нея има картел между партиите, като даде за пример това, че между тях се правят споразумения за назначения на високи постове в държавния апарат. "Никъде няма такова срастване между политически и икономически елит, както в България, а в резултат на това хората живеят все по-зле", заяви Меглена КуневаМеглена Кунева Меглена Кунева е български политик, първи европейски комисар от България. Кунева е родена на 22, като подчерта, че е отвратена от начина, по който в страната ни се правят както избори, така и икономика. Тя уточни, че ако правителството може да си позволи увеличение на пенсиите догодина, тя е абсолютно "за". По думите й, критиките на БСП към намерението на кабинета противоречат на идеологията на всяка лява партия за социална справедливост.

Меглена КуневаМеглена Кунева Меглена Кунева е български политик, първи европейски комисар от България. Кунева е родена на 22 се обяви за обща методология, по която да се изчислява минималната работна заплата в Европейския съюз. "Методология обаче не означава, че нашите заплати ще се вдигнат, а  че едни и същи компоненти ще влизат при изчисляването - ще сравняваме, образно казано, крушите с круши, ябълките с ябълки", обясни тя.

По думите й, управляващите не спазват заръката на премиера Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г да не говорят  в бъдеще време. Според Кунева, срещата за цените на горивата е била направена, не за да се вземат реални мерки, а проблемът да се отложи във времето. "Правителството е най-големият търговец на време - купува и акумулира време. Заявяват се намерения - "ние се събрахме, за да решим" - минават месец, два, три година, и нещата си вървят постарому, нищо не се случва", категорична бе Меглена КуневаМеглена Кунева Меглена Кунева е български политик, първи европейски комисар от България. Кунева е родена на 22.

Тя заяви, че не е разчитала на подкрепата на БСП на президентските избори и уточни, че не би разчитала на такава подкрепа евентуално и на парламентарния вот догодина.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
6491 59

Коментари 59

Добави коментар
госпожа да

2012.04.20 | 00:03

59
деаба и комунистическата ти мастия
iwailo

2012.04.20 | 00:03

58
писна ми от тази негодница да се словоизлиява, да не говорим, че това НЯКОЙ го е писал, тя не може да свърже две изречения
Илиев

2012.04.20 | 00:03

57
Харесвам Меглена Кунева защото е много ерудирана и интелигентна (то се видя на президентските избори - на дебатите отвя всичките си конкуренти), но никога не бих гласувал за нея. И то не заради хората, които са зад нея, а по-скоро защото вече нямам вяра в такива привидни светци в политиката, каквато тя се опитва да се изкара - защитник на хората от народа (видяхме до каде ни докара последния светец, човека от народа - Бойко Борисов),защото говори едно, а прави друго, защото няма ясна политиката която да води, а само гръмки фрази за избирателите. Дори в тази статия няма нищо конкретно, което да е казала. То като се замисля в България няма такава партия, която да е заявила ясна политика и идея за начина на управление на държавата, като изключим можеби СДС, които говориха за стимулиране на малкия и средния бизнес, но те пък няма да влязат в прламента и по този начин се превръщат в подметка за правителството. БСП пък са единствената ясна опозиция на ГЕРБ, като се противопоставят на абсолютно всичко, което предложат, но пък в това се състои цялата им политика. Обедихме се вече, че толкова "млади" партии нямат капацитета и качествата да управляват държава (ГЕРБ са живия пример за това). Крайно време е да спрем да гласуваме за отделни личности в политиката (както направихме с ГЕРБ) и да започнем да гласуваме за ясна политическа идея, коятода обединява компетнтни хора в една партия. Ние гласуваме доверие на една личност, която е на чело на дадена партия, без да обърнем внимание на хората, които са около тази личност, които в много случаи са некачествени и единственият начин за релизация е политиката и една такава личност и партия, като Борисов и ГЕРБ или сега Меглена Кунева. Мое мнение е, че в българската политика има много качествени хора и в СДС и в БСП (като под качествени имам предвид компетентни), но те остват в страни като вниманието на народа се насочва към отделните лидери, а партиите които имат нужното качество нямат нужната подкрепа от хората, тъй като са загубили доверието им, което за мен е непонятно защото въпреки многото гафове които са направили (които немогат да сравнят с тези на сегашното правителство), това което неможе да се отрече е, че управлението на тези партии е било по-успешно от сегашното. Това, което се опитвам да кажа е, че по мое мнение Меглена Кунева няма да донесе нещо различно от Бойко Борисов.
codger

2012.04.20 | 00:03

56
Този изрод е за бесилката....унищожи АЕЦ, затвори изправни и по-сигурни от цяла европа, работещи блокове, обрече стотици семейства на глад, реално задължи всеки български гражданин да плаща за престъплението и, защото нереализираните печалби са обедняване и данъци...тази чифутска мърша е за боклука, не разбрахте ли, че всичките продажни "политици", зелени, червени, сини, пембени са антибългарски елементи....вече повече от 20 г., само глупаците се надяват !
Даниела

2012.04.19 | 19:58

55
Единствено дебил не може да отчете, че през всички 20 години на прехода не сме имали по-неудачно,по-неориентирано и по-некадърно правителство от настоящето !Вероятно има още някои, които смятат , че сегашното управление не е тотално сбъркано , но това се дължи единствено на увреденият им генетичен код ...ГЕРБАВИТЕ, СЪЩО КАТО ЦИГАНИТЕ СА НЕНУЖНИ, ОГРАНИЧЕНИ И ОПАСНИ ПАРАЗИТИ! ДОКОГА ЩЕ ГИ ТЪРПИМ!!!ПРОТЕСТ ПРЕД ПАРЛАМЕНТА И МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ, НЕ НА МУТРАТА, НЕ НА ПРОСТАЦИТЕ И НЕГРАМОТНИТЕ, ИДИОТА И ПРЕСТЪПНИКА БОКО ТРЯБВА ДА БЪДЕ СЪДЕН!!!

2012.04.19 | 07:27

30
Тебе от лудницата ли те пуснаха,ма? Гарга проста.
До червената шапчица...

2012.04.19 | 07:27

29
Даниела,пак ли се разлая като улична мастия. По тъпо,по неграмотно и по незнаещо за миналото ни същество от тебе,тука пишещо,нема. Айде млъквай и си върви да лаеш в младежкото БСП,от дет идеш. ОВЦА ПРОСТА
-

2012.04.19 | 19:57

54
има ли луди които да вярват на тоя мръсен гаргамел кунева-
павлина

2012.04.19 | 19:57

53
всички отдавна сме отвратени от теб, Кунева.
миленски

2012.04.19 | 19:57

52
А ние сме отвратени от теб...и ни писна да те гледаме и да ти слушаме глупостите. Ако ти сама си вярваш това е отделен въпрос, но не ни хвърляй пясък в очите като ни подценяваш. Айде- пътя , чантата и за хляб.
ваня

2012.04.19 | 19:56

51
Чудно как една толкова отвратителна жена може да се отвращава?!
ГЕРБ-ТУМОРА НА БЪЛГАРИЯ...

2012.04.19 | 19:56

50
Един тъп гербераст е постнал 40 коментара...малоумник,не разбра ли че времето на Рапона свършва???Европейската централна банка (ЕЦБ) също е несъгласна с част от приетите миналата седмица от българското правителство промени в Закона за Държавния фонд за гарантиране устойчивост на държавната пенсионна система, по-известен като Сребърния фонд!Правителството на Герб,показва пълна безпомощност и некомпетентност,освен раздаване на бонуси,корупционни сделки и приемане на лобистки закони,за три години управление нищо не направи за подобряване живота на населението!!!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини