Няма да правим защитна мрежа по границата с Турция

  • 18 април 2012 07:55

  • 874
  • 1
Няма да правим защитна мрежа по границата с Турция
© Булфото

Очаква се правителството да отмени решението си от април миналата година, което предвиждаше изграждането на 181 км защитна мрежа между България и Турция с цел ограничаване на разпространението на болестта шап и други заразни болести.

Мотивите за предложението са финансови. Съгласно окончателния вариант на инвестиционния проект общата строителна стойност на обекта за трите области – Бургас, Ямбол и Хасково, възлиза на 28 млн. лв. с ДДС, като тази сума превишава четири пъти одобрената с решението на МС. Ще бъдат необходими допълнителни средства и за обезщетения на собственици на отчуждени имоти, както и средства за текущо и бъдещо поддържане и контрол на изграденото съоръжение.

Очаква се правителството да разреши изпращането през 2013 г. на до четирима военнослужещи от българските въоръжени сили за участие в операцията на Силите на НАТО в Косово (KFOR) в състава на Многонационалното интегрирано логистично формирование за контрол на придвижването.

Правителството ще разгледа доклад, свързан с изменение на споразумението за държавен рейтинг между Република България и Рейтингова агенция Standard&Poor`s, подписано на 21 октомври 2004 г.

Очаква се Министерският съвет да упълномощи вицепремиера и министър на финансите да подпише необходимите документи за продължаване на действието на споразумението до края на 2013 г., както и за промяна на някои от съществуващите условия в него. Промените се отнасят до намаляване на годишната такса за наблюдение с 15 хил. евро – от 75 000 на 60 000 евро.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
874 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Ама

2012.04.18 | 23:49

1
разбира се, че няма да слагаме мрежа, много по-лесно и удобно е да влизат болни животни, а от наша страна ветеринарите да избиват добитъка на българите, щото, нали, да живей вноса!

Добави коментар

Водещи новини