Правителството се разпореди с имоти

  • 05 август 2020 12:21

  • 526
  • 0
Правителството се разпореди с имоти
© Pixabay

Министерският съвет прие решение за отнемане на земеделски земи от Министерството на отбраната и включването им в Държавния поземлен фонд. Поземлените имоти се намират в област Силистра, община Силистра, землището на гр. Силистра, м. „Осми пост”.  

За частна държавна собственост се обявяват четири сгради, разположени на територията на пристанищен терминал Варна-Изток. Правителството даде съгласието си те да бъдат премахнати от активите на Държавно предприятие „Пристанищна инфраструктура“ заради лошото им конструктивно състояние и отпадналата необходимост от използването им.

Министерският съвет прие също така решение за обявяване на имот - публична държавна собственост, намиращ се на територията на Граничен контролно-пропускателен пункт „Калотина“ (ГКПП Калотина), за имот-частна държавна собственост и даде съгласие за неговото премахване. Имотът представлява сграда със застроена площ 306 кв.м., разположена на трасе „Вход“ на ГКПП Калотина. Премахването й е необходимо във връзка със завършване на реконструкцията на граничния пункт, с което ще бъде повишена пропускателната му способност и ще се осигурят необходимите условия за изпълнение на функциите и задачите на митническата администрация, свързани с контрол на стоки и товари. До момента сградата се управлява от Агенция „Митници“, след като бе принудително отчуждена за задоволяване на държавни нужди във връзка с реконструкцията на граничния контролно-пропускателен пункт.

Правителството се разпореди с имоти

Правителството взе решение да обяви три сгради - публична държавна собственост, за частна държавна собственост и даде съгласие за премахването им по реда на Закона за устройство на територията. Те се намират в гр. Бургас, бул. „Александър Батенберг“ № 5 и са с обща застроена площ 132 кв. м. Сградите са в управление на Агенция „Митници“. Обектите не се ползват за нуждите на митническата администрация повече от 20 години. Същите са негодни и опасни за обитаване, застрашени са от самосрутване и са с напълно компрометирана конструкция, сочи установеното фактическо състояние в конструктивно отношение от извършен оглед на място от строителен инженер. Конструктивно е невъзможно да се реконструират и възстановят и няма възможност за продължаване на експлоатационната им годност. Средствата, необходими за премахването на сградите, са осигурени от бюджета на агенцията за 2020 г.

Последвайте канала на

Novini.bg
526 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини