Борисов с признание: Не искам да съм разединител, мога и да си тръгна

  • 05 август 2020 12:30

  • 39967
  • 226
© Novini.bg

Започна днешната Национална конференция на ГЕРБ. Тя се провежда в "София Тех Парк" и в нея участие взимат освен ръководството на партията, така също и депутати, евродепутати и министри. Тук са над 4000 партийни членове от цялата страна. 

Пред COVID-19 членовете на партията бяха изнесени на столове отвън в парка. А всички очаквания бяха за речта на премиера Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г.

Протестиращи блокираха пътя към "Тех Парк", където ще се състои Националната среща на ГЕРБ

Основният отговор, който трябваше да стане ясен, е дали ще има оставка на правителството или то ще затвърди позицията си, че мандатът трябва да бъде изкаран докрай.

Срещата на ГЕРБ се случва на фона на продължаващите протести. Днес около "София Тех Парк" дойдоха демонстранти с искане за оставка. 

Националната конференция беше открита от кмета на Враца Калин Каменов. Приветствието му обаче беше прекъснато от викове "Бойко, Бойко", когато се появи лидерът на партията Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г. Той седна на първия ред сред хората. Имаше и скандирания "Много сме, силни сме".

Плътно до премиера пък бяха и коалиционните партньори от НФСБ - вицепремиерът и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов и лидерът на НФСБ Валери Симеонов.

До Борисов бяха и председателят на ПГ на ГЕРБ д-р Даниела Дариткова, председателят на Народното събрание Цвета Караянчева и други министри. 

"Искам да ви призова да бъдете малко по-смели, да не се страхувате да изказвате мнението си. Не позволявайте гласът ви да бъде заглушен от виковете на онези, които няма да носят отговорност, защото някои от тях ще си заминат за чужбина", каза Каменов.

И подчерта, че "ние" сме тези, които знаят как се носи отговорност. А той даде пример и с това как е съживил Враца от разпада.

"Да не допускаме това, което се случи във Враца, да се случи и със страната. Призовавам ви да бъдете смели, отговорни и единни", настоя Каменов. 

Кадър: Novini.bg

След около 30-минутни изказвания най-накрая на сцената се появи премиерът Борисов. Той заяви, че мястото на срещата не е избрана случайно, защото София Тех Парк е символ на иновациите. Припомни, че преди са били казарми. 

"Какво друго биха могли да ни покажат нашите опоненти като алтернатива на това? Сега могат да блокират магистралите, преди това ги нямаше, нямаше какво да блокират", заяви премиерът. 

В изказването си пред събралите си хиляди партийци и политици той изтъкна успехите на управлението. 

"Последно финансирахме с Латвия и Естония като най-малък външен дълг. Има ли значение да нямаш задължения или да нямаш огромен дълг? Нали тези млади хора трябва да го платят този дълг след време? Ние се справихме най-добре с пандемията. Най-бързо и точно пуснахме хората, за да защитим психическото и физическо здраве на хората, но и да тръгне икономиката", изброи той. 

Премиерът каза, че ще направи отклонение, за да каже, че на протеста на БСП имало масова руски знамена и ги запита не са ли видели как се разправят с протестиращите в Русия. 

"Еми, това е. Тези, които ми правят профил на мен, знаят, че аз съм добър човек. Аз съм най-проверяваният политик на България", настоя той.

Говорейки за БСП Борисов направи препратка и към президента Румен Радев. Каза, че не приема да се обвърза ГЕРБ с избора на главния прокурор, защото за назначаването на Иван Гешев стои подписът на държавния глава. 

Встрани от темата за протестите Борисов изложи тезата си защо не е редно да се провеждат предсрочни избори. Той подчерта, че без работещ парламент трудно биха продължи всички икономически и социални мерки. Няма да може да се регламентират важни неща като увеличения на пенсии и заплати, а дори и за провеждането на дистанционно обучение. 

Каракачанов: Избори ще има тогава, когато е по Конституция

"Без Народното събрание няма да има държавен бюджет. За да се гарантират честните и законни избори, трябва да се приеме в детайл машинното гласуване", избори още Борисов.

"Не желая държавата да бъде разединена, да бъда разединител. Ние имаме коалиционно споразумение, в което пише, че трябва да изкараме мандата. След като на толкова много контрабандисти и олигарси им нарушихме комфорта..", настоя той. 

"Аз съм готов по всяко време да си тръгна. Заради мен не искам да има напрежение. Аз не съм Радев да се радвам, че хората се бият по улиците. Ако ние сме толкова силни и толкова единни, колкото казвате, какъв е проблемът да има служебно правителство?", разкри още мнението си Борисов.

От думите му стана ясно, че ще има допълнителни разговори с коалиционните партньори. Борисов е готов и с варианта дори да се оттегли от правителството, а управлението да продължи без него. 

"Имаме всякакви варианти. Не съм човек, който може да се опиянява от масата", подчерта лидерът на ГЕРБ и каза, че заради "колегите и приятелите" в коалицията трябва да се обмислят вариантите. 

Той отново си позволи да признае, че в ГЕРБ по места има "дерибеи", които вредят на партията. Желанието на Борисов е да се справи с вътрешно-партийните проблеми. Министър-председателят заяви още, че на провокациите няма да се отговаря. А думите на Христо Иванов за обвързаности с ДПС не отговарят на истината.

Направи и сензационно разкритие, че Румяна Бъчварова може да каже как Христо Иванов му е казвал колко обича премиера. 

"Демократичните хора не ходят да плашат бебета и деца. А те това направиха първо пред къщата на Фандъкова, после пред моята. Нека да им видим акъла на демократите, в кавички!",завърши речта си Борисов.

Назова и Мая Манолова, която организира тия провокации, вместо да си припомни, че е станала омбудсман благодарение на ГЕРБ. 

След като приключи изказването си под звуците на песента "Thunder", която традиционно звучи на сбирките на ГЕРБ, Борисов се спря за снимки с партийните членове. Той и други членове на кабинета се спряха на разговори с партийците на ГЕРБ. 

 

Последвайте канала на

Novini.bg
39967 226

Свързани новини

Коментари 226

Добави коментар
баце

2020.08.06 | 22:51

226
Симеонов , които е ПР-ът на Доган и Делян каза съвсем друго. Ще седиш докато Шиши не те освободи.
тоя

2020.08.06 | 12:26

225
тоя толуп през цялото време насъсква едни хора срещу други и им гледа сеира, а нещял да бъде разединител. мед сестрите протестират - тиквата гадна вика, ако ви вдигна заплатите ще намаля на лекарите, и насъсква лекарите срещу сестрите и обратно. и гледа от страни и се хили. и така всеки път с всякакви хора и браншове. гадна сикажийска мутра. чувал за правилото разделяй и владей и го ползва по най гадния начин.
БОЖКОВ ,

2020.08.06 | 07:16

224
ПРАЩАЙ ТАЛИБАНИ ДА ЗАКОЛЯТ ТАЗ СВИНЯ „ ЧЕ МИ ПИСНА ОТ ПРОТЕСТИ И НЕМОГА ДА ЗАСПЯ !
Lisa

2020.08.06 | 02:03

223
Искаш ли да си намериш жена за една нощ? Влизай в -- Sexcris.Com
анонимен

2020.08.06 | 00:27

222
Той само разединява, основна причина за разединението и за това простотията да стане норма у нас е. Мутра, сикаджия, прост човек, който за 11 години нищо не направи, а онова, което направи, го направи заради съветниците си. Икономическите му съветници направиха възможно да не направи големи глупости, но той така или иначе си направи достатъчно такива. Милиарди усвои и иска още и още да усвоява. Да си тръгва презрян, възненавидян от тълпата и да не се пробва да управлява България повече, за да не става за смях, че с някои изказвания можа да стане. Да свали маската и да не говори за разединение, защото по партиен цвят се разделяха всички при него.
Де тръгни си, СДСвиньо, предизвиквай народа

2020.08.05 | 13:07

61
Ти и Костов не сте само раздразнители, вие сте разрушители, ще останете в историята като терминатори на България, айде събирай багажа и в Белене, в името на народа.
До Руменчо

2020.08.05 | 22:48

221
Ти кой беше ? Да не оная отрепка с юмруците ? Тоя дето Божков го съветва ?
Румен Радев

2020.08.05 | 16:16

189
Бойко ти не си жив :)
Б.Б

2020.08.05 | 16:15

187

ТИ ЛИ СИ НАРОДА БЕ ЧЕРВЕН СМРЪДЛЬО . МАЛКО СТЕ , ЩЕ ГО ДУХАТЕ СОПОЛИВ , А Я НЯМА И ЧЕРВЕНАТА АРМИЯ !!

Народ погна националната конференция на тулупите

2020.08.05 | 16:14

185
Безсрамието на криминалната групировка ГЕРБ няма граници.
Отвратителен еничар

2020.08.05 | 16:10

184
Без образование и нисък интелект сходен със арнаутите.
Некадърен чобанин

2020.08.05 | 16:10

183
Тулуп негромотен и некомпетентен башибозук.
Тоя седесарски г.ъз за 2-ри път

2020.08.05 | 16:09

182
обижда българския народ, веднаж ни нарече "лош матреал", а сега "БГ-тАпанари". Смърт чрез обесване, и на всички седесарски бандити на прехода.
Цветанов Xyeглавия сигурно е много щастлив,

2020.08.05 | 16:04

180
не се радвай, седесаропитек, и на теб няма да ти се размине, ще върнеш и апартаментите, и ще полежиш в пандиза за използване на служе.бно положение за подслушване на опозицията като мунистър на МВР.
Натиснали са го от ЕС да се маха, това казва

2020.08.05 | 16:00

177
Каталунския съд го разследва, Европол го следи, България не го иска, а отгоре на всичко и Черепа го гази. Ще си тръгбе, но насила, не доброволно.

2020.08.05 | 13:48

102
А от теб рекламатотра едва ли ще извлекат и 5 мг мозъчно вещество
€6 милиона струва, бате,

2020.08.05 | 13:47

101
но след като анти-мафиотския съд на Каталуня подбра тъпата Тиква, замъкът се продава спешно за €3 млн, спасяме си зaдниците. А хасиендата е супер, на брега на морето, собствен плаж, на няколко нива, остъклена, за да се вижда изгрева и залеза.

2020.08.05 | 13:46

100
КОЛКО СТРУВАШЕ КЪЩАТА НА БОЙКО В БАРСЕЛОНА?КОЛКО ПАРИ ПРЕВЪРТЯХА от тия в саковете,дето с държавния самолет с ортака си,тоя днеска дето беше с двете патерици отнесоха в чужбина.КОЛКО % беше участието на БОКО във канадската фирма за добив на злато?Сега и в ПАВЕЛ БАНЯ искат да добиват.ОГРАБИХА НИ !КАКЪВ % получава от обществените поръчки от магистралите?и още ,и още.ЗАТОВА се натиска да остане във властта-ЗА ГОЛЕМИТЕ ПОРЦИИ.
Реклама

2020.08.05 | 13:38

92
Само сега свински врат по 5лв/кг от охранена на народен гръб Банкянска СДСвиня.
Пандиза Белене с по-здрав към премиера

2020.08.05 | 13:35

90
и песента: "Свири, свири щурче, подлудявай ме, не спирай".
Пандизчиите от Централния

2020.08.05 | 13:34

89
поздравяват Тиквата с песента: "Чакам те да дойдеш".
1/3 от България я няма след 31 год. "само СДС"

2020.08.05 | 13:33

88
2.5 милиона наши сънародници измряха или побегнаха от седесарския режим. Ще простим ли това?
Никаква милост за мафиотските групировки

2020.08.05 | 13:31

87
на Костов и Тиквата. Народен съд! БНо преди тов връщане на смъртната присъда.
Мед ми капе на сърцето като слушам протестът

2020.08.05 | 13:30

86
да пее: "Откога се е, мила моя майно льо, зора зазорила, от тогаз се е, мила моя майно льо, войска провървяла", демек от ранна утрин, та до здрач, със Радев, нашият водач, тимарим сините в разкрач. Иван-Шишман би бил горд ако види протеста срещу синята мафия.
Откак протестиращите пред СУ

2020.08.05 | 13:24

83
насиниха седесарските лумпени, дошли да се сбият, протестът и палатковите лагери са в мир и покой. На полицаите не им е лесно, от сутрин до сутрин - вовузелен рап и тъпани, но те разбират, протестът е и за достойна Народна милиция, и те не искат да са пазачи на самозабравилите се седесарски хратутници на народен гръб.
Кор дьо Мер

2020.08.05 | 13:22

82
Ами хайде де...За национален празник ще го обявим този щастлив ден...Инак ще паднеш като презрян тиранин, какъвто си бил винаги...
Градации в бългасркия език

2020.08.05 | 13:20

80
Тъп, по-тъп, най-тъп, Тиква, седесар. Пита се, защо тоя седесарски бивол се дърпа вече месец и не се маха, като беше ясно още в началото че няма да е на власт и на свобода...
Тиквата ще си тръгне за пандиза, това добре,

2020.08.05 | 13:18

78
а Костов Циганина, Бисеров Сивия кардинал на СДС, Бакърджиев Бомбаджията, Софиянски Усмивката, Цветанов (тоя е толкова отвратителен, че не се намери за него достатъчно противен прякор в бългаския език), тия криминални типове кога?
Орлов мост, оазис в центъра на София

2020.08.05 | 13:15

75
Деца рисуват по асфалта тикви, пишат "Оставка" и "Мафия". Съдено им било от малки да разберат какво е седесарска демокрация. народът хукна да бяга за здраве по празните булеварди около Орлов мост, дето при седсарския режим и муха не смееше да прелети. Въздухт чист, като при социализма.
млък

2020.08.05 | 13:12

70
червени бесепарски фашисти,никога повече на власт,терористи долни!!!!!!
Седесар

2020.08.05 | 13:10

65
Що не викат "само СДС" на протестите? "Народна власт", "Не искаме тия свински черва в Парламента", "Мафията в затвора", "Да си върнем България". Ще ми аз да викна "само СДС", а ама ме е страх да не ми скъсат седесарския г.ъз от бой и е.бане. Изглежда кой каквото е награбил за "времето е наше", ще трябва да го връща.
Патриот

2020.08.05 | 16:46

202
Гледам ги некадърниците и враговете на народа се събрали на конференция. Противостоят на честните българи, заслужено протестиращи, защото така повече не може. И всички тия там на конференцията много харесват последното място на България в света вече по всички показатели. Там в тая ситуация могат да си седят спокойно, без да става нищо съществено на консференцията им, само ако са с пълни гуши! И ако иом е безразлично какво става в момента и в каквао дупка са заврели вече България! Положението е дори неспасяемо. А те си седнали на слънчице на някаква си конференция. И какъв ще е резултатът от нея - още по голямо противопоставяне на справедливо протестиращите. Това го правите само защото вече много ви е ШУБЕ ОТ НАРОДНИЯ ГНЯВ И ОТ ПРАВОСЪДИЕТО ЗА ДЕЛАТА ВИ!

2020.08.05 | 22:41

220
Шепа платени клакьорки и няколко заблудени деца , не сте българския народ
До горния "патриот"

2020.08.05 | 19:52

215
Ти си псевдопатриот!Такива са били и предтелите на Левски!
Ха ха

2020.08.05 | 19:16

213
Ти си патриот , колкото аз съм трамвай ! Пълен боклук си и си платена подлога на Божков и Копейкин . Признай си и ще ти олекне на душата . Ще можеш след това да погледнеш децата си , без да ти е гузно и да се червиш пред децата си , че си се опитал да им скапеш живота

2020.08.05 | 18:32

211
Какви "честни хбългари"сте бе - 50 души платени професионални безделници. Поставили сте се в услуга на "фигуранта" вдъхновил опита за държавен преврат, финансиран от "черепа"р провеждан от БСП и имащ за цел да се спре връзата с Гърция за газовите доставки, да се прекрати интеграцията с Европа и Нато, в изпълнение на обещанията към шпионина Решетников.
Докога ще ги търпим

2020.08.05 | 21:17

216
Тролчета имам една добра и една лоша новина да ви кажа. Добрата е, че виждам вече признавате за агент Буда- доносника. “ Мутрагеньо” го знаем и като виден СИКаджия. Преди 1990 го познават много добре и кукловодите от ДС- БКП. Този виден “демократ” не е искал да си върне партийната книжка. Да не пропуснем и кой е неговия ментор- др Живков. Лошата новина за вас, че мутрата-мафиот много скоро отива там където му е мястото. И ние ще направим всичко възможно да си получи заслуженото- съд и затвор. Това ги чака и всички крадци, мутри и всички паразити от прехода. Нека ясно да ги посочим- ГЕРБ, БСП, ДПС # ОСТАВКА # МУТРИ ВЪН

2020.08.05 | 22:39

219
И пак ти казвам , че Борисов е вебуван от службите 1996 г.

2020.08.05 | 22:38

218
Това че си нает да охраняваш някого , не означава , че си като него .

2020.08.05 | 22:36

217
Единственото нещо , което опитвате да направите , е да върнете на власт най-големите изедници на прехода . Ако сте от платените им хора , ще съжалят децата ви , ако не сте от тях , а от заблудените от пропагандата хлапета , още другата година ще излизате пак по площадите , защото няматате идея какво правите . Не само че няма да има промяна към добро , ами ще затънем още повече и това е гарантирано .

2020.08.05 | 16:16

190
Събрали се се милионери и Бойко милиардара все натрупали богатство за десет години управление

2020.08.05 | 19:20

214
Ти ще си останеш жалко , бедно и лишено от логика подобие на човече , докъто се храниш от подаянията Копейкин и Божков . Марш в Русия МЪРШО
Б.Б

2020.08.05 | 18:14

210
КАК Е НА ПАВЕТАТА ,БОЖКОВ КУПИ ЛИ ви ЧАДЪРИ ? ИДЕ ЗИМА - ТРЯБВАТ ПАЛТЕНЦА , НЯМА ДА СЕ ОХАРЧИ.
Румен Радев

2020.08.05 | 16:31

198
Бойко ти не си жив :)
Б.Б.

2020.08.05 | 16:26

196
ХАДЖИЛАНОВЦИ , БАБУНАСРАНИ ,МИНЕТКОВЦИ , СТЯГАЙТЕ ЗИМНИНА , ПАЛАТКИ , ПЕЧКИ , СПАЛНИ ЧУВАЛИ ЩЕ ви ТРЯБВАТ!!! Е БОЖКОВ ЩЕ СЕ ИЗРЪСИ ОЩЕ МАЛКО
Докога ще ги търпим

2020.08.05 | 16:52

204
Много са ми смешни тези тролчета на "мутрагеньо". Спуснали са й опорката, който не е от "нашите" значи е комунист. Не се притиснявайте, вие сте анонимни и никой няма после да ви търси. Ако някой случайно не знае Боко е бил член на БКП и агент на ДС. Защо това не го пишете спамаджии. Кукловодите скоро ще му скроят шапката.Сега мислят как да стане, ама ако може мафията да си остане. # ОСТАВКА # МУТРИ ВЪН- ГЕРБ+БСП+ДПС

2020.08.05 | 19:10

212
Бойко никога не е бил агент на ДС от соца . Не лъжи и си виж информацията . Вербуван е 1996 година . Това е почти 7 години от промяната и е в качеството му на шеф на охранителната фирма . Като такъв има контакти с хора от мутренските среди , понеже такива ползваха услугите на тия фирми и за това е вербуван . Но това няма нищо общо с комунистическото ДС

2020.08.05 | 17:59

207
БОЙКО, луд ли си?! Как ще си тръгнеш и цялата власт в президента, той нали само това чака и ти на тепсия да му го поднесеш! Радев е РАЗЕДЕНИТЕЛЯ и като такъв ще остане в историята - най-лошият президент! Я не му се връзвай! Давай напред и агоре!
Б.Б.

2020.08.05 | 17:16

206

ПРИЯТНО ПРЕКАРВАНЕ НА ПАВЕТАТА БОКЛУЦИ . ДОНО ГРЪМ ДА ви УДАРИ

Добави коментар

Водещи новини