Общинарите в Бургас решиха пътят до парк "Росенец" да остане общински

Днес по обяд общинските съветници в Бургас отмениха своето решение за пътя до парк "Росенец" и така той остава общински.

Това се случи на фона на протести. Събралите се хора блокираха централния вход на сградата на Общинския съвет в Бургас. Те настояха да бъде отменено решение на местния парламент, с което общинският път, който минава през имота в парк „Росенец", свързван с почетния председател на ДПС Ахмед Доган, става частен, предаде БНТ.

Христо Иванов се върна на плаж "Росенец", търси оградата към морето

Протестиращите не допуснаха общинските съветници до залата и се наложи те да минат през задния вход.

Въпреки блокадата, заседанието на Общинския съвет в Бургас започна без закъснение.

Междувременно общинските съветници от ГЕРБ внесоха предложение за отмяна на решението от април. Предложението предизвика сериозен дебат между различните партии в местния парламент в Бургас.

Коментари

  1. 2020.08.04 | 17:54
    Позор. Общинският път да стане общински. А през април ни казваха да си седим в къщи защото иначе ще умрем и ще ни сложат в чували и в хладилни камиони а те през това време си правели Големите Далавери необезпокоявани. А колко пари са взели от далаверите да кажат. Сега имало натиск от народа и постъпили честно. Позор. Кмете къде си бе мишок такъв. Честни решения все с вилата на врата ли ще се вземат. ОСТАВКА и от теб.
  2. 2020.08.04 | 16:48
    То бива Наглост и безочие - но да Присвоиш ( не можеш да купиш ) улица . За ТЕЦ Варна - скромен подарък - АЙСИКТИР (дано е написано правилно)
  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Политика

още

Анкета

Каква ще бъде учебната година заради COVID-19?

Каква ще бъде учебната година заради COVID-19?

Избрано от Интернет