Кметът на Пловдив търси варианти за ускоряване на проекта за водоснабдяване от язовир "Въча"

  • 03 август 2020 14:58

  • 516
  • 0
Кметът на Пловдив търси варианти за ускоряване на проекта за водоснабдяване от язовир "Въча"
© Булфото

Кметът на Пловдив Здравко ДимитровЗдравко ДимитровЗдравко Димитров Димитров е български политик, Областен управител на област Пловдив. Роден е на предприема сериозни действия за ускоряването на реализацията на проекта за водоснабдяването на Пловдив от язовир "Въча", съобщиха от общинския пресцентър.

Заради инцидента със замърсяването на река Марица в Хасковско и наложителното спиране на водата на повече от 50 селища наблизо, проектът "Въча" добива все по-сериозна важност за Пловдив и региона. В връзка с това Здравко ДимитровЗдравко ДимитровЗдравко Димитров Димитров е български политик, Областен управител на област Пловдив. Роден е на е провел няколко разговора с министър Емил ДимитровЕмил ДимитровЕмил Димитров е роден през 1962 г. в Перник на 20 февруари. Завършил е Института за музикални и и зам.-министър Николай НанковНиколай НанковНиколай Нанков е министър на регионалното развитие и благоустройството до 31 август 2018 г. Той е, които са го уверили, че ще съдействат за ускоряването на реализацията на проекта.

В момента питейната вода за Пловдив се добива чрез сондиране на кладенци с подпочвени води на 30 метра под земята.

Проектът за водоснабдяването от каскадата "Въча" и осигуряването на чиста питейна вода включва изграждането на 18-километрово трасе, както и изравнител на налягането, който ще бъде в землището на Първенец. До края на годината трябва да е готово прединвестиционното проучване, което да даде ясна представа за общата стойност на проекта.

През следващата седмица предстои среща на Здравко ДимитровЗдравко ДимитровЗдравко Димитров Димитров е български политик, Областен управител на област Пловдив. Роден е на със зам.-министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай НанковНиколай НанковНиколай Нанков е министър на регионалното развитие и благоустройството до 31 август 2018 г. Той е, на която отново ще се дискутира проектът за водоснабдяване на Пловдив от язовир "Въча", се посочва в съобщението.

Последвайте канала на

Novini.bg
516 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини