Димитров: СДС и ДСБ по места ще си решават за кметските избори

  • 13 юни 2011 14:29

  • 598
  • 0
Димитров: СДС и ДСБ по места ще си решават за кметските избори
© Булфото

Това каза на пресконференция лидерът на СДС и съпредседател на "Синята коалиция" Мартин ДимитровМартин Димитров Мартин Димитров е български политик, председател на СДС от декември 2008 г., съпредседател на ПГ на

Утре има Национален съвет, на който ще бъде обсъден въпросът за вота на недоверие. За проведените вчера предварителни избори в Синята коалиция, Димитров изтъкна, че СДС е похарчил много по-малко пари от ДСБ за кампанията. Като грешка в тези избори лидерът на СДС подчерта това, че гражданите не са разбрали, че могат да гласуват, а са си мислели, че това са избори между членовете на партията.


По повод гласуването на изборите вчера от страна на Георги КадиевГеорги Кадиев Георги Стоянов Кадиев е роден на 28 август 1966 г. в Бургас. Завършил е Немска езикова гимназия в, Димитров коментира: „Това беше първият правилен избор в кариерата на г-н Кадиев. Той за първи път в своя живот гласува правилно”. Според Мартин ДимитровМартин Димитров Мартин Димитров е български политик, председател на СДС от декември 2008 г., съпредседател на ПГ на – това може да се запише в автобиографията на Кадиев като постижение за демокрацията.


Въпросът за подписване на общо споразумение с ДСБ за явяване на местните избори е обсъждан много пъти. „Мисля, че сме им дали ясен отговор – тези въпроси се решават по места. До момента имаме централно споразумение за президентските избори и за изборите в София. На много места в страната заедно сме издигнали кметове, но местните организации трябва да свършат тази работа докрай – така е по-демократично, по-правилно, по-разумно. Нагласата ни е за широки десни коалиции, които да спечелят местните избори. Дали сме свобода да се правят широки десни коалиции, те ще се случат по места, няма да ги налагаме с централизирани решения. Не може с хора, които нямат структури в цялата страна, да направиш централно споразумение, коментира Димитров. По повод новоучреденото ОДС, той смята, че „всеки има место под слънцето”.

Владимир Кисьов, уточни, че още снощи е поздравил спечелилия в София кандидат за кмет Прошко ПрошковПрошко Прошков Прошко Прошков е български политик от ДСБ, кмет на столичния район Лозенец от 2007 г. Прошков е. „Предварителните избори изиграха своята роля за мобилизация, на същинските избори победата ще бъде още по-убедителна. Персонално се ангажирам – за общинските избори да агитирам за спечелилите предварителните избори”, допълни Кисьов.

Последвайте канала на

Десислава Станева
598 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини