Фандъкова провери изграждането на детски и спортни площадки в парка на езерото "Дружба"

  • 16 юли 2020 14:45

  • 456
  • 0
Фандъкова провери изграждането на детски и спортни площадки в парка на езерото "Дружба"
© Булфото (архив)

Кметът на София Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска провери изграждането на детски и спортни площадки в парка на езерото "Дружба", съобщават от пресцентъра на Столичната община.

Изграждането им е част от първия етап на реновиране на парка. Кметът на район Искър Ивайло Цеков и директорът на "Зелени системи" Димитър Данчев информираха столичния кмет Фандъкова, че строителните дейности се движат в срок, а първият етап на реновирането на парка ще приключи през есента, посочват от общината.

Фандъкова провери строителството на детската градина в кв. „Кръстова вада“

Готова е фитнес-площадката, която вече се използва активно от жителите на района. В близост са поставени пейки и е засадена нова растителност.

Готови са и двете кучешки площадки, които са на площ от около 800 квадратни метра и разполагат със съоръжения за катерене на домашните любимци. Едната може да се ползва от по-дребни породи, а другата е предназначена за едри кучета.

Йорданка Фандъкова инспектира ремонта на бул. „България“

В момента се изграждат и две тематични детски площадки - "Замък" и "Гора", които са предназначена за деца до 3-годишна възраст и за деца от 3 до 12-годишна възраст. След поставянето на съоръженията, прилежащите площи ще бъдат облагородени с подходящо озеленяване и пейки. Двете площадки са с обща площ от 1200 квадратни метра.

При понтона на езерото предстои да бъде изградена и площадка с места за сядане, а в пространството между бул. "Кръстьо Пастухов" и съществуваща алея на парка ще бъде изградена геопластика, която по естествен начин ще отдели парковата среда от улицата, информират от общината.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
456 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини