Кандидатите за подуправител на НОИ ще бъдат предлагани от депутати или ПГ

  • 09 юли 2020 11:52

  • 242
  • 1
Кандидатите за подуправител на НОИ ще бъдат предлагани от депутати или ПГ
© Булфото (архив)

Кандидатите за подуправител на НОИ ще бъдат предлагани от депутати или парламентарни групи, предвиждат процедурните правила, приети от парламента. Номинациите се внасят в комисията по труда към НС в седемдневен срок от приемането на правилата.

Кандидатите ще бъдат проверявани за принадлежност към бившата ДС и разузнавателните служби на БНА. Изслушването им е на открито заседание на социалната комисия. Гласуването в пленарната зала е явно, чрез компютъризираната система. За избран се смята кандидатът, получил повече от половината от гласовете на присъстващите депутати.

НОИ утре извършва второто плащане на паричните обезщетения за безработица през месец юни

Ако повече от един претендент е събрал повече от половината от гласовете, за избран се смята този, за когото има най-много гласове. Ако никой не е взел необходимия брой, в повторното гласуване участват двамата с най-много гласове "за". В случай че отново никой не събере необходимите гласове, НС открива нова процедура.

Новоизбраният подуправител подава декларация по Закона за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество.
 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
242 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Нио или Нои

2020.07.09 | 13:12

1
Вече е едно нищо и никаква агенция по разплащане. Какви по управители какви нови пет лева. Защо се разддува администрацията на на тая овехтяла агенция. ?????

Добави коментар

Водещи новини