Пакет "Мобилност" окончателно приет. Джамбазки изригна: Лицемерие и наглост!

  • 09 юли 2020 11:28

  • 3584
  • 8
Пакет "Мобилност" окончателно приет. Джамбазки изригна: Лицемерие и наглост!
© Булфото, архив

Вчера в пленарната зала на ЕП бяха гласувани предложенията за отхвърляне и изменение на дискриминационния пакет „Мобилност“. За съжаление, моите колеги от Западна Европа за пореден път бяха абсолютно решени да се изплюят върху демокрацията, правото на движение и свободна икономическа инициатива, и върху самата идея за единния пазар. Това заяви евродепутатът Ангел ДжамбазкиАнгел ДжамбазкиАнгел Джамбазки е български националист и политик, заместник-председател на „ВМРО –.

Той направи коментар по темата, с който се възмути от гласуваните текстове, които ощетяват българските превозвачи. Ето какво обясни Джамбазки:

"Депутатите отхвърлиха предложените от нас изменения и така потъпкаха бъдещето на транспортния бранш в Източна Европа. Месеци наред слушахме за т.нар. „Зелена сделка“, чрез която бюрократите в Брюксел се опитват да замажат очите на избирателите си, че видите ли, те са толкова загрижени за бъдещето на нашата планета Земя, а в същия момент подкрепят предложение, което ще доведе до хиляди празни курсове на тежкотоварни камиони из Европа?".

Европейският парламент гласува на второ четене спорния пакет „Мобилност“

Евродепутатът е категоричен, че настоящите текстове задължават 570 000 празни камиона да пътуват допълнителни 780 милиона км, изгаряйки 188 милиона литра гориво на година.

"За какво опазване на околната среда говорим? Това не е лицемерие, това е политическа наглост!", реагира остро Джамбазки.

Критиката му не спря дотук и той добави още:

"Предвидените текстове, които колегите ни вчера одобриха задължават шофьорите да не спят в камионите си, а в специално предвидени за тях хотели. Към момента такива места за настаняване няма! Шофьорите знаят това, собствениците на предприятия знаят това и разбира се, застрахователите знаят това. Явно само моите колеги от Западна Европа не са наясно с това".

Макар че се знаеше от вчера, днес официално бе съобщено, че пакет "Мобилност" е приет в закон. Очаква се той да действа от следващата година. Този период от време пък все пак ще бъде използван от българската държава, а и от още осем страни, сред които Полша и Румъния, за да настояват изискванията за превозвачите да бъдат облекчени. Основното възражение е към това, че камионите трябва да се връщат в страната, в която е регистрирана фирмата на 8 седмици, а водачите - на 4.

Не е изключено пакетът "Мобилност" да бъде даден и на Съда на Европейския съюз като дискриминационен. Ако се предприеме такова действие, то искът трябва да бъде заведен до 2 месеца.

Последвайте канала на

Novini.bg
3584 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар
Андромеда

2020.07.09 | 11:42

1
И ти караш пиян като мотика кола, и пак ли ти е виновна Евро комисията.!
Вашето име

2020.07.09 | 12:14

3
Коментарът ти е верен, но нека да не смесваме нещата. Едното засяга само него, другото засяга цяла България, във частност и теб, и мен, и всички които познаваш. Този пакет ще принуди българските фирми да се преместят извън страната и по този начин данъците им няма да влизат в нашата осигурителна система и бюджета. Ако кажеш, че не са само те има и други фирми, да така е, но всяка фирма по малко води до по малко приход, а този специално не е малък.
Най сетне

2020.07.09 | 11:51

2
Най сетне ще има филтрация на камионите от источна Европа друг е въпроса , че ще засегне малките фирми , олигархичните фирми близки до правителствата си ще останат но дано намалят кражбите на всичко от каквото се сетите.Масово малките частници крадат за да преживяват

2020.07.09 | 12:15

4
visoko platena grobarska mastio niama nikakvo licemerie horata sa si glasuvali zakon za shengen a tova tce ti I mnogo drugi izmikiari kato te ne ste vav shengen tova ne e tehen problem.
az

2020.07.09 | 12:20

5
Xa-xa-xa,Tova e istinskoto lice na T.N. DEMOKRATION ! No ovcete ca mnogo.Dobre doshli na borda!

2020.07.10 | 06:33

6
Защо го показвате този пиян джендър?
Ако искат

2020.07.10 | 11:18

8
не са джендари
????

2020.07.10 | 07:13

7
А какво друго можеше да очакваме, след като изпратихме ПИЯНИ ДЖЕНДЪРИ в Брюксел?!

Добави коментар

Водещи новини