Единодушно депутатите одобриха процедурните правила за избор на зам.-председател и член на КФН

  • 02 юли 2020 09:53

  • 251
  • 0
Единодушно депутатите одобриха процедурните правила за избор на зам.-председател и член на КФН
© Булфото (архив)

Единодушно парламентът гласува процедурните правила за условията и реда за предлагане на кандидат за зам.-председател на Комисията за финансов надзор/КФН/, ръководещ управление "Застрахователен надзор", и на кандидат за член на комисията, подпомагащ политиката й по анализ и оценка на рисковете на финансовите пазари.

Регламентът предвижда предложенията за кандидати за зам.-председател и за член на КФН да се внасят в писмена форма до комисията по бюджет в петдневен срок от приемането на процедурните правила от председателя на КФН.

Претендентите ще се проверяват за принадлежност към бившата ДС и разузнавателните служби на БНА.

Парламентът прие промените в Закона за подпомагане на земеделските производители

Предложенията и документите са публикуват на специализиран интернет сайт на НС. Медиите могат са изпращат писмено въпроси към кандидатите, не се разглеждат анонимни сигнали.

Изслушването на номинираните е открито, всеки от тях трябва да представи концепцията за работата си. За избран се смята този кандидат, който е получил повече от половината от гласовете на присъстващите депутати.

Избраните вече зам.-председател и член на КФН подават декларация за несъвместимост, съгласно Закона за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество.

Последвайте канала на

Novini.bg
251 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини