МВнР: Северна Корея нарушава международните договорености

  • 13 април 2012 11:26

  • 1877
  • 2
МВнР: Северна Корея нарушава международните договорености
©

"МВнР изразява своята дълбока загриженост от изстрелването от КНДР на ракета и съжаление, че севернокорейската страна не се съобрази с призивите на международната общност за преразглеждане на това решение". Това се казва в съобщение на Министерството на външните работи на България.

"Оценяваме този акт като нарушение на Резолюция 1874 на Съвета за сигурност на ООН и международните договорености, поети от КНДР, в областта на изстрелването на ракети с голям обсег", допълват още от МВнР.

От външно министерство призовават ръководството на Северна Корея да се въздържа от по-нататъшни действия, които биха довели до изостряне на напрежението на Корейския полуостров и до затрудняване на усилията за възобновяване на шестстранните преговори и установяване на мир и стабилност в региона.

Последвайте канала на

1877 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Виктор

2012.04.24 | 10:57

2
Кой си ти бе ,Младенов.Кой си ти да казваш на когото и да е било.Я си гледай осраната държавица,тръгнал Сульо да се бърка в междунродните отношения.Никой не те бръсне за нищо тебе.Стой си и се ГЪЗИ както правиш най-добре на Уорлик.Педал мазен.

2012.04.15 | 22:52

1
Алоооооооо комсомолския секретар що не погледнеш тебе си ами се пънеш срещу други държави , ще ни докараш някоя беля !!!

Добави коментар

Водещи новини