Павел Шопов: Ще се наложи разформироването на УБО

Позицията на "Атака" по въпроса за Националната служба за охрана е принципна, тя е последователна и непроменена от 2005 година до този момент. Ние винаги сме критикували тази служба. Вместо някои неща от старата система да бяха запазени - икономика, здравеопазване, образование, беше запазено УБО (Управление "Безопасност и охрана" - б. ред.) Защото тази служба на практика 30 години е такава, каквото беще УБО. Това каза от парламентарната трибуна нечленуващият в парламентарна група депутат Павел ШоповПавел Шопов Павел Димитров Шопов е роден в Пловдив. В родния си град завършва гимназия, а през 1981 година  по време на обсъждането на президентското вето върху промените в Закона за Министерството на вътрешните работи.

Ако съображенията на едната и другата страна са конюнктурни, нашата позиция, че е нужна решителна и принципна промяна, е константна. През годините тази служба направи много гафове и провали. Това е огромен щат, десетки милиони отиват за нейната издържка, заяви той.

Ветото на президента върху промените в Закона за МВР влиза в пленарна зала

За нас тази промяна в Закона за МВР е част от този процес. Този Закон за МВР е хубав, защото той ще доведе до разформироване на службата рано или късно. Ще се наложи разформироването на УБО, което с леки промени продължава да работи и днес. Ако трябва и промяна на Конституцията да се направи, но трябва да се върви към разформироване на тази служба. Никъде няма такава служба, която да съществува във вида, в който е съществувала в тоталитарното комунистическо време, подчерта Шопов.

Затова този закон е голяма крачка в тази посока. Ние от "Атака" ще гласуваме по принципни, а не по конюнктурни съображения, каза още Павел ШоповПавел Шопов Павел Димитров Шопов е роден в Пловдив. В родния си град завършва гимназия, а през 1981 година .

Коментари

 1. 2020.07.01 | 11:01
  Ще се наложи разформироване на парламента!България беше социално по-добре при народна република. Няма нужда от партии и парламент.Я се пребройте колко народ сте на ясла,само лапата пари и разплечкосахте България.
  1. 2020.07.01 | 12:37
   който слага пръст надолу,да обясни защо!Каква България иска да има?
 2. 2020.07.01 | 11:48
  Комунизма си отива.
 3. 2020.07.01 | 11:18
  Въх! ми сега на деса кой ще й помага да си пазарува дрешки?
 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Политика

още

Анкета

Кое е събитието на изминалата седмица?

Кое е събитието на изминалата седмица?

Избрано от Интернет