Антоанета Христова за скандалите в държавата: Наблюдава се много голямо напрежение

  • 29 юни 2020 16:34

  • 2956
  • 10
Антоанета Христова за скандалите в държавата: Наблюдава се много голямо напрежение
© Булфото, архив

Наблюдава се много голямо напрежение, не мога да си представя как ще продължи през септември. Нещата изглеждат до степен на неразумно обострени. И това не е от полза на политическите играчи, а кара гражданите да се отвратят. Този коментар направи политическият анализатор проф. Антоанета Христова.

Тя засегна двете актуални теми – записите, за които се твърди, че са с премиера Бойко Борисов и разследването за лобизъм с участието на секретаря по правни въпроси на президента Румен Радев – Пламен Узунов.

Христова призна, че е учудена от поведението на държавния глава, който настоява за разследване на изтеклите записи.

„Каквито и записи да се вадят, това, което трябва да се разследва, е кой ги прави. От гледна точка на закона там няма нито един елемент, който да бъде притеснителен за министър-председателя“, коментира тя в предаването „Плюс – минус“ по Нова телевизия.

А от друга страна има хора от екипа на президента, които съвсем в прав текст, се опитват да подреждат по лобистки интерес. По думите на Христова не се реагира достъчно коректно на двата проблема.

ДАНС подхваща чатовете между Узунов и Бобоков, прокуратурата публикува нова порция от тях

„В единия случай има изключително видимо лобиране, в другия случай имаме нещо, което също трябва да бъде разгледано сериозно, но и това кой ги е направил“, отбеляза още тя.

Политолог: Румен Радев е хибриден образ

И подчерта, че записите изглеждат манипулирани. Анализаторът каза, че е съмнително и това през каналите, през които записите изтичат, които „не изглеждат достатъчно уважавани“.

Кольо Колев пък също смята, че вече сме навлязли в предизборна ситуация.

„Когато нанесеш хубав удар – печелиш, иначе губиш“, коментира той.

Според него обаче от скандалите губят предимно двете основни партии.

Двамата анализатори изразиха съжаление, че БСП не успява да се пребори с вътрешните си противоборства, отбелязвайки, че  у нас трябва да има силна опозиция. Кольо Колев е на мнение, че има много нови партии, които ще играят роля при следващите парламентарни избори. Антоанета Христова пък подчерта, че липсва лидерството и това е големият проблем на родното политическо пространство.

Последвайте канала на

Novini.bg
2956 10

Свързани новини

Коментари 10

Добави коментар
Анонимен

2020.06.30 | 20:38

10
От 30 години бб е във властта. Що да няма пари. Нека има. Мен ми се струва, че е монтаж и то от хората на трифонов, сценаристите и тем подобни. Голям мерак за политика и много лакоми за пари. Богатите повече плачат.. Живи и здрави всички граждани на Ловеч.
Анонимен

2020.06.30 | 20:33

9
Антоанета е напълно права. Всеки има близки извън България. Кризата е навсякъде по света, защо лъжете хора, които много от тях не са излизали извън село, град,... Всичко е до късмет. Дали ще е х или у, всеки сам решава. Ние се молим да имат работа на запад, а не тук. Борисов се ползва с автиритет навън, за кого мислите, че народа навънка ще гласува. Много ясно за ББ. Дай боже и там нещата да тръгнат.. Вируси, икономики.. Лошо, но на първо место е здравето и дай боже да имат работа, че безпаричието, кой не го е опитвал, не ви го пожелаваме, не безпаричие, а без работа... Преди 20 г цели семейства, децата ни също.. И малко навън се по съвзема и дойде коронавируса, навън е страшна безработица..
9689

2020.06.30 | 20:31

8
Още една дрислса. Кюлчета и милиони , пищов не било притеснително.
Възмутен

2020.06.30 | 11:11

7
Нищо притеснително?Тази си е запикала очите, пък и дават и ефир.!
Веселин Василев

2020.06.29 | 20:36

6
А защо не отговарят Борисов,Радев и другите , а прехвърляте отговорите!!
Лижа , Лижа

2020.06.29 | 19:28

5
Кинти стрижааааааааааа

2020.06.29 | 19:11

4
Няма що,добър анализатор е тази госпожа-вярна до болка на премиера,какво още трябва да се случи в публичното пространство,че да е притеснително за премиера и управляващите ,защо не иска да се разследва вярно ли е това което се говори в тези записи,с парите,пистолета,а първо почва с това кой ги е пуснал,но защо ли пък премиера не иска да се разследва случая,нима за случаите с шефовете в ГДБОП е виновен Борисов независимо че са негови хора ,държавата ни толкова е затънала в корупция,че където и да пипнат има замесени хора от високите етажи и всеки от тях трябва да си понесе заслуженото
Мен

2020.06.29 | 17:56

3
Що за синекyрна длъжност е "политолог" ? Някой, който лиже свинkтера на Бойка - общата кypвентия ли ?

2020.06.29 | 17:46

2
Извънредно положение! Голямо напрежение! Гули, гули, гули, гули!
Бай Хой

2020.06.29 | 17:21

1
Страх, страх, страх, малеииий - страх, що гербави политолози ще останат скоро без хранилка, малеиииий, и гербави тролове- също....

Добави коментар

Водещи новини