Харалан Александров: Атаката срещу Борисов е непочтена, ако се оттегли, ще настъпи срив

  • 28 юни 2020 16:50

  • 19689
  • 59
Харалан Александров: Атаката срещу Борисов е непочтена, ако се оттегли, ще настъпи срив
© Канал 3

"Ожесточава се политическата борба, защото залогът е много голям, но няма разнообразие в политиките. Политическите програми са изнесени на територията на компромати, омаскаряване, окепазяване". Това заяви в предаването "Беновска пита" социалният антрополог Харалан Александров.

"Политическото лидерство в популистка демокрация като нашата откликва на желанието на голямата група от хора, която отказва да се страхува от вируса. Откакто има хора, има и вируси – те са съдба. Ние избираме дали да се държим демократично", допълни той.

Обвинител №1 с подробности за записа и снимките, на които се твърди, че са с премиера Борисов

"Съвсем сигурно е, че Радев в ескалиращ конфликт с медийни измерения, въвличат се основните институционални играчи в изострена борба, която може да е разрушителна. Доста сериозно нарастват негативните емоции от регистъра на омразата и желанието за реваншизъм. Директните обвинения в престъпност отдавна напуснаха полето на разумната критика. Ако това продължи е много вероятно политиката да бъде движена от примитивни емоции", заяви антропологът.

"Премиерът е под атака, но методът ѝ е много непочтен. Той изглежда един уморен човек, който успява да управлява с обаждания по телефона късно вечер. Особената мрежа по между лидерите е важна част от поддържането на отношения", коментира Александров.

"Ако той рязко се оттегли, ще настъпи срив. Истинската тревога е, че за пореден път се видя колко фатално зависи от доброто психическо състояние, стабилността на нашата държава. Има голямо срастване на личността на Борисов с идентичността на държавата, неговото сваляне ще доведе до срив", каза още Харалан Александров.

От своя страна политологът Стойчо Стойчев сподели: "Опозиционната реторика се изчерпва с това да се махне един модел заради лицата, които го организират, Нинова и БСП казват махнете ГЕРБ, за да седнем ние и да правим същото. Има много силна млада вълна в БСП, но е запушена, не е намерила алтернативни пътища затова", смята той.

"Има голяма грешка в интерпретацията на понятието „демокрация”. Радев преценява сам какво трябва да прави, но твърде много говори от името на демокрацията, Ленин и Сталин също са говорили така, много е тънка границата да претендираш, че укрепваш демокрацията и да ги използваш, за да крепиш друг тип власт, незадължително демократична. Организира се общ фронт срещу премиера от тези, които не са на власт", обясни доцентът.

 

Последвайте канала на

Novini.bg
19689 59

Свързани новини

Коментари 59

Добави коментар
да го дууууу...

2020.07.02 | 10:49

59
ХАРАЛАНЕ, ХАРАЛАНЕ, ТОЗИ COVID ТЕ Е ПОВРЕДИЛ СЕРИОЗНО, БЕЗ ЛЕКАРСКА НАМЕСА НЕЩАТА ЩЕ СЕ УСЛОЖНЯТ СЕРИОЗНО!... ВЗИМАЙ МЕРКИ... АКО СЕ НАЛОЖИ ТЪРСИ СПЕЦИАЛИСТИ ОТВЪН, НО НЕ ОСТАВЯЙ БОЛЕСТТА ДА ТЕ ПОГУБИ!...
краси

2020.06.29 | 21:06

58
това лайно го заколвам кат кокошка и го хваърлям на кучетата
Галя

2020.06.29 | 11:14

51
Дано вече да дойде по- образован, по- интилиген, по- колтурен и по- нормален от този, че по света станахме за смях и с това.
Котарак

2020.06.29 | 17:00

57
Тоя кондом да не чака министерско кресло?
ИСТИНАТА

2020.06.29 | 15:00

56
ХАРАЛАМПИ ТИ СЛЯП ЛИ СИ БРЕ КУЧЕ КРАСТАВО - ТАКЪВ БОКЛУК ЗА ПРЕМИЕР НЕ Е ИМАЛО В СВЕТА НЕ САМО В БЪЛГАРИЯ ! КОЛКОТО ПО БЪРЗО СМЕШНИКА БАРБАГАНЬОС НАПУСНЕ СЦЕНАТА ТОЛКОВА ПО ДОБРЕ ЗА БЪЛГАРИЯ !
Петър Л

2020.06.28 | 22:41

45
Герберските мастии, днес са сд активирали... А тоя нерез Харалан да му таковам....... Майката и свинска. В България по-голям бандит, крадеци мръсник от Борисов е нямало. Добре, че плаща по 2 лв на мищоците, че да пишат нещо позитивно за него.
Димитрова

2020.06.29 | 14:06

55
"Добре, че плаща по 2 лв на мищоците, че да пишат нещо позитивно за него"?! Много малко плаща!

2020.06.29 | 12:24

54
Харалан е глупава герберастка свиня ! Не разбира кое е лошо и кое добро за народа !Загубил е човешки облик и нравствено и визуално ! Вреден и безполезен !
дърт тодорживков комсомолец, пачата ми яжте червен

2020.06.29 | 11:26

53
евалла другарко нинова,ние сме с вас ,дерзайте,действаите,след 2год. да изчезне бсп(БКП)!!!!!!напред синя терминаторке!!!!!мачкаи корни!!!БЕЗПЛАТНО ВИ РУГАЯ И ТО С ОГРОМНО УДОВОСТВИЕ ЧЕРВЕНИ ТЪПОЪГЪЛНИЦИ(ако разбират от ъгли изобщо)!!!!! ВЕРВАИТЕ СИ ЧЕРВЕНОТИКВЕНИЦИ....>>КОРНИ ИДВА НА СИВА КОБИЛА И ЩЕ ВИ РАЗБИЧКА МАМАТА!!!!!!Ако случайно не дойде ,пак ще дойде с нова партия,начело на копейкин,славето,майчето и тем подобни знайни и незнайни червени миндили!!!БЕ ГАДЕВ,ти на мен(тодор живков) ли ще се правиш,много си малък бе мишок
Тотю

2020.06.29 | 11:23

52
Единият ибрик, а другия ибрикчия. Да си изберат кой кой е.
Доцент ХАРАЛАНОВ

2020.06.29 | 09:43

50
Ако напусне ВЛАСТА Г-н Борисов, ще настъпи тотален срив в държавата, ще по летят към Слънцето хиляди Калинки, ще настъпи трайно Слънчево затъмнение, ще се завърне Ледниковата епоха!!! ХАРЛАНЕ от смешен ставаш Жалък!!!!!
Mnogo zalko Borisov e nai nai

2020.06.29 | 08:15

49
Borisov i Radev sa nai dobrite upravnici na vsicki vremena v BG ne sa korumpirani zatova gi napapadat. Precat na korumpiranite

Добави коментар

Водещи новини