Спас Гърневски: Радев да докара с "Грипен" Божков от Дубай, да вземе Нинова за стюардеса

  • 18 юни 2020 16:42

  • 6897
  • 29
Спас Гърневски:  Радев да докара с "Грипен" Божков от Дубай, да вземе Нинова за стюардеса
© Кадър: Нова ТВ

Днес вече е налице консолидиран преврат на всички онези, които през последните две години насам успяха да влязат срещу реформаторското правителство на ГЕРБ и премиера Бойко Борисов. Това коментира депутатът от управляващата партия Спас Гърневски в предаването „Плюс – минус“ по Нова телевизия.

Депутатът избори освен политическите опоненти на ГЕРБ и такива сред олигарсите като обвиняемия Васил БожковВасил БожковВасил Крумов Божков е роден на 29 юли 1956 г. във Велинград. Божков е български бизнесмен, сочен от, който публикува във фейсбук няколко поредни седмици изказвания срещу членове на кабинета.

Депутат от ГЕРБ: Престъпление е и да снимаш някого без неговото съгласие

„Те са консолидирани точно около идеята да премахнат това правителство. Това е от 2015 г. още“, смята Гърневски.

И добави относно последните скандали у нас:

„Това, което стана в последните дни, всички тези ченгиджийски похвати, опити за дискредитиране, тези снимки, за които говорите, с тези пачки, с това оръжие, едва ли не премиерът ни е някакъв шериф, който раздава правосъдие“.

Основната цел пък е да се представи Борисов в лоша светлина, за да може да предизвикат търпението му и той да каже – дотук съм, отиваме на избори, отбеляза Гърневски. Депутатът обаче бе категоричен, че място за предсрочен вот няма и нарече случките – манипулации.

„На едната снимка постелята на премиера е с един цвят, на другата е с друг. На едната шкафчето е затворено, на другата с пачки. Има си ред, по който може да се влезе във вилата на държавник, което показва,че това е добре организиран опит. НСО е разбита команда. Вие видяхте какво се случи по времето, когато беше окопирано Народното събрание (протестът на мед. сестри, бел. ред.“, продължи още Гърневски.

Той прехвърли отговорността за работата на НСО на президента, отбелязвайки, че службата е на негово подчинение. Гърневски маркира и някои от скандалите около НСО, включително и за това, че се возят хора, които нямат право, като съпругата на Румен Радев.

„Явно не може да се справи с управлението на тази възлова структура“, настоя депутатът от ГЕРБ.

Спас Гърневски се възмути и от това, че Радев е застанал на страната на Божков. Напомни, че президентът и БСП са били против приетия преди две години Антикорупционен закон, под чиито удари попадат олигарсите

„Като почнем от беглеца Цветан Василев, шейха Божков..“, отбеляза Гърневски.

Той подчерта, че това са все хора от прехода, създаден от БКП.

„Проблемът в България със случая Божков, атаката на държавата срещу Божков с 18 повдигнати обвинения, в това число много сериозни – опити за убийство, изнасилвания, но да си позволи г-н Радев, че в тези моменти, воден от жаждата за битка срещу премиера, той застана на страната на обвинения Божков. Да вземеш ти страната на обвинения в престъпления.. Другият, който застана на страната на Божков, е Корнелия Нинова. В коя цивилизована държава политици преговарят и стават защитници?“, възмути се Спас Гърневски.

Последвайте канала на

Novini.bg
6897 29

Свързани новини

Коментари 29

Добави коментар

2020.06.18 | 21:26

29
А ти г-н Гърневски от кого си създаден,нали ти беше този който пишеше стихове за въэхвала на партията,колко от ГЕРБ сте такива,можеш ли да ги прочетеш,не можеш нали,но такива като теб нямат срам и грам достойнство и така се появяват по медиите,винаги търсите под вола теле и понеже искате да държите под контрол всички институции решихте да очерните НСО по този начин да злепоставите президента,едва ли някои се връзва на глупостите ,които ръсите
Колко малко

2020.06.18 | 21:20

28
им трябва на хората да повярват в каквото и да е. Божков да се върне и в затвора Нинова Приватизаторката и Тя там! Бойко Б хич да не му пука

2020.06.18 | 19:49

27
Този тулуп сваля още рейтинга на герб
ха мараба

2020.06.18 | 19:32

26
ПРИ ТОЗИ, ПРОСТОТИЯТА Е ПРАВО ПРОПОРЦИОНАЛНА НА КИЛОГРАМИТЕ! ЖАЛ МИ Е ЗА ПЛОВДИВЧАНИ, ЧЕ ТАКОВА СЪЩЕСТВО ГИ Е УПРАВЛЯВАЛО ПРЕДИ ВРЕМЕ.
Ред

2020.06.18 | 19:21

25
Скрий се бе гърно.Видяхме те какво направи с Пловдив.Ти си излишен. Боклук.
Светльо

2020.06.18 | 19:16

24
Много е жалко че такива същества са в парламента ,фурнажииски лопати.Затова сме на този хал.

2020.06.18 | 19:10

23
Божков докато плащаше ,тия дето досега го плюят му правеха свирки .СЕГА ИМ СА ПРАЗНИ УСТАТА ЧЕ ПРИКАЗВАТ
Пфу

2020.06.18 | 18:43

22
Лайнарът на БКП!

2020.06.18 | 18:27

21
e to taka shte de e shtom I svinarite zapocnaha da razbirat ot samoleti badete sigurni tce jiveete vav nai propadnalata darjava vav evropa.

2020.06.18 | 18:24

20
ЗАЩО Я НЯМА ЦЕЦКА ЦАЧЕВА

Добави коментар

Водещи новини