Възможни ли са предсрочни парламентарни избори?

  • 17 юни 2020 14:25

  • 2445
  • 8
Възможни ли са предсрочни парламентарни избори?
© Boyko Borissov, facebook

Предсрочни парламентарни избори са много малко вероятни и на практика са изключени като вариант, прогнозира политологът от "Тренд" Димитър Ганев. Коментарът му е във връзка с кризата с коронавируса и последните скандали около кабинета.

Той не вижда потенциал за общ фронт срещу ГЕРБ. Не изключва обаче, че да има някакви коалиции, за да може влязат в парламента.

"Въпреки всички тези скандали няма някаква структурна промяна в последните три години. Всички изследвания показват това. Въпросът тук е "Защо"? Ако ме питате мен няма алтернатива, която да предложи нещо, което да изглежда различно от това, което е в момента", коментира политологът пред БНР.

Софийска градска прокуратура се е самосезирала за записа с Бойко Борисов

"Електорални нагласи се разместват най-вече тогава, когато се опре до джоба на българина - цени на ток, вода, парно и т.н. Това може да взриви социалния мир и да лиши от обществена подкрепа управляващите", обясни още Ганев.

Той посочи, че е възможно да има промени в правителството, визирайки обявената проверка за конфликт на интереси в образователното министерство и Комисията за защита на потребителите. Според Ганев министър Красимир Вълчев може да падне жертва, което, по думите, няма да е правилно.

КПКОНПИ ще разследва просветния министър и шефа на КЗП за конфликт на интереси

"Би било много тъжно точно министърът на образованието..Казвам го понеже имам наблюдения в работата на този ресор. Това е традиционен стил на Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г. Когато се повиши градусът на общественото напрежение, и това застрашава обществената подкрепа към цялото управление, Борисов действа с оставки, отмяна на някакъв закон или наредби", коментира политологът.

Димитър Ганев все пак посочи, че една оставка няма да свърши "чак такава работа". Той напомни за оставката на Симеон Дянков през 2013 г. Говори и за това, че предстои икономическа криза след здравната покрай коронавирус. Политологът изтъкна, че има сериозен финансов ресурс за покриване на последницте от коронавируса.

Последвайте канала на

Novini.bg
2445 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар
До никога комунизъм повече

2020.06.17 | 17:42

8
Защо не искаш комунизма, да не ти е омръзнало от герб че не искаш повече комунизъм, в герб има най много комунисти, крадци и бивши агенти на ДС отколкото в бсп и другите партии, друг е въпроса че който краде вика дръжте крадеца и който пикае на криво вика комунизма е виновен!

2020.06.17 | 17:38

7
Защо да ти е омръзнало от герб че не искаш повече комунизъм, в герб има най много комунисти, крадци и бивши агенти на ДС отколкото в бсп и другите партии, друг е въпроса че който краде вика дръжте крадеца и който пикае на криво вика комунизма е виновен!

2020.06.17 | 16:32

6
С ПОСЛЕДНИТЕ СНИМКИ ,КОИТО ИЗЛЯЗОХА ОТ СПАЛНЯТА НА БОКО ,ОСТАВКАТА Е НЕИЗБЕЖНА.

2020.06.17 | 14:37

1
ПРИ ТАЯ ДИКТАТУРА НЯМА НАЧИН. КОИТО НАДИГНЕ ГЛАС ВЕДНАГА ДЕЛА, ОБВИНЕНИЯ. САМО ЕДИН Е ПРАВЕДНИЯ В БГ. ВИНЕТУ ТИКВЕНСКИ СТРАДАЩ ОТ НАРЦИСИЗЪМ.

2020.06.17 | 16:21

5
Самоодобряващ се.И.Д.И.О.Т под наем при Кире контрабандата
рр

2020.06.17 | 15:30

3
браво един трезво мислищ човек който не е полога на боко буда

2020.06.17 | 15:59

4
НОЩНОТО ШКАФЧЕ НА БАРБА ГАНЬОС ПЪЛНО С ПАЧКИ ПО 500 ЕВРА.НАД 50 000 ЕВРА В КЕШ.СНИМКИ САЙТА АФЕРА,НО В МОМЕНТА Я БЛОКИРАТ.ДО ДОВЕЧЕРА ЩЕ ГИ ПУСНАТ И ДРУГАДЕ.

2020.06.17 | 15:09

2
Никога повече комунизъм

Добави коментар

Водещи новини