Кадиев бетонирал монопол на Божков, Манолова свръзката между тях

Бившият соцдепутат и бивш зам.-министър на финансите Георги КадиевГеорги Кадиев Георги Стоянов Кадиев е роден на 28 август 1966 г. в Бургас. Завършил е Немска езикова гимназия в е един от основните виновници за монополното положение на олигарха Васил Божков в хазартния сектор.  Това стана ясно от пореден пост във Фейсбук на бившия съдружник на Божков и собственик на „Ефбет“ Цветомир НайденовЦветомир НайденовЦветомир Найденов е роден на  28 февруари 1973 година в София. Изучавал е Счетоводство и контрол в.

Георги КадиевГеорги Кадиев Георги Стоянов Кадиев е роден на 28 август 1966 г. в Бургас. Завършил е Немска езикова гимназия в е един от основните виновници за монополното положение на Черепа в хазарта, участва дейно в глупавия ЗХ (бел.р. Закон за хазарта), че Черепа цялата 2014 година работи без да плати 1 лев данък и е косвено виновен за неплащането на тези 700 млн с глупаво високата си такса от 15 %, която я няма никъде по света.... и ми говори за морал. Това е краят!!!“, написа Найденов.

Поводът за коментара му беше интервю на Кадиев пред bTV телевизията, станала известна като Божков ТВ заради предоставянето на ефира си в полза на олигарха и тясното сътрудничество и задушевно познанство между хазартния бос и главния изпълнителен директор на медията Флориан Скала, уточнява агенция "Монитор".

В ефира на телевизията Кадиев, който бе поканен в студиото на bTV под претекста, че се е саморазпознал в комиксовата димка, пусната в началото на седмицата от Божков, изигра ролята на говорител на подведения под отговорност по 18 обвинения хазартен бос. Докато обясняваше, че не бил напълно в течение на нещата и не трябвало да се вярва на 100% нито на олигарха-беглец, завлякъл хазната със 700 млн. лева, нито на управляващите, Кадиев в крайна сметка заяви, че косвените доказателства показвали, че „истината е по-скоро на страната на Васил Божков“. Кои са тези косвени доказателства така и не стана ясно, защото не ги даде. Не даде и конкретната причина защо застава на страната на Божков, а тя е прозаична – Кадиев е пионка в проектите на хазартния бос отдавна.

Какво реално премълча бившият соцдепутат, протеже на ексенергийния министър Румен ОвчаровРумен Овчаров Румен Овчаров е роден на 5 юли 1953 г. в Бургас. В периода 1979–1984 завършва висше образование в и самозван опозиционер в момента?

За начало, че в периода от 2005 г. до 2007 г., докато беше зам.-министър, не направи абсолютно нищо, за да ограничи влиянието на Божков в хазартния сектор, а както твърди и Цветомир НайденовЦветомир НайденовЦветомир Найденов е роден на  28 февруари 1973 година в София. Изучавал е Счетоводство и контрол в – над Държавната комисия по хазарта. Основен отговорник е и за факта, че благодарение на пропуск в закона за хазарта, в продължение на 1 година лотарията на олигарха-беглец е била освободена от данък. Пропуск, за който самият Кадиев си призна в ефира на bTV. И това са факти, а не косвени доказателства.

Всичко това ясно показва, че Кадиев и Божков си имат дългогодишна заигравка, която впрочем лъсна наяве на местните избори през есента на миналата година - при задвижването на проекта бившият обмудсман Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на да се кандидатира за столичен кмет.

Само преди дни, лидерът на НФСБ Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16 обяви, че кампанията й е била финансирана именно от хазартния бос Божков. Не е тайна обаче, че зад нея прозираше и сянката на Георги КадиевГеорги Кадиев Георги Стоянов Кадиев е роден на 28 август 1966 г. в Бургас. Завършил е Немска езикова гимназия в. Именно затова, по време на предизборната агитация на Манолова се появиха Фейсбук слогани срещу нея, че „ако гласуваш за Манолова, получаваш Кадиев“.

Цветомир Найденов с пореден тежък удар по лъжите на Божков

Причината – тесните връзки на шефа на инициативния комитет Никола Вапцаров, който издигна бившия омбудсман, с ексчервения депутат.

Какво се крие зад срещата на босовете на bTV с Божков! Готви ли се телевизията за нова Костинбродска афера?

Вапцаров е сред учредителите на партията на Кадиев "Нормална държава". Тук е моментът да се припомни, че не друг, а именно тази формация издигна и подкрепи и скандалната Десислава Иванчева за поста на кметица на Младост, като след избора й неин заместник стана именно Никола Вапцаров. 

Малко след избухването на скандала с натиска, който Иванчева е оказвала над строителен предприемач, човекът на Кадиев предвидливо напусна поста и публично се разграничи от действията й. Така се измъкна от епицентъра на скандала, предизвикан от последвалите арести на Иванчева, заместничката й Биляна Петрова и предния кмет на Младост Петко Дюлгеров. След Вапцаров, от Иванчева се разграничи и самият Георги КадиевГеорги Кадиев Георги Стоянов Кадиев е роден на 28 август 1966 г. в Бургас. Завършил е Немска езикова гимназия в. Че цялата история е била за хвърляне на прах в очите на зрителите на този фарс обаче лъсна именно на местните избори през есента на миналата година, когато Десислава Иванчева обяви, че подкрепя на втори тур именно кандидатурата на Манолова и призова хората, дали вота си за нея на първия тур, да пуснат бюлетина за бившия омбудсман на балотажа.

И ако всички тези обвързаности маркират настоящото битие на Кадиев и обвързаността му с действията и политическите проекти, на които е залагал Васил Божков преди да бъде подведен под отговорност, то не е зле да се припомни откъде тръгна кариерата на бившия червен депутат.

За червения ренегат и кретащ партиен лидер на формация с подкрепа, граничеща около нулата на интереса на избирателите, късането на опашката на гущера (емблематична мисъл на прехода, за чието авторство Кадиев претендира), е повече от позната мимикрия.

И докато пред камерите и в ефира на телевизии, чиято политика се диктува от интересите на менторите му, бившият соцдепутат се опитва да се изкара борец с корупцията, то истината е получил началния тласък на кариерата си благодарение на протекциите на бившия енергиен министър Румен ОвчаровРумен Овчаров Румен Овчаров е роден на 5 юли 1953 г. в Бургас. В периода 1979–1984 завършва висше образование вКадиев и съпругата му са спечелили през годините милиони от над дузина поръчки за доставка на ток към държавни и общински институции и дружества.

Схемите бяха описани в разследване на Агенция "Монитор" през август 2016 г., в което разкрихме също как Кадиев използва ролята си на публична фигура, за да прочиства пътя пред съпругата си, а когато семейният бизнес удари на неочакван камък, притиска с лобистки идеи и удря с „разкрития“ човека, поставил препятствието. Така през 2016 г. тогавашният шеф на АЕЦ „Козлодуй“ Димитър Ангелов се лиши от поста си след атака от Кадиев, стартирана заради решението на Ангелов да дръпне за година напред шалтера на фамилния бизнес на депутата заради неспазване от страна на фирмата му „Енерджи съплай“ на договори с централата. 

До драмата пък се стигна, след като само за трите години от 2013 до 2016 г. половинката на Георги КадиевГеорги Кадиев Георги Стоянов Кадиев е роден на 28 август 1966 г. в Бургас. Завършил е Немска езикова гимназия в - Сона, спечели обществени поръчки за над 12 млн. лева, като фирмата й „Енерджи съплай“ спечели общо 16 конкурса. 15 - за доставка на ток на държавни институции, общини и общински и държавни дружества и една към фирма с мажоритарна частна собственост, в която обаче държавата все още е миноритарен акционер. 

Разследването показа също, че двойката Георги и Соня Кадиеви са на двойна държавна хранилка.

Ако в най-тъмните години на прехода бъдещите олигарси заставаха на входа и на изхода на държавните предприятия, сега спокойно може да се каже, че Кадиеви – жена и мъж, са застанали на входа и на изхода на държавата, като й продават със солидна надценка евтиния ток, който купуват от самата нея.

Коментари

 1. 2020.06.06 | 23:44
  da bre toi kadiev e minister na finansite i toi licno e razporedil bojkov da plashta po 6 procenta dds I komisiata po mhazarta da ne go zakaca samo tce ministrea na finansite se kazva goranov I vsicko tova za koeto nabejdavate kadiev e negovo licno delo.
 2. 2020.06.06 | 20:28
  А сега кой печели обществените поръчки,що не направите едно проучване и да видите как ,кумове,кръстници,лели,чичовци и най близките около управляващите все "наши хора" са на първа линия,такива са и назначени в бордове на различни компании,да си помагат финансово за по добър живот,държавните служители проверили ли сте кой на кой е човек,даже някои и идея си нямат защо са на тази длъжност,освен,че са на някои човек.Добре е когато се пише по дадена тема да се отразяват много гледни точки да може да правим сравнение за по добро и по лошо
 3. 2020.06.06 | 19:58
  Много хора си задават въпроса дали този бивш съдружник на Божков вкупом с някои анализатори,медии близки до управляващите си мислят,че народа е толкова глупав,че не може да разсъждава и като прочете,че Кадиев е главният виновник за Божков ще повярва, едва ли-защото и децата могат да смятат,че от 2005-2007 година са две и половина години,но от 2009 до 2020 година не са ли над 11 години е тогава къде са виновниците,ако са искали сегашните управляващи защо не са оправили този закон,а напротив пробутали една точка пак в полза на Божков,нима не са знаели,че в хазната не влизат едни милиони от хазарта- 700 милиона,не говорим за хиляди ????????? Така,че не се опитвайте да отклонявате вниманието на хората от същността на въпроса, а той е-кой не потърси 700 милиона лева ,които не са влезли в държавната хазна.А на Валери Симеонов да се вярва е глупаво-нали щеше да съди Домусчиев какво стана,че сега са близки
 4. 2020.06.06 | 19:23
  Риторичен въпрос:" Докога в България ще никнат политически проекти?" До второ пришествие! Эащото единствено там .има пари,които се дават от олигарси,эа да се творят эакони в техен интерес
 5. 2020.06.06 | 16:32
  СЪБИРА ХЕРБАРИЙ ЛИ ...? ВСЕ ПО ПАРКОВЕТЕ ГО ГЛЕДАМ !
  1. 2020.06.06 | 18:58
   СИГУРНО Е ГЕЙТАК !
 6. 2020.06.06 | 16:48
  Сайтче новини искате да достигнете по простотия пик ли.
 7. 2020.06.06 | 16:44
  Куките това ли измислиха.....
 8. 2020.06.06 | 16:40
  Сине майчин,а ГРОБ къде са били тогава.Значи всички хубави неща Тиквата е направил а всичко лошо останалите.Скрий се някъде,че наистина ни омръзна да гледаме противната ти мутра.
 9. 2020.06.06 | 16:08
  ОЩИ В ПОНЕДЕЛНИК ПО ТЪМНИ ЗОРИ , ГАЛЕВА ЩЕ ОТИДЕ В ЕВРОКОМ ДА ИСКА ДА ПЛЮЕ ПАК ПО ДЪРЖАВАТА . И ДА ВИКА КАК БОШКУУФ НЕ БИЛ И ДАВАЛ ПАРИ АМА НИКОГА ..!
 10. 2020.06.06 | 15:41
  Тоя Кадиев има мутра на лъжец и измамник. Даже самите комунисти май му биха шута. Явно е мега алчно човече.
  1. 2020.06.06 | 16:06
   ТОЯ Е ОТ ИМПЕКСОВАТА КВОТА НА МАГАРИЦИТЕ В БСП ! ГАЛЕВА ,МАЛЕВА ...ВСЕ ТАКИВА !
 1. 1
 2. 2
 3. 3

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Политика

още

Анкета

Каква е причината трета седмица броят на случаите на COVID-19 в България да расте?

Каква е причината трета седмица броят на случаите на COVID-19 в България да расте?

Избрано от Интернет

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?

НАСТРОЙКИ ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ

 • Нормално функциониране на сайтовете
  Не е зададено

  Тези данни са стриктно необходими за нормалната работа на сайтовете и мобилните ни апликации. Чрез тях можем да удостоверим самоличността Ви като логнат потребители, да Ви покажем по-добре съдържанието, да заредим сайта по-бързо, да защитаваме сайтовете и Вас от посегателства.

  Такива данни например са данните от сесията Ви – информация дали сте логнат, кеширано съдържание и други.

  Тук попадат и данните, свързани с идентифицирането Ви във връзка с регистрация за използване на наша услуга.

 • За изпълнение на нашите услуги
  Не е зададено

  Някои от услугите ни, като електронната търговия, изискват да споделите с нас лични данни. Използваме ги за да можем да изпълним договора си с Вас, за продажба и доставка на предлаганите от нас стоки.

  Други предлагани от нас услуги са възможностите да добавяте новина, коментари, снимки или видеа. Използваме личните Ви данни, която ни дава възможност да Ви идентифицираме и при необходимост – да модерираме добавеното от Вас съдържание.

 • За измерване
  Не е зададено

  Събираме информация за Вашето използване на съдържанието и я комбинираме с предишно събрана, за да измерим, разберем и отчетем Вашето използване на услугите ни.

  Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

 • За подбор, доставка и отчитане на реклами
  Не е зададено

  Събираме информация и я комбинираме с предишно налична, за да подберем и Ви доставим релевантна реклама и за да можем да измерим доставката и ефективността й. Това може да включва предварително събрана информация за Вашите предишни интереси към подбрани реклами, обработка на данни за поведението Ви, когато рекламата Ви е била показана, колко често Ви се показват дадени реклами, къде и кога са Ви били показани, дали сте предприели действие свързано с рекламата, включително клик на рекламата и направена покупка.

  Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

 • За подбор, доставка и отчитане на съдържание
  Не е зададено

  Събираме информация и я комбинираме с предишно събрана, за да подберем и Ви доставим релевантно съдържание и да измерим доставката и ефективността му. Това може да включва предварително събрана информация за Вашите интереси към съдържанието, обработка на данни за показаното Ви съдържание, колко често или за колко време е било показано, дали сте предприели действие, свързано със съдържанието, включително клик на съдържанието.

  Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

 • За персонализация и профилиране
  Не е зададено

  Събираме и обработваме информация за използването на услугите ни за последващо сервиране на персонализирана реклама и/или съдържание в друг контекст, напр. други сайтове и мобилни апликации, след време.

  Типично, съдържанието и поведението Ви на сайта/мобилната апликации се използва за създаване на заключения за Вашите интереси, чрез които се управлява бъдещият избор на сервирани реклами и/или съдържание.

 • По възложение и за проекти на трети страни
  Не е зададено

  При конкретни проекти по възложение на трети страни събираме Ваши лични данни, които им споделяме за осъществяване целите на проектите им. Детайлна информация за целите може да намерите в Общите условия на всеки конкретен проект, който ще Ви бъдат предоставени за получаване на Вашето съгласие.

  Понякога използваме личните ви данни, за да Ви информираме за игри и промоционални оферти на Спортал и/или на трети страни – Партньори на Спортал.

  За изпълнение на тази цел, събираме Ваши лични данни, за да Ви информираме за наши или на трети страни, наши партньори, инициативи, промоции, игри, оферти и други.

  За всички описани по-горе цели можем да използваме инструменти на трети страни.

 • За Директен маркетинг
  Не е зададено

  За да Ви изпращаме винаги актуална и полезна информация за нашите инициативи, събираме данни като адрес на електронна поща или друг начин за контакт с Вас – Viber, Skype, Messenger профил или такъв в друга комуникационна платформа.