Какво се крие зад срещата на босовете на bTV с Божков! Готви ли се телевизията за нова Костинбродска афера?

  • 06 юни 2020 10:39

  • 9178
  • 34
Какво се крие зад срещата на босовете на bTV с Божков! Готви ли се телевизията за нова Костинбродска афера?
© Булфото, архив, колаж

Премиерът Бойко Борисов възпламени истинска бомба с разкритието си, че Васил БожковВасил БожковВасил Крумов Божков е роден на 29 юли 1956 г. във Велинград. Божков е български бизнесмен, сочен от е водил на среща при него в централата на ГЕРБ босовете на bTV, наричана днес и "Божков TV".

Министър-председателят не назова пряко имената на лицата от bTV, които отишли при него, но йерархично ги определи като "най-големите". Стана ясно преди дни, че Божков е водил шефовете на bTV в кабинета на партиен лидер, за да лобират за промените в Закона за хазарта. В същото време собственикът на "Ефбет" Цветомир Найденов разкри как Божков е взел със себе си в най-скъпия курорт Куршавел шефа на bTV Флориан Скала и един от помощниците на друг беглец от правосъдието Цветан Василев - Барак Алон.

Проф. Близнашки: Васил Божков не е света вода!

Освен това по думите му самият Божков се хвалел как няма смисъл Найденов да се опитва да сигнализира и да търси медийна коректност от bTV, където мейнстриймът се държи от Прокопиев, тъй като бил близък със Скала и нямало да пробие, припомня агенция Блиц.

Скритите връзки намират своето потвърждение в политиката на "телевизията", която претендира да е "на всички гледни точки", но в същото време дава обширна трибуна на обвинения в 18 престъпления Божков и дясната му ръка Георги Попов. 

В отчаян опит да се защити Божков пуска димки във фейсбука си, в които сипе обвинения срещу Борисов, Иван Гешев и Владислав Горанов. Премиерът вчера застана с лицето си и отговори. Обяви твърденията на Божков не само за лъжа, но сравни действията му със случая "Костинброд" като посочи, че "тези мекерета така действат" като си измислят нещо, вкарват телевизия и "правят уаууу". "Сега правят същото, но телевизията е друга. Пак са същите хора", категоричен е Борисов. Сега на ход за "най-големите" шефове на bTV, които Божков е довел в централата на ГЕРБ.

Сегашният директор на телевизията Флориан Скала трябва да даде точен и ясен отговор каква е била темата на разговора и дали е лобирал за поправки в Закона за хазарта, които да облагодетелстват един от най-големите рекламодатели на bTV, който е съдействал за сключването на скандалния договор с Българския спортен тотализатор, влял в медията цели 8 милиона лева за по-малко от 4 години. Отговорите на тези въпроси тежат със страшна сила върху Скала и колегите му и те трябва незабавно да дадат отговори. 

Освен за срещата в централата на ГЕРБ, босовете на bTV дължат отговор пред българското общество и дали подготвят нов сценарий "Костинброд" в опит да си отмъстят на Борисов. От отговорите на тези въпроси ще станат ясни много неща и ще се открехне задкулисната завеса, помпана с парите на олигархията, която в последните години се опитва да дестабилизира държавата.  В противен случай е най-добре босовете на сриналата се телевизия вкупом да подадат оставки и да върнат независимостта й.

Последвайте канала на

Novini.bg
9178 34

Свързани новини

Коментари 34

Добави коментар

2020.06.06 | 11:18

1
Само да не се окаже, че и вашият жълт сайт е прибрал някой лев от Черепчето... (почти сигурно)
Ааа

2020.06.06 | 11:21

2
Аз от години не гледам БТВ, като само сега правя изключение за Цитиридис, тъй като е интересен.

2020.06.06 | 11:30

3
Чайкате народе, още сме фаза - аз ще кажа това онова, след което аз ще покажа това онова.

2020.06.06 | 11:33

4
Божков изгоря с много пари и естествено, че ще иска да изгори и тези които бяха заедно с него. Властта все повече се разтриса и вмириса.

2020.06.06 | 12:40

5
Значи ние от пейката пред блока чакаме с нетърпение да кажат най после кой кой във вчерта за мъже на Божков, че мохабета с кмета на Симитли вече изтоня.
Реалист

2020.06.06 | 13:00

6
Никой не е по-силен дори и от най-слабата държава в Света!!! Казал го е на времето Ал Капоне!!! Божков може само да се крие като мишка заедно с престъпника Цветан Василев!!! Българското правителство поведе война срещу престъпниците на прехода,и сега се вижда кой на коя страна е!!! БТВ от край време играе мръсни игри,всички я разбраха като Божков ТВ!!! Пратените тролчета на Божков,Червените Боклуци и недоразумението Радев никой вече не ги отразява!!! България ще спечели войната с мафията и ще приключи криминалния преход веднъж завинаги!!! Чест прави на Борисов че се изправи срещу смятаните за недосегаеми престъпници!!! Разбийте я тази Синьо-Червена мафия!!!
Анонимен

2020.06.06 | 13:12

7
Здравейте препорьчвам ви сериала хит Дива Земя Изльчен по Диема Фемили
Диагноза

2020.06.06 | 13:13

8
Вътрешно партина воина в БКП . Това е серияла които гледате в момента
Анонимен

2020.06.06 | 13:14

9
Здравейте повторение на сериала хит Дива Земя Всеки следобед без сьботите и неделите от 15 до 15 55 16 часа И всяка сутрин без сьботите и неделите от 8 8 и 10 и 20 До 9 9 05 и 10 по Диема Фемили
Анонимен

2020.06.06 | 13:15

10
Здравейте повторение на сериала хит Дива Земя Всеки следобед без сьботите и неделите от 15 до 15 55 16 часа

Добави коментар

Водещи новини