Рамадан Аталай: Цената на парното не е работа на Борисов

  • 04 юни 2020 18:35

  • 1224
  • 3
Рамадан Аталай: Цената на парното не е работа на Борисов
© БНТ

КЕВР определя прогнозна цена на топлоенергията за следващата година. Може би трябваше преди това да дадат брифинг и да обяснят тази прогнозна цена. Ако миналата година сте плащали 100 лева на месец, тази година ще плащате 85 лева. Трябваше да обяснят, че намалението е на база цената през 2019 година и прогнозната цена за 2020 година. Няма грешка - определената от КЕВР цена е с 15% по-ниска. Това каза в предаването "Още от деня" по БНТ депутатът от ДПС и член на енергийната комисия в парламента Рамадан АталайРамадан АталайРамадан Байрам Аталай е роден на 12 април 1957 година в разградското село Мъдрево. През 1997 г. се по повод поисканото вчера от държавния енергиен регулатор поскъпване на парното от 1 юли.

По закон окончателните параметри на цената се оповестяват на 1 юли. Дотогава даваните оценки от КЕВР подлежат на обществено обсъждане, поясни той.

КЕВР: Няма да поскъпва цената на парното и топлата вода

Аталай коментира и критиките на премиера Бойко Борисов към КЕВР, който днес поиска смяна на състава на регулатора заради поисканото вчера поскъпване на парното.

На 1 април изтичаше срокът на сегашния състав на КЕВР, но смяната нямаше как да бъде направена по време на извънредното положение. Процедурата вече е в ход и Народното събрание трябва да направи съответните промени. Премиерът може би изостря внимание този процес да се случи, но той не е в правото си да разпореди как да се определя прогнозната цена. Това е работа само на този орган. КЕВР умишлено е изваден от политическата власт, подчерта депутатът от ДПС.

Пандемията показа, че светът трябва да се промени и да има пълна трансформация в енергетиката, образованието и здравеопазването. Ако не направим тази трансформация, бъдещите поколения няма да ни простят. Управляващите трябва да изготвят национален план. Без национален план за развитие на секторите няма как Европейският съюз да ни даде пари в чували, посочи Рамадан АталайРамадан АталайРамадан Байрам Аталай е роден на 12 април 1957 година в разградското село Мъдрево. През 1997 г. се.

По думите му идеята на излизането на фирмите на свободния пазар на ток е да купуват по-евтина енергия. Либерализацията трябва да се случи, категоричен е Аталай.

Последвайте канала на

Novini.bg
1224 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Българин

2020.06.04 | 19:54

3
ФЕС СМОТАН, ЗАЩО СЕ ПРАВИШ ЧЕ НЕ ЗНАЕШ КЕВР Е ПЪЛЕН СЪС СОРОСОИДИ И КОСТИВИСТИ, КОИТО ВЗЕМАТ ЗАПЛАТИ ДВОЙНО И ТРОЙНО НАД Президентската И НЕ ИМ ПУКА ЗА ОБИКНОВЕНИТЕ ГРАЖДАНИ!!! ЦЕЛИЯТ КЕВР В ЗАТВОРА ЗА ТЕРОР НАД НАСЕЛЕНИЕТО КАТО ОПГ!!!
bg

2020.06.04 | 19:38

2
DUR BE

2020.06.04 | 19:31

1
Не е работа на Борисов, но винаги искате неговата оставка, нали, хидро-инженери?

Добави коментар

Водещи новини