Борисов се порадва на труда си и напомни: Спасихме живота на много хора

Премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г качи на джипката си вицепремиерът Томислав ДончевТомислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместник, министърът на финансите Владислав ГорановВладислав Горанов Владислав Иванов Горанов е министър на финансите. Роден е на 30 април 1977 г. През 1999 г. завършва и зам. - министър Николай НанковНиколай НанковНиколай Нанков е министър на регионалното развитие и благоустройството до 31 август 2018 г. Той е и обиколи новият обходен път на Габрово.

Днес в 9 ч. се пусна движението по новите 12 км от обходния път на Габрово. В отсечката е най-голямото изграждано досега у нас стоманобетоново мостово съоръжение, с дължина 640 м и отвор 160 м. Построено е по метода „конзолно бетониране“ и премоства широката долина на р. Синкевица, част от кв. Чехлевци и кв. Войново на Габрово. По тази технология се изграждат мостове с най-големи отвори и това е третият такъв у нас след виадукта на 48-ми км на АМ „Хемус“ и виадукта на пътя Подкова - Маказа.

В новоизградената отсечка от обходния път на Габрово е и тунелът под Бакойския баир - при 12-ти километър на път III-5004. Съоръжението и построено по нов австрийски метод и по-голяма част от прокопаването му беше извършвано с взривни дейности. Тунелът е с една тръба с две ленти за движение, две водещи ивици и тротоари, със системи за безопасност - вентилация, светлинна сигнализация, пожароизвестяване, видеонаблюдение, диспечерски пункт и т. н.

 

Снимка: АПИ

В новоизградения участък освен тунела и мостовото съоръжение има и още два пътни възела - п. в. „Чехлевци“ и п. в. „Дядо Дянко“, и три по-малки моста. При п. в. „Чехлевци“, който ще е в близост до ул. „Малина“ и ул. „Никола Войновски“, ще се свързват обходният път на Габрово и път III-4404 Габрово – Дебел дял. При п. в. „Дядо Дянко“ – при бул. „3-ти март“ в областния град, ще се свързва път III-5006 Габрово - Узана с път III-5004 Обходен път на Габрово и общинския път за с. Чукили. Чрез двете съоръжения ще се осъществява връзката на обходния път на Габрово с центъра на града. И двата пътни възела са с енергоефективно осветление, с което се повишава безопасността и удобството при пътуване.

Целият обходен път на Габрово е с обща дължина 23 км. Досега шофьорите пътуваха по готовите 11 км, а вече ще преминават и по новите 12 км от път III-5004. При изграденото кръстовище с път I-5 шофьорите, идващи от Габрово и пътуващи към Казанлък и Южна България ще продължават пътуването си през прохода „Шипка“.

Снимка: АПИ

Проектът „Път III-5004 „Обход на гр. Габрово“ от км 0+000 до км 31+000, участък от км 0+000 до км 20+124.5 и етапна връзка от км 0+000 до км 3+130“ се съфинансира от Кохезионния фонд на Европейския съюз чрез ОП „Транспорт“ 2007-2013 г., а след завършването на програмата изграждането продължи със средства от републиканския бюджет.

Обходният път на гр. Габрово е част от транспортното направление Букурещ - Русе - Димитровград - Александруполис и е възлова точка при движението в посока Север – Юг. Чрез него се осъществява преминаването през Стара планина в централната част на България. Основните транспортни направления, които ще обслужва обектът са: Русе - Велико Търново - Шипка - Стара Загора - Свиленград (Маказа) и Оряхово - Севлиево - Шипка - Стара Загора - Свиленград (Маказа).

 

 

Борисов си припомни как на това място преди е имало кал и как е идвал да гледа строителството на пътя. Той попита Горанов дали му харесва и изкоментира, че като влезе в тунела все едно е ден.

Дончев разказа как е стартирало всичко по проекта и какви планове е имало едно време. Той поясни, че първа копка е правена няколко пъти, но всичко е стигало до там. Борисов му отговори, че първа копка той не прави, а после идва да разгледа винаги труда си. "Ама пак не им харесва",заключи премиерът.

 

 

Борисов обясни на журналистите, че са изградени шумозащитни стени и честити на габровци новото съоръжение.

Той коментира и предложенията  на КЕВР за поскъпване на парното. "Такива глупости за бъдеще време не могат да ми говорят. Да не ми правят прогнози, а после да ми ги опровергават и без това им е изтекъл мандата. През една седмица измислят ново нещо", заяви премиерът.

На въпрос за това дали има положителна тенденция за икономиката ни след като отпадат много от мерките заради пандемията от COVID-19, той отговори, че мерките не отпадат, а се разчита на съвестта на хората. "Сега ... загинаха много хора, защото не се предприеха такива рестриктивни мерки като в България. А ние спасихме живота на много хора. Помните как спасихме всичко, нямаше маски дори за устата, най - обикновени маски. Ние най - бързо се организирахме. Забравихте ли как в Китай падаха по спирките на автибусите? Представете си, ако бях направил като шведа - извинявайте, че много хора умряха. Ние успяхме да направим всичко възможно да сме между териоята на НОЩ и на доц. Атанас Мангъров:, заяви Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г.

 

Коментари

 1. 2020.06.04 | 14:12
  "Ясновидецът", който с пише от време на време заплашителни коментари тук, вчера безцеремонно заяви "Аз съм пророк". Сега първо, че не си пророк е ясно на всеки, който знае цветовете на светофара и второ, радвай се, че не живееш в някоя ислямска държава, където след фразата "Аз съм пророк" , ти се случват неща като висене за врата от кран или забравяне до кръста и бой с камъни. Така, че по- леко с обидите за културата на българите. Все пак си още жив и здрав, макар и душевно увреден.
  1. 2020.06.05 | 21:57
   НИКОГА И НИКЪДЕ НЕ СЪМ ПИСАЛ ЧЕ СЪМ ПРОРОК,НЕ СИ ИЗМИСЛЯЙТЕ И НЕ СЕ ЗАНИВАЙТЕ С МЕН,ЯСНО ЛИ Е,ВИЕ МЕ НАРЕКОХТЕ ПРОРОК И КАКЪВ ЛИ ОЩЕ НЕ,НИКОГО НЕ СЪМ ОБИДИЛ ТУК,А ВЪРХУ МЕН СЕ СТОВАРИ ЦЯЛА ПАПЛАЧ ОТ ПРОСТАЦИ ДА МЕ КВАЛИФИЦИРА,НИЩО ТОЙ БОГ ВИЖДА ВСИЧКО,АЗ НИКОГО НЕ СЪДЯ, НО ЧЕ СТЕ ИДИОТИ - ИДИОТИ СТЕ И ТОВА Е НЕПОПРАВИМО
 2. 2020.06.05 | 12:50
  Докторите казаха : след време ще лъсне истината за короновируса хахихо. И умни инженери по ули а с черни маски. Простотията ходи по хората. Прости на полето с маски. Разбираемо, на бибитко хората и на дпсто, ама ум не ми побира инженер от Видин, с какъвто се събереш, такъв и ти, м. Село ивградско, къде хора не хора, а живи животну
 3. 2020.06.04 | 18:54
  Най-тъпите и необосновани мерки в цял свят. Като се започне от забрана за разходки в парка , демонтиране на пейки , задължителна карантина за абсолютно здрави хора, пускане на туристи за седем дни и се завърши с маски в ресторантите. На това се казва не моем да мислим. Кой ще плати на хората ограбеното време и загубите от тези необмислени решения. Все се сещам и за една друга недомислица. Задължителното каране на фарове през цялата година. Е нема такава държава!
  1. 2020.06.04 | 19:45
   Да така е, тий и Борис Джонсън така умничеще и шведите също.
 4. 2020.06.04 | 18:46
  ТАЯ НАПАСТ ШОФЕРА Е ПО ЛОШ ОТ КОВИ 19 !
 5. 2020.06.04 | 18:02
  РАДОСТИТЕ И МЪКИТЕ НА БАРБА ГАНЬОС.
 6. 2020.06.04 | 15:04
  Браво на лекарите и на щаба за навременните мерки
  1. 2020.06.04 | 16:46
   Браво на вирусът, че не беше такъв какъвто ни го представяха, а просто един ши6ан ГРИП.
 7. 2020.06.04 | 14:37
  БРАВО БАЦЕ! ДОЛУ КОМУНЯГИТЕ И МИРИЗЛИВИТЕ ИМ ИЗБИРАТЕЛИ!
  1. 2020.06.04 | 16:35
   ББ КРАТУНАТА Е ПРОЕКТ НА Т ЖИВКОВ ТОИ Е КОМУНДЕ
 8. 2020.06.04 | 15:49
  МАЛОУМНИЦИ , КАКЪВ ЗОР ИМАТЕ С БОРИСОВ,ЧЕ ВСЕ ГО КРИТИКУВАТЕ ДЪВЧЕЙКИ ,ЧОВЕКЪТ ДАЖЕ НЯМА СИ ШОФЬОР ,РИСКУВА ЖИВОТА СИ ПО ПЪТИЩАТА КАТО КАРА ДЖИПА ПРАВИ ИКОНОМИИ ,ИНАЧЕ ЗА ШОФЬОРА С ОСИГУРОВКИТЕ,ДРЕЖКИ ,ОБУВКИ ТРЯБВА ПО-ВЕЧЕ ОТ ДВА БОНА НА МЕСЕЦ АКО ВСИЧКИ ДРУГИ ГОЛЕМЦИ С ПРАВО НА ШОФЬОР ПОСТЪПВАТ КАТО НЕГО ЕТО ТИ ДЕСЕТКИ МИЛИОНИ ИКОНОМИИ С КОИТО ЩЕ БЪДАТ ЗАКЪРПЕНИ ДРУГИ ДУПКИ ЗА ДОБРОТО НА ХОРАТА
  1. 2020.06.04 | 16:33
   ТИ КАКЪВ ПРОБЛЕМ ИМАШ С ХОРАТА КАТО ПРАВИШ СВИРКИ НА ТИКВАТА.
 9. 2020.06.04 | 14:40
  ПАРИТЕ ОТ ПРОТЕСТИТЕ ВЕЧЕ ГИ ИЗПЛАТИХМЕ..ЧАКАМЕ НОВИТЕ ЧУВАЛИ ОТ МАСКВА
  1. 2020.06.04 | 16:32
   на ГРОБ ОТ КЪДЕ СА ПАРИТЕ ШАЙКА
 10. 2020.06.04 | 15:02
  Червената чума от Позитано никога повече на власт
  1. 2020.06.04 | 16:30
   Тая кратуна не моа гледам. Той бил направил с мои пари
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. 6
 7. 7
 8. 8

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Политика

още

Анкета

Каква е причината трета седмица броят на случаите на COVID-19 в България да расте?

Каква е причината трета седмица броят на случаите на COVID-19 в България да расте?

Избрано от Интернет

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?

НАСТРОЙКИ ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ

 • Нормално функциониране на сайтовете
  Не е зададено

  Тези данни са стриктно необходими за нормалната работа на сайтовете и мобилните ни апликации. Чрез тях можем да удостоверим самоличността Ви като логнат потребители, да Ви покажем по-добре съдържанието, да заредим сайта по-бързо, да защитаваме сайтовете и Вас от посегателства.

  Такива данни например са данните от сесията Ви – информация дали сте логнат, кеширано съдържание и други.

  Тук попадат и данните, свързани с идентифицирането Ви във връзка с регистрация за използване на наша услуга.

 • За изпълнение на нашите услуги
  Не е зададено

  Някои от услугите ни, като електронната търговия, изискват да споделите с нас лични данни. Използваме ги за да можем да изпълним договора си с Вас, за продажба и доставка на предлаганите от нас стоки.

  Други предлагани от нас услуги са възможностите да добавяте новина, коментари, снимки или видеа. Използваме личните Ви данни, която ни дава възможност да Ви идентифицираме и при необходимост – да модерираме добавеното от Вас съдържание.

 • За измерване
  Не е зададено

  Събираме информация за Вашето използване на съдържанието и я комбинираме с предишно събрана, за да измерим, разберем и отчетем Вашето използване на услугите ни.

  Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

 • За подбор, доставка и отчитане на реклами
  Не е зададено

  Събираме информация и я комбинираме с предишно налична, за да подберем и Ви доставим релевантна реклама и за да можем да измерим доставката и ефективността й. Това може да включва предварително събрана информация за Вашите предишни интереси към подбрани реклами, обработка на данни за поведението Ви, когато рекламата Ви е била показана, колко често Ви се показват дадени реклами, къде и кога са Ви били показани, дали сте предприели действие свързано с рекламата, включително клик на рекламата и направена покупка.

  Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

 • За подбор, доставка и отчитане на съдържание
  Не е зададено

  Събираме информация и я комбинираме с предишно събрана, за да подберем и Ви доставим релевантно съдържание и да измерим доставката и ефективността му. Това може да включва предварително събрана информация за Вашите интереси към съдържанието, обработка на данни за показаното Ви съдържание, колко често или за колко време е било показано, дали сте предприели действие, свързано със съдържанието, включително клик на съдържанието.

  Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

 • За персонализация и профилиране
  Не е зададено

  Събираме и обработваме информация за използването на услугите ни за последващо сервиране на персонализирана реклама и/или съдържание в друг контекст, напр. други сайтове и мобилни апликации, след време.

  Типично, съдържанието и поведението Ви на сайта/мобилната апликации се използва за създаване на заключения за Вашите интереси, чрез които се управлява бъдещият избор на сервирани реклами и/или съдържание.

 • По възложение и за проекти на трети страни
  Не е зададено

  При конкретни проекти по възложение на трети страни събираме Ваши лични данни, които им споделяме за осъществяване целите на проектите им. Детайлна информация за целите може да намерите в Общите условия на всеки конкретен проект, който ще Ви бъдат предоставени за получаване на Вашето съгласие.

  Понякога използваме личните ви данни, за да Ви информираме за игри и промоционални оферти на Спортал и/или на трети страни – Партньори на Спортал.

  За изпълнение на тази цел, събираме Ваши лични данни, за да Ви информираме за наши или на трети страни, наши партньори, инициативи, промоции, игри, оферти и други.

  За всички описани по-горе цели можем да използваме инструменти на трети страни.

 • За Директен маркетинг
  Не е зададено

  За да Ви изпращаме винаги актуална и полезна информация за нашите инициативи, събираме данни като адрес на електронна поща или друг начин за контакт с Вас – Viber, Skype, Messenger профил или такъв в друга комуникационна платформа.