Инж. Емил Георгиев: В МОСВ има гнилост на всички нива

  • 29 май 2020 17:27

  • 1058
  • 2
Инж. Емил Георгиев: В МОСВ има гнилост на всички нива
© Кадър: БТВ

Наблюдавам процесите в МОСВ от години. За мен няма нищо необичайно за злоупотребите в МОСВ, просто се продължава една традиция. Става въпрос за тотална обвързаност и корпоративни интереси. Същественият въпрос е не какво се случва, а докога ще се случва. Това заяви председателят на ПК "Екогласност" инж. Емил Георгиев в предаването "Лице в лице" по БТВ.

Ние сме алармирали за злоупотребите, но има само пълна тишина, допълни той и даде пример, че боклуците под магистралата продължават да соят и няма виновни.

Бивш шеф на МОСВ с интересни разкрития за арестувания зам.-министър Живков

„Чест прави, че започна разследване. Ако се спре само до един зам.-министър нищо няма да се стане“, предупреди Георгиев.

„Искаме освобождаването на зам.-министър Красимир Живков. Наивно е да се смята, че само той е виновен. Всички, отговарящи за кризата с боклуците, са виновни. През 2013 г. започват да се изнасят масово отпадъци от Румъния. Прокуратурата се произнася, че те са вредни. След това корабите разтоварват на пристанище Варна и оттам тръгват за Плевен. Затова аз се надявам прокуратурата да бръкне много дълбоко. Там има гнилост на всички нива“, каза председателят на ПК „Екогласност“.

Той разкри, че в условията на извънредно положение, лично е виждал как тежкотоварни коли са разнасяли бали с боклук по пътищата ни. „Редно е да бъде освободен Красимир Живков, който прави фалшив износ на боклук и има материална изгода от това. Същественият въпрос е къде отива този вреден отпадък“, смята инж. Емил Георгиев.

Той разкри, че има отпадъци, които не е редно да бъдат горени в ТЕЦ-овете. На финала той сподели, че има сигнали за складирани пестициди в района на Бургас, които не бива да са там.

ВАП: МОСВ да засили контрола над премахването на незаконните сметища

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1058 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2020.05.29 | 20:56

1
Браво на човека! Един от малкото, който казва нещата такива каквито са!
Валери Иванов

2020.05.30 | 04:26

2
Така е на всички нива в България.От Община до Правителство.

Добави коментар

Водещи новини