Андрей Ковачев: Европейската интеграция остава най-сигурният път към преодоляването на наследството от миналото

  • 09 май 2020 14:07

  • 668
  • 7
Андрей Ковачев: Европейската интеграция остава най-сигурният път към преодоляването на наследството от миналото
© Булфото (архив)

На днешния ден преди 70 години френският външен министър Робер Шуман произнася своята историческа декларация, която поставя началото на изграждането на Европейския съюз такъв, какъвто го познаваме днес. Това написа във "Фейсбук" евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Андрей КовачевАндрей КовачевАндрей Ковачев е български политик от ГЕРБ, член на Европейския парламент от 2009 година досега. по повод Деня на Европа. 

Само пет години след края на най-опустошителната война в човешката история доскорошните врагове Франция и Германия заедно с други европейски държави решават да обединят в общ пазар производството на въглища и стомана под контрола на наднационален общ Висш орган (предшественик на днешната Европейска комисия).

Борисов: Да бъдем горди, че сме част от най-демократичния съюз на планетата

Целта е да се „създаде база за икономическо развитие като първа стъпка към европейска федерация“, за да може така установената солидарност да направи евентуална война не просто немислима, но и практически невъзможна.

70 години по-късно европейската интеграция остава най-сигурният път към преодоляването на наследството от миналото, постигането на помирение и решаването на открити въпроси.

Този модел ни показва, че може и двете страни да са победители, че това съседът да е слаб не е предпоставка за стабилност и просперитет, а точно обратното – гаранция за бъдещи конфликти. В сегашната трудна ситуация на криза от всички нас зависи да съхраним тези достижения и развием идеята за единна и просперираща Европа.

Нека черпим мъдрост от миналото и да гледаме в една посока. Честит Ден на Европа!

На днешния ден преди 70 години френският външен министър Робер Шуман произнася своята историческа декларация, която...

Публикувахте от Andrey Kovatchev в Петък, 8 май 2020 г.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
668 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
Валери Иванов

2020.05.09 | 18:00

7
Напиши си името.Преди ,1989г е полицейска,а сега каква е същата, хората от България защо избягаха по тази причина нищо не се случва.Трябва да мълчиш кой говори започва да има неприятности.Аз бях приемен родител от 2009г детето го настаниха краста,въшки,големи белези носа счупен и още много други неща . Закрила на детето мълчи прави се че няма нищо.Детето идва от соц дом.Социални работници хванати от улицата.Моето дете с увреждания ТЕЛК пълна каша.Само Клиника по ортопедия Горна Баня е на ниво.15 операция съм направил проблем няма всичко е на ниво.Училище проблем то няма такова до 4 клас се учи и нагоре се лъже че се учи.Аз съм разведен и сам гледах двете деца.Аз не мълча и започна да имам проблеми.Закрила на детето, Община гр Монтана,Райони управление гр Монтана са обвързани скачени съдове и какво са измислили.Майка почина2014 г и от тогава започва срещу мен и моето дете натиск от тия институции.Аз осетих всичко около2016 г.Закрила на детето служителка ме принуди да и занеса документ за имот.Задължава ме да се подписвам на празен лист многократно.И започва натиск.Обиди унижение и още много.Има Чиновнишка имотна мафия гр Монтана и това всичко за Общински съветник от партия ГЕРБ.Да пиша ли още.Мога още много и най лошото е че всички е истина.

2020.05.09 | 14:56

2
Преди 1989г.България беше 45 години полоцейска държава,без никакви свободи и права.Залъгваха хората с мизерни заплатици и пенсийки.Имаше желязна завеса,но само "висшите партийци" можеха да я преминат..И всички "видни партийци"и доносниците им разграбиха цялата "народна" собственост чрез приватизацията. То не бяха. заводи,фабрики,язовири,хотели... Ненаситни,алчни,безочни ,готови на всичко за да имат от къде да смучат още. Който не познава тази част от историята ни или не я помни -да прочете. Не искаме тези престъпници-бкп/бсп да определят живота на нашите деца.
Тогава

2020.05.09 | 16:39

6
здравеопазването и образованието бяха БЕЗПЛАТНИ и ОБЩОДОСТЪПНИ! СЕГА ни едното го има, ни другото съществува! обаче мутри, простаци, главанаци, крадци, престъпници, ТУЛУПИ...дал Бог!
Българин

2020.05.09 | 15:50

5
Ковачев, няма да има промяна докато са живи соц. пенсионерите, защото 70% от тях страдат по бай им Тошо!!! Както МОИСЕЙ е водил евреите около 40г. докато не са измрели възрастните, а са останали децата и той тогава е умрял доволен, че вече няма роби..евреи!!! Така и тук не трябва да има българи русороби и червени мухоморки!!! Хората от СВОБОДНИЯ СВЯТ ни взеха по милост в тяхното семейство..ЕС и въпреки това някакви комунопитеци реват за РОБСТВОТО!!! Къде си ГОСПОДИ да си прибереш вересиите???
До анонимния

2020.05.09 | 15:28

4
Прав си на сто процента!!! Имах,,честта" да служа в най-тежкото поделение,а на ДС доносците копелетата,шофьорчета по комендантства. Прав е един,че 90-та трябваше до корен!!!

2020.05.09 | 15:22

3
комунистически ибрик
Валери Иванов

2020.05.09 | 14:36

1
Сигурен ли си.България е по зле от преди.Нищо не се случва.Двуличие едно се говори друго се върши.

Добави коментар

Водещи новини