Каракачанов: Радвам се, че предложените от мен мерки за подпомагане на земеделските производители бяха приети от министър Танева

  • 30 април 2020 16:10

  • 1475
  • 4
Каракачанов: Радвам се, че предложените от мен мерки за подпомагане на земеделските производители бяха приети от министър Танева
© Булфото (архив)

Радвам се, че предложените от мен мерки за подпомагане на земеделските производители бяха приети от министър Десислава ТаневаДесислава ТаневаДесислава Танева е родена на 9 юни 1972 г. в град Сливен. През 1990 г. завършва ПМГ "Добри, заявява вицепремиерът и лидер на ВМРО-БНД Красимир КаракачановКрасимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместник министър-председател по обществения ред и сигурността в позиция, разпространена от пресцентъра на ВМРО.

Поводът е информацията, която Танева даде на пресконференция днес, че Държавен фонд "Земеделие" ще предостави допълнителна субсидия за производството на всички видове зеленчуци за 2020 г. в размер на 150 милиона лева.

Ще продължавам да настоявам пред Министерски съвет и останалите предложени от мен мерки за подкрепа на селското стопанство в страната да бъдат приети, заявява още Каракачанов.

Танева: Нямаме изхвърлена продукция. Идва ново предизвикателство - реколтата от череши

От ВМРО припомнят, че преди десет дни вицепремиерът Каракачанов е внесъл в Министерски съвет предложение за подпомагане на българските земеделски производители.

А ето и предложение мерки в сектор "Земеделие":

1. Разширяване мярката 60/40 към заетите в селското стопанство.

2. Мерки за подкрепа на българските производители при реализацията на продукцията им, включително сезонни забрани за внос до изчерпване на родното производство – прието. Облагане със специфичен данък големите търговски вериги, ако не гарантират достоен достъп на български производители в техните обекти.

3. Ваучери за храна за свежи продукти извън лимита от 60 лв.

4. Повишаване субсидиите в зеленчукопроизводството, овощарството, животновъдството и други сектори, създаващи заетост за сметка на механизираното отглеждане на зърнени култури.

5. Осигуряване на безлихвени кредити по максимално опростени процедури за земеделските производители за закупуване на препарати, посадъчен материал и горива.

6. Осигуряване на финансов ресурс за Държавния резерв, с който да бъдат попълнени наличностите от местни и зеленчукови консерви и млечни продукти, с което да се осигури допълнителна подкрепа за българското производство.

7. Намалена ставка на ДДС върху храните.

8. Данък върху крупната земеделска собственост.

Последвайте канала на

Novini.bg
1475 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
7/8

2020.05.01 | 09:54

4
Всички вносно да не стане българско.

2020.05.01 | 01:09

3
Торба със сланина и лайна!

2020.04.30 | 21:46

2
Дали е необходимо да има министър на земеделието щом Каракачанов може да съвместява и двете длъжности -министър на земеделието и на армията,така ще се спестят доста пари на бюджета от заплати и осигуровки
XA XA XA

2020.04.30 | 19:02

1
НЯМА КЛИЕНТЕЛА ЗА ТЕСКЕРЕТА

Добави коментар

Водещи новини