Първан Симеонов: Борисов е в ролята на добрия вестоносец, а здравните власти са лошото ченге

  • 27 април 2020 17:10

  • 2659
  • 5
Първан Симеонов: Борисов е в ролята на добрия вестоносец, а здравните власти са лошото ченге
© Фейсбук

"Започва да си проправя път притеснението за джоба. По-отчетливо се проявява икономическата тревога и притеснението за работното място". Това каза пред БНР Първан Симеонов, изпълнителен директор на "Галъп Интернешънъл".

По думите му здравната тревога и мобилизацията остават високи, но има тенденция за намаляване, както и започва да си проправя път една по-трезва оценка за различните мерки. Той изтъкна, че обществото вече не приема мерките, забраняващи пътуването и разходките в парковете. 

Разрешава се посещението на паркове и градини

"Затова политическата власт, малко в разрез със здравната власт, взе решение за разхлабване на ограниченията за парковете", каза той.

Симеонов коментира, че в обществото има притеснение и за демокрацията, но то не е най-силно и това не е само българска тенденция: "На много места по света сега демокрацията е оставена на по-заден план. Хубаво е, че демократичните инстинкти остават, данните го потвърждават. Не сме загубили чувствителността си на тази тема. Друг е въпросът доколко имаме тук на Балканите чувствителност към демокрация". 

Социологът заяви, че колкото по-успешни са мерките, толкова по-ненужни изглеждат те на хората.

Според него премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г е приел ролята на добрия вестоносец, а здравните власти са "лошото ченге".

Ген. Мутафчийски: Извънредните мерки вървят към провал

 

   

Последвайте канала на

Novini.bg
2659 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2020.04.28 | 11:08

5
Първане, а ти си лайнчра сред социолозите.
XA XA XA

2020.04.27 | 18:04

2
Скоро ще го гоним с камъни и дърве,,,,,
ДО ХАХАХА

2020.04.28 | 05:06

4
Написаното говори за личността на човека. Когато човек е прост и неграмотен, никой не може да му помогне. Внимавай, какво си пожелаваш. Понякога, твоето дърво, може да ти изиграе лоша шега.

2020.04.27 | 17:34

1
Борисов винаги гледа да се набута в тази роля, а другите да набута в проблемите.
ХХХ

2020.04.28 | 04:55

3
Животът е ваш, здравето също. За мен е очудващо, що за хора сте? Това е световен проблем. Не се ли замисляте, че хиляди хора, от всички държави починаха. Нищо ли не означава здравето за вас. Борисов се опитва да ви предпази, но как да ви предпази от собствената ви простотия и глупост. За българинът важи поговорката "най ми е лесно, ману да намираме", без да имате смелостта да носите отговорност. Безлични хора и отговорност!

Добави коментар

Водещи новини