Румен Овчаров: Поведението на Борисов по "Белене" е шизофренично

  • 06 април 2012 12:01

  • 1074
  • 2
Румен Овчаров: Поведението на Борисов по "Белене" е шизофренично
©

По време на парламентарния контрол депутатът от Коалиция за България Румен ОвчаровРумен Овчаров Румен Овчаров е роден на 5 юли 1953 г. в Бургас. В периода 1979–1984 завършва висше образование в попита икономическия министър Делян ДобревДелян ДобревДелян Добрев e заместник-министър на икономиката, енергетиката и туризма (ресор: какви са причините за отказа на България от проекта АЕЦ "Белене" и каква е стратегията на правителството за развитие на ядрената ни енергетика.

"Обещавахте нови ядрени мощности и стратегия за развитие на ядрената енергетика, а за две години обещанията ви се свеждат до прекратяване на проекта "Белене" и доплащане за готовия реактор. Наясно съм, че изпълнявате това, което ви каже министър-председателят, но неговото поведение по темата е шизофренично", заяви Овчаров. Той припомни позиции на премиера от последните години, когато Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г казва, че строителството на втората атомна електроцентрала е необходимо за страната ни.

Министърът на икономиката Делян ДобревДелян ДобревДелян Добрев e заместник-министър на икономиката, енергетиката и туризма (ресор: каза, че правителството ще продължи да работи за развитие на ядрената ни енергетика и ще настоява пред ЕС тя да има по-голям дял. "Ще работим за строителството на Седми блок на АЕЦ "Козлодуй", защото има всички условия за това. Никое правителство не пое политическа отговорност да направи тази стъпка. Интересно е защо вие не сте започнали строежа на Седми блок, вместо да строите нова атомна централа. Тепърва ще се установява има ли нарушения на обществените поръчки за АЕЦ "Белене". Проектът беше направен с измама. Отказахме се, защото държавата не може да плати 20 млрд. лв. и не искаме да задължаваме бъдещите поколения с такава сума. Приоритет в ядрената енергетика на страната ще бъде удължаване срока на живот на Пети и Шести блок на АЕЦ "Козлодуй", както и строителството на Седми блок", заяви той.

Икономическият министър посочи, че правителството няма да плати 2,4 млн. евро на консултанта по "Белене" HSBC, а ще бъде платена само част от сумата, около 30%.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1074 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Marcus Licinius Crassus

2012.04.08 | 23:44

2
тоя па, Борисов ако му крекне и тоя ще се насере. отделно прилича самия на шизофреник.

2012.04.08 | 08:30

1
Дългия "инкасатор" трепери холерично ,защото знае ,че "инкасаторите" на "Росатом" ще го посетят скоро и има съвсем реална опасност ,да го пратят да прави компания ,на стария си партиен съратник - другаря А. Луканов.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини