Румен Овчаров: ГЕРБ загроби милиарди в "Белене" (видео)

  • 04 април 2012 07:50

  • 3810
  • 33
Румен Овчаров: ГЕРБ загроби милиарди в "Белене" (видео)
©

Плямпането по енергийните теми и особено по "Белене" надмина всякакви граници. Ще поискаме вот на недоверие по тази тема, за да се получи истински дебат в Народното събрание.

Това каза в сутрешния блок на БНТ депутатът от Коалиция за България Румен ОвчаровРумен Овчаров Румен Овчаров е роден на 5 юли 1953 г. в Бургас. В периода 1979–1984 завършва висше образование в.

"Това правителство загроби в площадката на "Белене" милиарди левове и някой трябва да поеме отговорност за това", добави Овчаров.

Той цитира думи на премиера отпреди 1-2 г., когато Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г се обявява категорично "за" строителството на атомната централа. Депутатът от левицата обясни, че правителството на Тройната коалиция не е подписало окончателен договор за строителството на енергийния проект, защото по думите му има много процедури, които трябва да се направят, които не могат да станат в рамките на един мандат.

"Процесът е бавен, не може да бъде подписан окончателен договор по проект, за който няма стратегически инвеститор и няма техническо одобрение. Ние правехме всичко възможно, за да не забавим проекта, въпросът е защо правителството на Борисов три години харчи пари по "Белене" и изведнъж решава да спре изграждането", каза още Румен ОвчаровРумен Овчаров Румен Овчаров е роден на 5 юли 1953 г. в Бургас. В периода 1979–1984 завършва висше образование в.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
3810 33

Свързани новини

Коментари 33

Добави коментар
хе хе хе

2012.04.15 | 09:57

33
Милиардите другарю оВЧАРОВ ги загробихте вие с мегаломанския си проект за Белене и то с руснаците! Понеже продължавате да лижете гъз. на "големия брат" подписахте абсолютно неизгодните за България договори 3 в 1 за Белене , Южен поток и Бургас-Александруполис! Още тогава ви казаха ,че евентуално само Южен поток може да е печеливш - но вие нали сте "голееееми екперти" а и най-вече гъзоблизци подписахте всичко! Тъй че сега нека само вие - червените бетонни глави от Позитано плащат всички неустойки по Белене - само с ваши червени пари!И нямайте наглостта да обвинявате всички други за ваши "пачи яйца"! НАЙ-ДОБРИЯ КОМУНИСТ Е МЪРТВИЯ КОМУНИСТ!

2012.04.15 | 09:56

32
НАЙ-ДОБРИЯ КОМУНИСТ Е МЪРТВИЯ КОМУНИСТ!

2012.04.15 | 09:55

29
Стига сте плямпали глупости за комунисти и караконджули. Отказа от Белене и Бургас-Александруполис е изгоден единствено на Турция и Американските корпоративни интереси.Със същите приказки за 7-ми блок в Козлодуй и газова централа в Белене, беше спрян проекта при Филип Димитров . И както знаем не се случи нито едното, нито другото , а затвориха 3-ти и 4-ти блок в Козлодуй . Историята се повтаря и най-много да спрат след време и 5-ти и 6-ти , и тихо - мълком да отменят мораториума за шистов газ. А „ТЕЦ Марица изток 1” и „ТЕЦ Марица изток 3” вече са продадени на американски компании" .Нефтопровода Бургас-Александруполис имаше за цел да обиколи Босфора , а таксите от транзита на руски петрол да влизат в България и Гърция . Под лозунгите за свобода , независимост и борба с комунизма ,се пробутват чужди интереси . Комунизма отдавна умря и Източна Европа и в Русия , за разлика на продажниците и предателите у нас . И вече спокойно можем да кажем : Гласуваш за ГЕРБ - получаваш Костов и Доган , две в едно . БОГ ДА ПАЗИ БЪЛГАРИЯ !
.

2012.04.05 | 01:06

10
То "червените пари" са реално нашите пари, които те откраднаха докато бяха на власт. за 1 мандат са изкарали за няколко атомни централи централи на наш гръб
точно така

2012.04.04 | 20:39

3
Като почнем с ББ, ЦвЦв, ЦЦ, РП, МП и цялата парламентарна група на герб, МС. Останахме без управляващи.

2012.04.15 | 09:56

31
Въвеждането на лимит на депутатските мандати 2 или най-много три би решило, поне отчасти проблема с трайното паразитиране.А също и въвеждането на закон за наказателна отговорност на държавния служител при изпълнение на служебните му задължения.Разбира се ясно защо, това са теми табу за парламента... Всеки идва с обещание за разследване на предишното управление, но никога НЕ СЕ СТИГА ДО ТОВА!
НАРОДЕН

2012.04.15 | 09:56

30
СЛЕД НЯКОЯ И ДРУГА ГОДИНА КАТО ПОУТИХНАТ НЕЩАТА НШЩО ЧУДНО ДРУГАРИТЕ ДА КАЖАТ ЧЕ Б.Б. Е НАПРАВИЛ И 17-ПЪРВИ КОПКИ НА БЕЛЕНЕ.И ЧЕ Е НЕГОВА ИДЕЯТА ПРЕЗ1980 Г. ДА СЕ ПОСТРОЙ ВТОРА АТУМНА ЦЕНТРАЛА.

2012.04.05 | 01:05

9
Турция строи 4 аналогични руски реактора . Лелеее ,колко са прости , няма ли кой да им обясни че са неизгодни ? И че няма пазар за толкова ток , освен да го продават на нас след време . А ние до тогава няма да имаме имаме пари да го купуваме ! А и да гръмнат , к'во ни пука ? Турция е мноооого далече ....

2012.04.15 | 09:52

28
Информацията ,дадена от вас е некоректна. Турция иска да има АЕЦ още от началото на 60-те години на миналия век ,но до сега не е построила нищо. Наистина има предварителни договорености с "Росатом" за проучване на възможността да се построи такава в Аккую ,но поради колосалния размер на инвестицията ( над 20 млрд. долара) и липсата на заинтересовани инвеститори ,този проект е само добро пожелание. Хипотетично - ако бъде изградена ( към 2030 г.) такава централа би могла да покрива около 20 % от вътрешните нужди на Турция. Така ,че другари от БСП ,не ни плашете с несъществуващите турски ядрени мощности.
.

2012.04.15 | 09:50

27
Чудя се какъв ли е интереса на БСП тая централа да бъде направена? Въобще не им се нрави че няма да я има.. пак се опитват да грабнат от някъде с големия червен черпак
ГЕРБ-ТУМОРА НА БЪЛГАРИЯ!

2012.04.15 | 09:49

26
Bластта реши да прекрати проекта Белене против волята и интересите на българския народ. Проучване на „Алфа Рисърч” от миналата седмица показа, че 71% от българите одобряват строежа на АЕЦ "Белене"... Първата фаза от изследванията на английския консултант за Белене НSВС отдавна е приключила, но резултатите се крият от обществеността. Вероятно защото в доклада няма и помен, че централата е неизгодна... Само преди две седмици премиерът обеща, че ще насрочи референдум за Белене... Изведнъж – хоп! – решение на правителствено. Съвместно с Политбюро на ЦК на ГЕРБ, американския посланик и про-правителственото парламентарно мнозинство... Пропуснато е само, че властта е в бойна готовност да ликвидира "гьола" Белене повече от две години, а самият акт е приет от правителството още през януари. Това разкри екс-министър Трайчо Трайков. Два месеца министрите си траят, като среднощни разбойници крият от народа, от Върховния суверен на Република България, истинските си намерения... Защо премиерът се отказа от референдума? Защо се страхува от допитване до народа? И защо трябваше да плащаме на консултант, след като актът на правителството е бил предопределен? Според властта ако Белене се построи, цената на тока след 6 или 7 години щяла да скочи на 8 евроцента на киловатчас или по сегашния курс - около 16 стотинки. Но не казва, че отдавна плащаме по 33 стотинки за киловатчас тока, произведен от софийските ТЕЦ-овете! Отделно плащаме отпадъка от това производство. Таксуват ни го като „топлинна енергия”... След този акт министрите и депутатите от мнозинството не може повече да представляват българския народ. Защото се превърнаха в клетвопрестъпници. Нека припомним, че на първото заседание на 41-то Народно събрание през 2009 г. народните избраници положиха следната клетва: „Заклевам се в името на Република България да спазвам Конституцията и законите на страната и във всичките си действия да се ръководя от интересите на народа. Заклех се”. Същата клетва полагат и членовете на Министерския съвет, тоест министрите. Приемайки решение против волята и интересите на народа, клетвопрестъпниците министри и депутати от про-правителственото мнозинство извършват и поредното кардинално предателство спрямо националния интерес. Решението е фатално за бъдещето на България. България губи евтин и модерен ядрен проект. Губи изразходваните пари и бъдещите неустойки. Губи суверенитетът си. Ако досега суверенитетът на страната ни беше частично ограничен, с този акт – България окончателно се лишава от всякакъв суверенитет. В същото време водещите страни на ЕС, включително нашите съседи Румъния и Турция, градят нови ядрени мощности. При това Турция планира да пусне в експлоатация четири АЕЦ-a руско производство. И няма да е далеч деня, когато ще трябва да купуваме скъп ток от съседите си. И историците със сигурност ще назоват датата 29 март като ден на престъпно безумие.

2012.04.05 | 20:06

16
Казваш, че 71% от народа са за Белене. Много странно как са го установили. Като са питали циганите или простаците или умните хора. Щом се говори за проценти трябва референдум за да е чиста работат. То иначе е като приказката, че сетра му е курва, а той колкото си иска да обеснява, че нямаш сестра. Всичко е маниполация. Става нещо друго, но какво.
АЕЦ-"Тюркланд"

2012.04.05 | 01:03

8
"Другарююююююю", поспри малко , "успокой се" , кажи ни на каква ПРЕФЕРЕНЦИАЛНА цена е договорила да изкупува тока Тюркландия от СССР-ската и неСССР-ските АЕЦ-ве , дали не е >12евроцента??????

2012.04.04 | 20:34

2
maika ti mnogo e sgre6ila 4e te e izsrala...

2012.04.15 | 09:46

25
Когато червените лумпени нахлуят в сайта ,всичко което е свързано с мисъл ,логика ,истина ,факти и доводи - изчезва. Остават само подгизналите им от злоба , партийно-болшевишки ,надъхани с омраза лозунги. Сега същите се сърдят ,че българите не са онова стадо ,което яхаха в продължение на петдесет години и не вързват на празните им приказки. Тъжно на факт ,другари от БСП ,или го приемете или си търсете друга нация ,която да баламосвате ! (някъде в Сибир)

2012.04.15 | 09:45

24
Невероятни лицемери са от БСП,те ни накиснаха и сътвориха тази безумица,сега не можеш им затвори устата.
az

2012.04.15 | 09:43

23
ГЕРБ треперят, че 70 % от избирателите подкрепят АЕЦ Белене, за разлика от 1 % за СДСДСБ и 15 % за ГЕРБ в момента!
MARIN

2012.04.15 | 09:43

22
GERB 6TE SI POLU4AT ZASLUJENOTO NA SLEDVA6TITE IZBORI,NARODA NE GI ISKA.
Долу ГЕРБ

2012.04.15 | 09:43

21
То е ясно от сега - ще има предизборно вдигане на пенсии и минимални заплати...Да, ама кака се ожени! С метене на улици няма да ни забаламосате....Просто опозицията да се стегне и мотивирано, с добра стратегия да разпръсне магистралната мъгла, че да изметем боклука от "лентичките"...

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини