Бойко Борисов: Прокуратурата да се размърда за "Белене"

  • 06 април 2012 10:19

  • 1156
  • 3
Бойко Борисов: Прокуратурата да се размърда за "Белене"
©

Питайте прокуратурата какво става с това дело, защо няма обвиняеми, защо няма хора в затвора. Не мога да допусна, че толкова години те не са могли да определят нещо, което е видно с просто око за един ден работа.

Това заявява премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г на последното заседание на правителството, раздразнен от бездействието на държавното обвинение по казуса "Белене".

"Не знам толкова години какво чакат, за да приключат това дело. Истински се надявам да се размърдат. Това е държавният обвинител. Тук става въпрос за огромни пари, с които държавата е ощетена и в същото време минават години, години. Какво работят по тези дела, какво не им е ясно?!", коментира още министър-председателят. След това той казва, че проектът за втора атомна централа е бил изцяло компрометиран от самото му начало. "Докато прокуратурата, Цветанов, не се произнесе, те могат да си говорят всякакви измишльотини. Затова ни е много важно прокуратурата да излезе с ясно решение – има ли нарушение на обществената поръчка. Ако не искат да обвиняват никой, ако ги е страх да обвиняват толкова могъщи хора, които са участвали досега, поне да излязат и да кажат публично – има ли нарушение на обществената поръчка, имат ли право това да го правят, да говори по принцип. Да излязат прокурорите и да говорят по принцип, не за конкретното дело", заявява още Борисов и нарежда на вътрешния министър Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа да се види и какво е правила през годините по случая и "Криминална полиция". "Ако трябва да се видят докладите на ДАНС какви са. Поеми го и направи преглед на това стопанство, докъде са отишли всички тези дела. Но това не може да продължава - да се упражняват на тази тема", казва още премиерът.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1156 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2012.04.07 | 10:20

3
kak da se razmarda prokoraturata kato sa se opleli kato svinski 4erva,niama razplitane....kradez do kradeza
XXX

2012.04.07 | 10:20

1
Тикво тикво, какво замазваш очите на хората, а тебе кой ще те осъди а за простотиите които сътвори! Дано да се осмели някой от следващите за да ти лъснат мръсните гащи и на теб!

2012.04.07 | 10:20

2
duhai

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини