Емил Димитров: За 10 дни Перник потреби водата си за месец

  • 15 април 2020 18:27

  • 7840
  • 10
Емил Димитров: За 10 дни Перник потреби водата си за месец
© Кадър: БНТ

Не съм по-спокоен, столът ми е много горещ. Министерството е трудно. През годините хората не са го забелязвали. Много тежки задачи имаме. Това заяви министърът на околната среда и водите Емил ДимитровЕмил ДимитровЕмил Димитров е роден през 1962 г. в Перник на 20 февруари. Завършил е Института за музикални и в предаването „Още от деня“ по БНТ.

По думите му отговорността, която носи е голяма.

Екоминистърът Емил Димитров с първи думи след разговора с прокуратурата

„Половината ни експерти са вкъщи заради коронавируса. Опитваме се да редуцираме проверки или да командироваме служители, за да защитим експертите си. Имаме много хора, които искат да напуснат, защото отговорността е голяма, а заплащането е ниско. Не са доволни и напускат. Освен това са обидени“, обясни той.

По отношение на водната криза в Перник, министър Димитров заяви: „Перник бе на воден режим. Правителството взе решение да се прокара нов водопровод. Идеята беше да се харчи по 300 куб. метра от язовира, а останалата да идват от София – 800 куб. метра. Прави се обаче точно обратното. Налагането обаче е голямо и тръбите се пукат. Така за 10 дни е потребена водата за един месец. При тези темпове в средата на лятото ще имаме отново проблем. Не знам какъв е проблемът, като водата е подсигурена от София, за да я използват. За да се спрат авариите налягането от язовира и новия тръбопровод трябва да бъде изравнено. Това може да стане с изграждането на един резервоар. Проблемът може да се реши за 20 дни“, подчерта Емил ДимитровЕмил ДимитровЕмил Димитров е роден през 1962 г. в Перник на 20 февруари. Завършил е Института за музикални и.

„Кметът на Перник е длъжен да се погрижи за гражданите и ситуацията в града. Той търси виновен и най-удобн му бе министърът на околната среда“, отбеляза Димитров.

Министърът заяви, че се очертава и друг проблем, за да се осигури вода за напояване в Шуменско, това ще е за сметка на питейната вода и обратното. За ремонт на язовира пари няма, са посочили от общината. Там не е валял дъжд от месеци. Въпреки това не се очертава криза, като тази в Перник, увери той.

Министър Димитров коментира и проблемът с вноса на боклук.

„Всички контейнери с отпадъци бяха приети за сметка на италианските власти. Нарушението е на италианска територия, затова постъпиха коректно, по европейски. В конкретният случай подмяната на документите е извършена в Италия“, подчерта Емил ДимитровЕмил ДимитровЕмил Димитров е роден през 1962 г. в Перник на 20 февруари. Завършил е Института за музикални и.

Днес отплават последните 25 контейнера с отпадъци от Варна към Италия

Министърът на околната среда подчерта, че навсякъде в Европа отпадъците се горят и рециклират. По правило и ние трябва да рециклираме. „Спряхме горенето на боклук в ТЕЦ „Бобов дол“. В момента отпадъците на София се горят 10% в Сливен и 90% във Враца“, разясни екоминистърът. Той допълни, че проблемът със замърсяването ще се реши с монтирането на добри филтри.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
7840 10

Свързани новини

Коментари 10

Добави коментар
Водомайстор

2020.04.17 | 15:51

10
Емо ,Емо свестен човек си. Поне аз така мисля. Вземи да си тръгнеш от там Преди да те изкарат виновен че не си камила. И други преди теб го направиха и май са си екстра.Успех.
Писна ми

2020.04.15 | 21:44

4
Писна ми да слушам този измислен министър!!! До кога ще плюеш Перник бре, шушумиго? Онази бабишкера от вашата партия, бившата кметица, защо нищо не направи за града? Яд ви е, ще пукнете от яд, че перничани подкрепят сегашния кмет, а вие никога повече няма да видите власт в града!
Свинчо

2020.04.17 | 01:52

9
Пернишки червено тиквеници.Хората ви докараха вода вие ги кълнете царвули
Шопо

2020.04.16 | 10:15

8
Ревизор, дека дена ламорджини диаблото???

2020.04.16 | 10:01

7
Не че ще гърмят някакви боклуци но няма да останат и помен от този водопровод ,защото е направено и изпълнено по команда без никакъвпроект без геоложки проучвания .Тръбите са вънка ,половинат са в земята другата половина на повърхността.Отгорност дивмитров отговорност трябва да се търси от разбойниците и престъпниците в тази държава .Стола като е горещ тръгвай си защото ще изгориш ката димов
трезво

2020.04.16 | 08:29

6
Първият, който започна да подрежда логично нещата, но който едва ли ще ви изтрае, с вашите постоянни претенции! И с вашето постоянно плюене, против всеки и всичко!
Ала-бала

2020.04.16 | 05:24

5
Това че новият водопровод ще гърми постоянно ми го каза още докато го изграждаха един пенсиониран хидро инжинер. Но Ревизоро няма как да го знае защото е калинка и наглец.

2020.04.15 | 21:18

3
Долна, лицемерна , продажна мутра . Къде ли не отиде за да крадеш. Явно си българин .
пффф

2020.04.15 | 20:02

2
Кво речи ???? Опитваме се да редуцираме проверки или да командироваме служители... Я сега да ми кажеш кое е по изгодно-част от половината служители да си висят у тях или да командироваш вместо по регион стоящия си в къщи да го пуснеш за няколко дни да побачка-има си начини............................но когато езика изпревари мисълта сам си поставяш диагноза-тъпанар
ИСТИНАТА

2020.04.15 | 19:00

1
"Другарю-господин" Димитров, а ТЪРСИТЕ, НАМЕРИХТЕ ли ПОТЪНАЛИТЕ, "УСВОЕНИТЕ" МИЛИОНИ ЕВРО в Перник и околията, за "ремонта" на язовира "Студена" ПОД ВОДА и 13,5 километровият водопровод?!

Добави коментар

Водещи новини