ТЕЦ "Бобов дол" отново гори отпадъци. Екоминистърът с коментар

  • 30 март 2020 11:00

  • 3164
  • 4
© МОСВ

Част от софийските отпадъци се горят в ТЕЦ "Бобов дол". Това заяви пред журналисти на влизане в прокуратурата министърът на околната среда и водите Емил ДимитровЕмил ДимитровЕмил Димитров е роден през 1962 г. в Перник на 20 февруари. Завършил е Института за музикални и.

Екоминистърът е бил привикан днес от 11 часа. Припомняме, че по-рано днес в ТАЦ-а се проведе акция. На място се инспектира за това какви отпадъци се горят. 

"Не можем да кажем нищо предварително. Извикаха ни и ние идваме. Аз забрана не съм налагал, те имаха разрешение от много време, спряхме горенето след проверка на прокуратурата през януари. РИОСВ също дадоха предписанията си", каза още Димитров на влизане в сградата на прокуратурата. 

Акция на прокуратурата в ТЕЦ Бобов дол

"ТЕЦ "Бобов дол" отново гори боклук, защото са изпълнени всички разписания на РИОСВ", разкри екоминистърът. 

"Трудно е – нося графиците за боклук. София няма мощност - имаше една, която приемаше тонове отпадъци на ден, но е спряла работа. Част от софийските отпадъци се горят там, иначе столицата ще замирише", обясни министърът

"Всички ТЕЦ-ове трябва да минат на РДФ-отпадъци, после на био. Когато един ТЕЦ гори въглища, пуши най-много", заяви Димитров. 

"Казвах си, че на инат няма да си подавам оставката, но може и някой по –достоен да поеме министерството", отговори Димитров  на въпрос дали е готов да си подаде оставката.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
3164 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
този едва ли е монтирал необходимото

2020.03.30 | 15:49

4
Хиляди пъти имаше съобщения какви пари дължат на държавата Ковачки, Кирето, разни спестили милиарди от ДДС и прочее...И нищо! Докога ще пълнят джобовете на подобни избраници, които едва ли са монтирали най-модерните очистващи инсталации и филтри и докога двойни стандарти - какво стана с 54 -те милиона които дължи Кирето, защо нищо не се каза за схемата, по която са плащали братчета Найденови с Ефбет - точния процент по закон или не и защо трябваше в аванс да плащаме милиарди на богата Америка за още не произведени самолетчета, а сега да теглим заеми, плати ли си дължимото към държавата Ковачки? И защо всъщност са тези самолетчета, като един вирус накара света да замре.....
Ай

2020.03.30 | 13:23

3
Колко коронки са донесли с тоя боклук от Италия
????

2020.03.30 | 12:22

2
Вървете си! Стига вече!! ОСТАВКА!!! НАРОДЕ????

2020.03.30 | 11:25

1
А за тоновете вносни боклуци, които пристигат с влакове и камиони от Италия, защо нищо не казва?!?

Добави коментар

Водещи новини