Танева призова търговските вериги да зареждат родна продукция

  • 26 март 2020 18:27

  • 873
  • 6
Танева призова търговските вериги да зареждат родна продукция
©

„Проведох разговори с представителите на търговските вериги в България и ги призовах приоритетно да зареждат родна продукция в магазините си, за да бъде подкрепено българското производство.“

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32982

Това каза министърът на земеделието, храните и горите Десислава ТаневаДесислава ТаневаДесислава Танева е родена на 9 юни 1972 г. в град Сливен. През 1990 г. завършва ПМГ "Добри по време на Консултативен съвет по животновъдство, който бе проведен днес чрез видеоконферентен разговор. По думите й, това е един от начините да се подпомогнат земеделските стопани и да се сведе до минимум загубата на продукцията им.

Танева: Недоговорените бюджети да се пренасочат към уязвими производители

Министър Танева коментира, че в момента родните производители изпитват затруднение при реализацията на продукцията си, тъй като заради COVID-19 всички фермерски пазари са затворени. „Имаме уверение от търговските вериги, че и за Великден ще продават само българско агнешко месо“, допълни министърът на земеделието. Десислава ТаневаДесислава ТаневаДесислава Танева е родена на 9 юни 1972 г. в град Сливен. През 1990 г. завършва ПМГ "Добри информира животновъдите, че до няколко дни на сайта на МЗХГ ще бъде качена информация за производители, които извършват онлайн доставка.

По този начин искаме да улесним и потребителите при намирането на възможност да си поръчат българско производство, което да им бъде доставено до дома, посочи министърът. Представителите на сектор „Животновъдство“ бяха запознати и с хода на Кампанията по директни плащания 2020. Министър Танева заяви, че на този етап МЗХГ не предвижда удължаване на кампанията, защото това ще доведе до забавяне на бъдещи плащания. Направена е организация заявленията да се подават и електронно.

Всички земеделски служби работят при спазване на указанията на здравните власти и земеделските стопани, които нямат възможност да подадат електронно, могат да отидат на място. „Близо 20 пъти е нараснал броят на подадените заявления през електронната система за една седмица“, отбеляза Танева.

По време на срещата стана ясно, че се търси механизъм безработни да бъдат насочени към дейности по прибиране на реколтата, както и други такива в сектор „Земеделие“. Министърът на земеделието коментира, че работният процес във фермите трябва да продължи и да бъдат спазвани всички изисквания за дезинфекция и социална дистанция.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
873 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар

2020.03.26 | 23:50

6
Родна продукция имаше до 1989г когато стопанството и всички отрасли бяха държавни.Сега всичко е бизнесмени и капиталисти
"?

2020.03.26 | 20:13

5
алууу министърке .......що спряхте пазарите ..малките производители дето не получават субсидиййки де да си пласират продукцията.........или да не сеят......сега ще хвърлят разсада защото не могат да го изкарат да го продадат УНИЩОЖИХТЕ НИ БРЕЙ ГЛАД ВИ ЧАКА АКО НЕ ПУСНЕТЕ ПАЗАРЧЕТАТА ДЕТО ГИ ЗАБРАНИХТЕ

2020.03.26 | 19:18

4
Тока е
Росен

2020.03.26 | 19:06

2
Тая е част от изпълнението по унищожаване на малките ферми и домашни производства. Как не я е срам да се изпъчи и да говори поредните лъжи.

2020.03.26 | 19:16

3
много точно
бат гойко

2020.03.26 | 19:02

1
Демагогия на квадрат - хем унищожаваш българското производство, хем призоваваш да зареждат българско производство.Веригите могат да зареждат само жито и слънчоглед - тия зърнари латифундисти ги подпомагат с всичките пари от ЕС и стриктно следват инструкциите да съсипят всеки дето иска да произвежда нещо с висока добавена стойност като плодове, зеленчуци, мляко, месо - ако не става с данъци и ниски цени, пращат убийците от БАБХ да избиват животните, както направиха миналата година с прасетата. Безполезни корумпирани чиновници

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини