Пращаме нов посланик в Либия

  • 04 април 2012 14:38

  • 884
  • 0
Пращаме нов посланик в Либия
©

Правителството номинира Венко Лазаров за нов посланик в Либия, съобщи БНР, позовавайки се на информация от Министерството на външните работи.

Лазаров е дипломат от кариерата, дългогодишен ръководител на отдел в Дирекция "Близък изток и Африка" в министерството и бивш посланик в Ливан. Външният министър Николай МладеновНиколай Младенов Николай Евтимов Младенов е избран за министър на външните работи от 41-ото Народно събрание на 27 съобщи новината в профила си в Twitter, като допълни, че България започва процеса по възстановяване на работата на посолството в Триполи.

То беше евакуирано по време на операцията на НАТО срещу режима на Муамар КадафиМуамар Кадафи Муамар Кадафи - Роден на 7 юни 1940 г., според версия е роден на  7 юни 1942 г. Държавен глава на Либия миналата година. Номинацията на Лазаров е поредната смяна в дипломатическия състав на България в чужбина. За момента минаха пет кръга от нови назначения на посланици на мястото на тези с изтекли мандати и на тези, които бяха обявени за сътрудници на бившата Държавна сигурност.

Последвайте канала на

Novini.bg
884 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини