Отварят досиетата на кредитните милионери

  • 04 април 2012 10:17

  • 986
  • 3
Отварят досиетата на кредитните милионери
©

Парламентът прие на първо четене промените в Закона за досиетата, които ще позволят огласяването на досиетата на кредитните милионери.

Поправката е внесена от Синята коалиция и срещна подкрепа от всички парламентарни сили. Изменението се наложи, след като от Комисията по досиетата сигнализира за дупка в закона, която не й даваше възможност да огласява агентите на бившата Държавна сигурност (ДС) сред кредитните милионери. Разрешаваше се само проверката, но не и оповестяването на информацията. Днес парламентът поправи на първо четене този пропуск. Очаква се скоро той да бъде приет окончателно, пише "Дневник". 

От Комисията по досиетата вече казаха, че са започнали проверката и имат готовност да обявяват информацията, когато промяната влезе в сила.

По време на дискусията в Народното събрание днес от БСП и "Атака" поискаха кредитните милионери по някакъв начин да бъдат включени и в Закона за конфискацията. Янаки Стоилов и Павел ШоповПавел Шопов Павел Димитров Шопов е роден в Пловдив. В родния си град завършва гимназия, а през 1981 година  посочиха, че е важно дали кредитните милионери са били сътрудници на бившата ДС, но още по-важно е да се провери как те са забогатели и къде са отишли парите.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
986 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
НА ВНИМАНИЕТО НА ПАРЛАМЕНТА

2012.04.04 | 13:05

3
Кредитни те милионери трябва да бъдат осъдени и да им бъде конфискувано цялото заграбено имущество както и заграбените пари итогава ще се оправи България !!!!
Песимиста

2012.04.04 | 11:32

1
Голямо и продължително четене ще пада 100% ще пропуснат някой който докато се туткат ще плати тук там за да го забравят и да се отърве ПАК !

2012.04.04 | 12:28

2
Да пропуснат ? :):):) Нали се сещаш че тия шопари трябва да отварят собствените си досиета :):):):) Няма такова нещо като връщане на пари! Тъпотии за пред широката публика.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини