Йордан Цонев: В Закона за извънредните мерки няма място за икономически и социален пакет

  • 20 март 2020 11:37

  • 1291
  • 2
Йордан Цонев: В Закона за извънредните мерки няма място за икономически и социален пакет
© Булфото (архив)

След като близо цял час депутатите спориха по заглавието на Закона за извънредните мерки, който се гледа на второ четене в Нродното събрание, зам.-председателят на ДПС Йордан ЦоневЙордан Цонев Йордан Кирилов Цонев е роден в село Карапелит. Завършва „Икономика и организация на предложи дебатите да бъдат прекратени.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32989

Вече един час се занимаваме с дебати по заглавие. По 100 страници закон ни предстои да дебатираме, ще има сигурно 200 гласувания. Ако искате, давайте да продължаваме в този дух, заяви Цонев.

Будинов от ГЕРБ: Дръжте се като политици от 2020 г.

Тук чухме много призив за отговорност. Да се концентрираме и да бъдем по-делови, призова депутатът от ДПС.

След гласуване предложението му беше прието.

В изказване от трибуната Цонев обяви, че позицията на ПГ на ДПС е, че в Закона за извънредните мерки няма място за икономически и социален пакет. Той трябваше да уреди само неща, които имат спешен характер по отношение на изпълнителната власт по време на обявеното извънредно положение. По отношение на икономическия и социален пакет не може с бърза ръка. Пакетът изисква време и размисъл, подчерта той.

Защото не знаем докога ще продължи тази криза и как ще се отрази на икономиката, не знаем какво е спешно и нужно на държавата. А ние сме готови веднага да дадем. Това е волунтаризъм. Нека да седнем и да мислим по тези мерки. Очевидно е, че българските граждани имат нужда от подкрепа, но не в този закон. Това може да стане в отделен закон, като всичко  съобразено с финансовите възможности на държавата, посочи зам.-председателят на ПГ на ДПС.

Той отбеляза, че не е съгласен с финансовия министър, че приходите в бюджета ще бъдат с 3 млрд. лева по-малко заради ситуацията с коронавируса. Моите изчисления показват, че спадът ще е с 5 млрд. лева. Трябва да има разум, в спешен порядък да направим тези изчисления, да видим спешните мерки, които можем да си позволим и тогава да действаме. Повтарям пак, че в този закон не беше мястото на социално-икономическия пакет, каза още Йордан ЦоневЙордан Цонев Йордан Кирилов Цонев е роден в село Карапелит. Завършва „Икономика и организация на.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
1291 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Монтана

2020.03.20 | 23:55

2
Супер ! Точно клоун!
Радомир

2020.03.20 | 12:28

1
Още един клоун ,как крадеше земите до черноморието (Резово,Силистар,Созопол и т. д.)маска и ръкавици не слагаше още един шут като Магарешки... Жал ми е за хората ,които дали гласовете си за три идиоти и шанаджии... Позор

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини