Законът за мерките при извънредното положение влиза в пленарна зала

  • 18 март 2020 06:25

  • 3658
  • 2
Законът за мерките при извънредното положение влиза в пленарна зала
© Novini.bg

Парламентът ще разгледа изцяло новия Закон за мерките по време на извънредно положение. Това предвижда седмичната проектопрограма за работа на Народното събрание.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 33016

Законът урежда извънредните мерки на територията на България за предпазване, ограничаване и преодоляване последиците от разпространението на заразата с вируса на COVID-19 за времето от 13 март 2020 г. до прекратяването на извънредното положение.

Правната комисия в НС прие на първо четене мерките за извънредно положение заради COVID-19

Със законопроекта се въвеждат 9 противоепидемични мерки. Сред тях са забраната на посещения на увеселителни и игрални зали, дискотеки, барове, ресторанти, заведения за бързо обслужване, питейни заведения, кафенета, сладкарници и големи търговски центрове тип МОЛ, с изключение на банковите и застрахователните офиси, хранителните магазини и аптеките в тях.

На ресторантите и заведенията за бързо обслужване се разрешават доставки на адрес при строго спазване на санитарно-хигиенните изисквания. Неупоменатите дейности продължават да функционират по досегашния ред при строго спазване на санитарно-хигиенните изисквания.

Забраняват се учебните занятия и всички извънкласни мероприятия, забраняват се посещенията на децата в детските ясли и детските градини, както и всякакви групови форми на дейност и работа с деца и ученици извън системата на предучилищното и училищното образование, които се организират и провеждат от физически и юридически лица, независимо от правно-организационната им форма. Сред предложените мерки са и българските граждани, планиращи пътувания извън страната, задължително да сключват медицински застраховки.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния китайски коронавирус в реално време:

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Радина Лазарова
3658 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Истината

2020.03.18 | 07:46

2
Държава управлявана от ПОМИЯРИ избрани от ПОМИЯРИ!
ИСТИНАТА

2020.03.18 | 07:16

1
А, там защо все още НЕ СЪКРАЩАВАТ "депутатите" ни на ПРЕЗ СТОЛ????

Добави коментар

Водещи новини