НС прие промени в закон за управление на средствата от Европейските структурни фондове

  • 04 март 2020 11:27

  • 330
  • 0
НС прие промени в закон за управление на средствата от Европейските структурни фондове
© Булфото

НС прие на първо четене изменения в Закон за управление на средствата от Европейските структурни и инвестиционни фондове, внесени от Ивелина Василева /ГЕРБ/.

Целта е въвеждането на специална разпоредба по отношение на електронното съобщаване на индивидуалните административни актове, издавани по реда на Закон за управление на средствата от Европейските структурни и инвестиционни фондове, което ще преодолее вече съществуващи противоречия в съдебната практика и ще предотврати всякакви колебания в административната практика на управляващите органи.

Уеднаквява се сегашният размер на пропорционалната държавна такса като един процент от материалния интерес с таксата по Административнопроцесуалния кодекс за касационните производства - 0,8 процента от материалния интерес.

Правителството приема План за действие по социалната икономика

Уреждането на електронното съобщаване изисква в закона изрично да бъде предвиден актът за отказ от верификация - унифициране в правоприлагането по отношение на всички актове, издавани от управляващите органи в административните производства, уредени от Закона за управление на средствата от Европейските структурни и инвестиционни фондове; Заинтересовани страни са управляващите органи, кандидатите и бенефициентите на финансова помощ.

Предлаганите изменения не увеличават административната тежест и не изискват извършването на структурни промени. Не се изискват и промени в други нормативни актове, отбелязва в мотивите си вносителят.
 

Последвайте канала на

Novini.bg
330 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини