Позицията ни за санкциите срещу Русия няма да се преразглежда, реши парламентът

  • 04 март 2020 10:50

  • 385
  • 0
Позицията ни за санкциите срещу Русия няма да се преразглежда, реши парламентът
© Булфото (архив)

Народното събрание отхвърли проекторешението, предложено от "БСП за България", за отпадане на политиката на санкциите на Европейския съюз срещу Руската федерация.

Проекторешението получи подкрепа от 82 народни представители, против гласуваха 60, а 51 се въздържаха. Предложението на БСП за България представи народният представител Антон Кутев. Той подчерта, че от приемането на това проекторешение не произтичат ангажименти за българското правителство. Обратното становище изказа Джема Грозданова от ГЕРБ. Тя бе категорична, че ако не следват ангажименти за правителството, то БСП спокойно е можела да изрази тази своя позиция с декларация. По думите ѝ подобен акт противоречи на механизмите на функциониране на българската държава и конституционното разделение на властите.

Депутатите ще разгледат предложение за позиция на парламента против санкциите срещу Русия

С текста на проекторешението Народното събрание се обявява за отмяна на санкциите, наложени с решение на Европейския съвет, по отношение на Руската федерация срещу държавите-членки на ЕС. С точка втора от проекторешението се възлага на председателя на Народното събрание да информира Европейския парламент, както и парламентите на държавите членки на ЕС за приетото решение.

Последвайте канала на

Novini.bg
385 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини