Караянчева към Душко Маркович: България ще продължи да подкрепя Черна гора по пътя ѝ към членство в ЕС

  • 28 февруари 2020 14:09

  • 297
  • 1
Караянчева към Душко Маркович: България ще продължи да подкрепя Черна гора по пътя ѝ към членство в ЕС
© Народно събрание

Европейската перспектива на Черна гора и активният парламентарен диалог бяха основните теми, които обсъдиха председателят на Народното събрание Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на и министър-председателят на Черна гора Душко Маркович.

Председателят на парламента изрази задоволство от активното и динамично парламентарно сътрудничество. Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на отбеляза традиционно добрите отношения между двете страни и все по-задълбочаващото се партньорство в редица сфери, съобщиха от пресцентъра на Народното събрание.

Отдаваме голямо значение на добросъседските отношения и двустранното сътрудничество, подчертаха на срещата Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на и Душко Маркович. Двамата оцениха високо динамиката в отношенията между България и Черна гора.

България ще продължи да подкрепя Черна гора по пътя ѝ към членство в ЕС, заяви председателят на Народното събрание Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на. Като страна-член на Съюза знаем колко е важно законодателството да отговаря на европейските изисквания, затова, както и досега, ще продължим да оказваме подкрепа в това отношение, допълни тя. Цвета Караянчева увери госта, че Народното събрание е готово и с удоволствие ще предостави експертна помощ.

Ние искаме по-бърза интеграция на страните от Западните Балкани в ЕС, подчерта Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на. Тя уточни, че България обръща внимание на тази тема по време на всички официални междупарламентарни срещи и форуми. Позицията ни е, че за напредъка на всяка страна трябва да се съди по индивидуалното изпълнение на установените критерии, а не държавите от Западните Балкани, кандидатстващи за членство, да се разглеждат в пакет, посочи председателят на Народното събрание. 

За нас Черна гора е с най-голям напредък в процеса на европейска интеграция и служи като пример за региона, добави Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на.

Министър-председателят на Черна гора Душко Маркович благодари за последователната и убедена подкрепа на България по пътя на страната му към членство в Европейския съюз. Черна гора прави решителни стъпки за европейска интеграция. Можем да се похвалим с напредък, но той е постигнат и благодарение на нашите приятели като България, на която разчитаме, че ще продължи да ни подкрепя, добави черногорският премиер.

Душко Маркович подчерта ключовата роля на контактите между парламентите на България и Черна гора. Всичко, което изпълнителните власти постигнат, трябва да стъпи на законова основа и парламентите са тези, които подпечатват всички постигнати успехи, допълни той.

Борисов нахока съседите: Помогни си сам, за да ти помогне Господ

На срещата Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на и Душко Маркович дадоха висока оценка за ролята на групите за приятелство в двете законодателни институции за задълбочаване и развитие на отличните двустранни отношения. Като водещи сфери на сътрудничество, в които би могло да се надгради отличната до този момент съвместна дейност, председателят на парламента и черногорският премиер посочиха енергетиката, туризма и селското стопанство.

Душко Маркович припомни, че има спогодба в областта на здравеопазването и културата. Той изрази желанието на страната му да бъде подписана и спогодба в областта на образованието, защото много млади хора от Черна гора искат да се обучават в България.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
297 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2020.02.28 | 15:21

1

празни приказки

Добави коментар

Водещи новини