Борисов нахока съседите: Помогни си сам, за да ти помогне Господ

  • 28 февруари 2020 10:55

  • 5838
  • 7
© МС

Високо ценим активизирането на отношенията между България и Черна гора. Двустранното сътрудничество спомага и при справяне с общите предизвикателства. Това заяви министър-председателят Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г по време на срещата си с премиера на Черна гора Душко Маркович.

В хода на разговора бе отбелязан потенциалът за разширяване на двустранните връзки в икономиката, инвестициите, туризма, енергетиката. Българският премиер изтъкна, че страната ни разглежда като изключително перспективни предложенията за използване при взаимен интерес на подводния електропровод, свързващ Черна гора и Италия, както и за евентуално участие на страните от региона в АЕЦ Белене.

„Реализирането на тези двата проекта може да доведе до задълбочаване на енергийното сътрудничество между нашите страни“, подчерта министър-председателят Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г.

Темата за формиране на смесена компания за износ на електрическа енергия от България до Италия през подводния кабел между Черна гора и Италия, както и възможно балканско участие в АЕЦ Белене, бяха поставени по време на официалното посещение на премиера Борисов в Подгорица на 2-3 септември 2018 г. Вече е формирана двустранна работна група по енергийните въпроси, която ще се заеме с проектите.

Премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г отбеляза, че българските предприемачи проявяват интерес към инвестиции в региона на Балканите. В този контекст се приветстват действията за очертаване на потенциални области за привличане на
инвестиции от България.

По отношение на насърчаването на контактите между бизнес общностите на двете страни бе отбелязано, че предвид традициите и опита на България е подходящо да бъде обсъдено евентуално сътрудничество и създаване на смесени предприятия или клъстери в селското стопанство, хранително-вкусовата промишленост, енергетиката, транспортните услуги, строителството, телекомуникациите.

Премиерът на Черна гора пристига на посещение у нас

Акцент в срещата между министър-председателя Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г и премиера Душко Маркович бе европейската интеграция на Черна гора.

„Вашите усилия и напредък по пътя към интеграция в ЕС са пример за региона”, посочи премиерът Борисов пред Маркович.

Министър-председателят Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г подчерта, че България като съпредседател на Берлинския процес от 1 януари т.г. ще продължи да насърчава Западните Балкани по пътя им към Съюза, защото това води до стабилност, мир и просперитет в региона. А подобни резултати са в полза на цяла Европа. Борисов добави, че България бе сред държавите, които оказаха най-силна подкрепа на Черна гора за присъединяването й към НАТО. В рамките на срещата между премиерите Борисов и Маркович бе поставено
на внимание насърчаването на туризма между двете страни. В тази връзка български представители ще участват в Международното изложение по туризъм, хотелиерско обслужване и кетъринг през март в Будва.

През м. г. у нас са регистрирани 7140 посещения от черногорски туристи, което е с 1,5% повече спрямо 2018-а. Българските туристически пътувания в Черна гора са 16 016 като ръстът им на годишна база спрямо 2018-а е 56,2%.

Междувременно пред медиите Борисов отново коментира темата за присъединяването на Западните Балкани в ЕС.

Българската поговорка: „Помогни си сам , за да ти помогне Господ“ в момента в пълна сила важи за държавите от Западните Балкани. Ние обясняваме колко е важно да бъдат присъединени Западните Балкани, а има примери, че не сме узрели за това. Да се замислят дали с такава политика ще имат успех“, заяви премиерът.

Без да назовава имена към коя държава точно отправя критиката си, Борисов допусна, че от изявлението му може да има обидени.

„Смисълът за Западните Балкани да бъдат в ЕС е общият просперитет на региона“, добави още министър-председателят.

Последвайте канала на

Novini.bg
5838 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
Възмутен

2020.02.28 | 15:45

7

Каква е тази дума " нахока" , и то в заглавието. Изрази като " Борисов нахока" , " Борисов се скара" показват не само неговия , но и умствения капацитет на автора. Това да не е селският мегдан, а той някакъв бей от едни отминали години /нищо, че се държи като такъв/. Що за малоумие!

2020.02.28 | 12:13

6

Милиционерски приказки - "помисли си" "то така не може" хаха

2020.02.28 | 12:07

5

Сега неговите братя турците ще му го нахокат с бежанците.

цве

2020.02.28 | 11:53

4

Аве тикво видяхме до кьде ни докара този ЕС вии крадете НИИ бягаме в чужбина !Една магистрала не можеш да построиш кат хората!Срам си

2020.02.28 | 11:39

3

НА НИКОЙ ОТ СЪСЕДИТЕ НЕ МУ ПУКА ЗА "КРИТИКИТЕ" НА БОРИСОВ.

Значи отношенията ни с Черна гора са били умрели

2020.02.28 | 11:36

2

и Банкянският глиган ги е активизирал... Кой друг освен него е осрал отношенията ни и с Черна гора като това коледно прасе е 17г. начело на България? Седесарските дeбили ни изпокараха с всички съседи.

Баи Ганьовци

2020.02.28 | 11:27

1

Все ще сме първи

Добави коментар

Водещи новини