Николай Нанков: Размерът на приходите от тол системата ще се отчита от 27 март

  • 27 февруари 2020 19:46

  • 1093
  • 3
Николай Нанков: Размерът на приходите от тол системата ще се отчита от 27 март
©

Размерът на приходите от договорения в началото на годината тримесечен срок ще се отчита от 27 март, съобщи заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай НанковНиколай НанковНиколай Нанков е министър на регионалното развитие и благоустройството до 31 август 2018 г. Той е след среща с представители на транспортния бранш. Част от бранша в лицето на големите превозвачи обсъдиха изпълнението на постигната вчера договореност относно устройствата за тол таксуване.

Зам-министър Нанков обяви, че двата национални доставчика на услуги "Интелигентни трафик системи" АД и "Конкорд смарт инфраструктура" АД ще предоставят с нулева ставка цената на бордовите устройства и поддръжката им. Той информира още, че срещите продължават, като утре такава ще се проведе и с доставчиците на декларирани данни.

Стартът на тол системата се отлага за 27 март

Наличните бордови устройства са общо 36 хиляди. Има почти 8 хил., за които са сключени договори и те ще бъдат анексирани. Общо 4 хил. са вече монтираните устройства.

Пет доставчици на декларирани данни са минали тестовете за интеграция с тол системата и предстои да сключат договори. Тече процесът на интеграция на всички останали, които са заявили интерес, каза Нанков.
От 1 март няма да има винетки за тежкотоварните превозни средства. Те ще могат да пътуват с маршрутни карти и поетапно да се оборудват с бордови устройства или GPS тракери, каза още зам.-министърът.

След вчерашната среща с премиера сме удовлетворени. Нашите искания по отношение на бордовите устройства и GPS тракерите бяха изпълнени, заяви Йордан Арабаджиев, председател на Съюза на международните превозвачи.

От бранша се разграничиха от днешният протест на част от колегите им, предимно малки и средни фирми за международни превози. "Изненадани сме, че днес има протест срещу тол системата. Национално представените организации от бранша се разграничаваме от него.

След като сме създали партньорски отношения, ще си изпълним задълженията. Исканията са необосновани. Оттук насетне нашата цел е системата да заработи", посочи още Арабаджиев.
От бранша изтъкнаха още, че след 6 месеца работа в екип с МРРБ няма да позволят някой да саботира този труд и постигнатото.

Последвайте канала на

1093 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Само крАжБа

2020.02.28 | 02:00

3

И това е...

Hasan

2020.02.27 | 22:29

2

3,5 pıti poveçe şte se plaşta v sravnenie s Ungaria. Kak li uspyaha da go izmislyat?

2020.02.27 | 22:16

1

Слабоумното с каскетите измънка ли нещо за разследването срещу БКП-мутрата Боко Борисов за пране на пари ?

Добави коментар

Водещи новини