Ситуацията с коронавируса е организиран хаос, заяви Хасан Адемов

  • 27 февруари 2020 17:45

  • 3892
  • 4
Ситуацията с коронавируса е организиран хаос, заяви Хасан Адемов
©

Хасан АдемовХасан Адемов Хасан Адемов е роден на 24 януари 1953 година в град Исперих, България. През 1979 година завършва - бивш социален министър, отбеляза в предаването “Лице в лице”, че коронавирусът не е в списъка на особено опасните инфекции като антракс, холера или чума. По думите му от коронавируса умират хората с тежки хронични заболявания и той е съпоставим с другите видове грип.

Страховете в момента не са съвсем основателни и са леко пресилени. В момента наблюдаваме организиран хаос, заяви Хасан АдемовХасан Адемов Хасан Адемов е роден на 24 януари 1953 година в град Исперих, България. През 1979 година завършва. Той е убеден, че нашата здравна система може да се справи с проблема.

МЗ разкри кои граждани могат да получат болничен за карантина

Карантината е осигуротелно право на всички, които са осигурени в България. На този етап въпросът, който е най-важен е да се определи кръга на лицата, които подлежат на карантиниране Тези, които имат оплаквания влизат в болнични заведения, вскки останали, които нямат оплаквания не могат да бъдат задължени да бъдат поставени под карантина, обясни той.

Възрастните хора с хронични заболявания, които са преживели онкологични операции, химиотерапии или имат други хронични заболявания, са лицата, които биха могли да бъдат карантинирани, смята Адемов.

По думите му аргумент от рода, че не може да се справим финансово не би трябвало да има. Не трябва да правим компромис с медицинските стандарти. Според кодекса за социално осигуряване, този който е поставен под карантита задължително трябва да има болничен лист, посочи Адемов.

Последвайте канала на

Novini.bg
3892 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Обективен

2020.02.27 | 20:15

1

Ето всички експерти у нас, и проф. Кантарджиев и Адемов... И тия в чужбина, казват че няма основание за паника... Обаче тъпите журнал я и медицинско-Фармацевтичния картел, мислят другояче...

2020.02.27 | 20:33

2

Интересно, такава болест пренесена уж от животни, а досега не чухме да има епидемия по животните. Много избирателен вирус като БОВ само по хората и то годните да носят оръжие.

dfgdf

2020.02.27 | 20:50

4

Вирусите са едни от основните двигатели на еволюцията и обмяната на генетична информация между отделните организми (не само животински). Това че някой си развива пневмония и умира, ех, късмет.

До обективен

2020.02.27 | 20:33

3

Не трябва да има паника, но задължително трябва да има дисциплина

Добави коментар

Водещи новини