Парите за отбрана за 2020 г. са двойно повече от преди четири години

  • 27 февруари 2020 15:59

  • 309
  • 3
Парите за отбрана за 2020 г. са двойно повече от преди четири години
© Народно събрание

Председателят на Комисията по отбрана ген. Константин Попов и народни представители от комисията се срещнаха с български и чуждестранни офицери, бъдещи ръководители на командвания в стратегическите звена за управление на отбраната и въоръжените сили. Офицерите се обучават в магистърска специалност „Стратегическо ръководство на отбраната и въоръжените сили“ във Военна академия „Г. С. Раковски“. Това съобщиха от пресцентъра на Народното събрание.

По време на срещата ген. Константин Попов поздрави офицерите и ги запозна с основните отговорности на парламентарната Комисия по отбрана.

"Мога да Ви уверя, че всички народни представители от Комисията по отбрана ясно осъзнаваме отговорността ни към отбраната и въоръжените сили на страната и в работата си се стремим да бъдем диалогични и да постигаме консенсусни решения. От началото на мандата на 44-ото Народно събрание Комисията по отбрана неизменно е една от най-активните, народните представители, включени в нея, направиха изнесени заседания в поделения на всички видове въоръжени сили на Българската армия", подчерта ген. Константин Попов.

Караянчева посреща американски офицери в парламента

"Съществена е заслугата на народните представители от Комисията по отбрана за увеличаването на средствата, отпускани от държавния бюджет за тази сфера", отбеляза ген. Константин Попов.

И уточни, че бюджетът за отбрана за 2020 г. е два пъти по-голям в сравнение с този през 2016 г., а средствата, отпуснати за капиталови разходи, са три пъти повече. Сред постигнатото от народните представители той посочи и увеличението на заплатите на кадровите военни, като изрази надежда то да бъде реализирано и през 2021 г.

Председателят на Комисията по отбрана ген. Константин Попов изрази своето задоволство, че срещите на комисията с офицери, обучаващи се във Военна академия „Г. С. Раковски“, се превръщат в традиция. Винаги се радваме, когато имаме възможност да разговаряме с български и чуждестранни офицери, бъдещи ръководители на командвания в стратегическите звена за управление на отбраната и въоръжените сили, добави той.

Сред въпросите, които офицерите зададоха на народните представители от Комисията по отбрана, бяха обсъжда ли се възможност за приемане на изцяло нов Закон за отбраната и въоръжените сили, как се приемат законодателните промени в сферата на отбраната и въоръжените сили. Бяха дискутирани и актуални теми в областта на националната сигурност и отбрана.

Последвайте канала на

Novini.bg
309 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Иван

2020.02.27 | 18:39

3

Не е тяхна заслуга.

1

2020.02.27 | 16:27

2

Да се радваме, значи, че доброволно хвърляме много пари на вятъра.

АНТИЛОГИКА:

2020.02.27 | 16:21

1

два пъти повече врагове ли сме си създали за тези четири години?! Вместо да намаляват...

Добави коментар

Водещи новини