Ген. Константин Попов участва в 17-ата лятна конференция по отбрана в Бурж

  • 12 септември 2019 14:41

  • 228
  • 0
Ген. Константин Попов участва в 17-ата лятна конференция по отбрана в Бурж
© Народно събрание

Председателят на Комисията по отбрана ген. Константин Попов участва в 17-ото издание на „Лятната конференция по отбрана“, която се провежда във военновъздушната база "Аборд" в Бурж, Франция.

Участието е по покана на председателя на Комисията по отбраната и въоръжените сили във френското Национално събрание Жан-Жак Бриди и от Кристиан Камбон, председател на Комисията по външни работи, отбраната и въоръжените сили на френския Сенат, съобщават от пресцентъра на парламента.

Конференцията беше открита на 11 септември 2019 г. от министъра на френските въоръжени сили Франсоаз Парли. Основната тема на форума е бъдещето на Европейската отбрана в променящата се среда, как тя да бъде единна и ефикасна, мерките за прилагане на глобалната стратегия и единство на европейската отбранителна индустрия. Конференцията дава възможност за провеждане на неформални срещи и разговори и засилване на диалога между френски и европейски парламентаристи и политици.

Всяка година форумът събира повече от 400 национални френски и европейски висши политически служители заедно с ключови представители на администрацията и на индустрията.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
228 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини