Аврамова за тол системата: Тръгва от 1 март, но ограничено

  • 27 февруари 2020 08:14

  • 747
  • 1
Аврамова за тол системата: Тръгва от 1 март, но ограничено
© Кадър - БНТ

"Стартираме на 1 март", увери регионалният министър Петя АврамоваПетя АврамоваПетя Аврамова е родена във Враца на 29 май 1963 г. Била е народен представител от 42-то Народно в ефира на БНТ за тол системата, след като вчера, 26 февруари, Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г поиска отлагане до 27 март. Намалени са тарифите, намалихме обхвата за товарния трафик – само магистралите и първокласните пътища, увери тя. И напомни, че превозвачите не искат да има такси за бордови устройства и GPS тракери.

Регионалният министър обясни, че премиерът Борисов поставил много сложна задача – да не се ползват тракери с наем от националните оператори. "Смятам, че ще се справим", каза Петя АврамоваПетя АврамоваПетя Аврамова е родена във Враца на 29 май 1963 г. Била е народен представител от 42-то Народно.

Тол системата тръгва от 1 март

"Вчера беше наредено да не плащат за бордови устройства и маршрутни карти", заяви министърът. На въпрос кой ще поеме тези разходи, тя отвърна – в рамките на комисионната, която получават от АПИ за своята дейност по поддръжка на тол системата. Аврамова обяви за "сложна" системата с бордови устройства и GPS тракери: "Ние сме в процес на синхронизиране на всички тези компоненти".

"Опитваме се да лавираме между икономически, политически и всякакви други интереси", добави тя.

"Нека превозвачите пътуват с маршрутни карти до 27 март", помоли Аврамова.

"Март месец ще е преходен за тол системата", подчерта тя.

"Стартираме с най-ниските тарифи в Европа за тежкотоварните автомобилите, както и с най-малкия обхват", подчерта министърът.

Тя обясни, че според бранша ще бъдат постигнати приходи от 450 млн. лв. с тези тарифи и с този обхват на системата. Според нея обаче тази цел няма да бъде постигната и затова ще наблюдават развитието на тол системата и ако се наложи от 1 юни ще бъдат направени промени.

Петя АврамоваПетя АврамоваПетя Аврамова е родена във Враца на 29 май 1963 г. Била е народен представител от 42-то Народно е категорична, че трябва да има надпартиен консенсус за тол системата.

Депутатите изслушват Борисов за тол системата утре

Тя видя опит за политически саботаж от опозицията, но не и от "Обединени патриоти", макар че днес Аврамова и Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г ще отговарят пред парламента за тол системата и дори депутат от ГЕРБ подкрепи предложението те да се явят пред народните представители.

От АПИ разясниха защо тол системата у нас ще бъде по-скъпа от тази в Унгария

Аврамова обясни, че от 2005 година всички пътни отсечки, за които сега се протестира, са във винетната система. Сега просто имало нов контрол и това притеснило хората, които карали без винетки.

Последвайте канала на

Novini.bg
747 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Уволнение

2020.02.27 | 08:55

1

Тази отдавна трябваше да бъде премахната от властта. Но за жалост има чадъра на премиера тиква.

Добави коментар

Водещи новини