Петър Курумбашев: Заради "Белене" ще внасяме не само домати, а и ток от Турция

  • 02 април 2012 07:59

  • 867
  • 1
Петър Курумбашев: Заради "Белене" ще внасяме не само домати, а и ток от Турция
©

Утре на Изпълнителното бюро ще коментираме дали ще искаме нов вот на недоверие и дали мотивът за това ще бъде отказът ни от строеж на АЕЦ "Белене".

Това каза в сутрешния блок на БНТ депутатът от БСП Петър Курумбашев.

По думите му, премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г поставя собственото си политическо бъдеще пред интересите на България. "Проектът се простираше далеч след времето, в което той ще бъде на власт. Цената на проекта можеше да стигне най-много до 7,5 млрд. евро, въпреки думите на премиера за някакви 20 млрд. В следващите 40 г. България щеше да печели пари и да изнасяме електроенергия. Сега Турция ще построи АЕЦ и след време ще внасяме оттам не само домати, а и електроенергия", заяви депутатът от левицата, като добави, че правителството така и не е изчакало оценката на консултанта, за която са платени 60 млн евро.

"Идеята да се строи газова площадка на мястото на "Белене" е безумна, защото ние имаме лицензирана площадка за ядрена централа. Това е все едно да имаш лиценз за стадион за Шампионската лига, на който да играеш в А окръжна група", каза още Петър Курумбашев.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
867 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Mavrodiq Mavrodiev

2012.04.02 | 20:15

1
Боко мръсен продажник на фесовете ли клекна да правиш миняги?? По добре на братушките да сме вечно верни ,отколкото на тези резаци.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини